Kastamonu'da olta balıkçılarının istavrit sevinci

GÜNDEM (AA) - Anadolu Ajansı | 20.04.2024 - 12:18, Güncelleme: 20.04.2024 - 13:41 1350 kez okundu.
 

Kastamonu'da olta balıkçılarının istavrit sevinci

Kastamonu'nun Abana ilçesinde olta balıkçıları sezonu açmanın mutluluğunu yaşıyor.
Hacıveli kayalıklarından oltasını denize atan Selim Kesim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonun ilk istavritlerinin oltalarına takılmaya başladığını söyledi. Zonguldak tarafında istavritin oltaya takılmaya başladığını duyunca sahile indiklerini anlatan Kesim, "Biz de kendi sularımızda kısmetimizi aramak için oltamızı Karadeniz'e attık ve Abana'da bu sezonun ilk istavritlerini avladık. Balıklar boy olarak da gayet iyi." dedi. Kesim, ilerleyen günlerde bol miktarda istavrit avlayabileceklerine işaret ederek, "Olta balıkçıları olarak istavritin yolunu gözlüyorduk zaten. Balığın kendini göstermesiyle havalar da izin verdiği takdirde her akşam oltalarımızı denize atarız. İlk avımızdaki balıklar sezonun iyi geçeceğine işaret ediyor. İnşallah, hayırlı ve bereketli bir sezon olur." ifadelerini kullandı.
Kastamonu'nun Abana ilçesinde olta balıkçıları sezonu açmanın mutluluğunu yaşıyor.

Hacıveli kayalıklarından oltasını denize atan Selim Kesim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonun ilk istavritlerinin oltalarına takılmaya başladığını söyledi.

Zonguldak tarafında istavritin oltaya takılmaya başladığını duyunca sahile indiklerini anlatan Kesim, "Biz de kendi sularımızda kısmetimizi aramak için oltamızı Karadeniz'e attık ve Abana'da bu sezonun ilk istavritlerini avladık. Balıklar boy olarak da gayet iyi." dedi.

Kesim, ilerleyen günlerde bol miktarda istavrit avlayabileceklerine işaret ederek, " Olta balıkçıları olarak istavritin yolunu gözlüyorduk zaten. Balığın kendini göstermesiyle havalar da izin verdiği takdirde her akşam oltalarımızı denize atarız. İlk avımızdaki balıklar sezonun iyi geçeceğine işaret ediyor. İnşallah, hayırlı ve bereketli bir sezon olur." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.