Kahverengi kokarca ile mücadelede ağaçlara feromon tuzakları asılıyor

GÜNDEM (AA) - Anadolu Ajansı | 01.05.2024 - 14:41, Güncelleme: 01.05.2024 - 14:44 1964 kez okundu.
 

Kahverengi kokarca ile mücadelede ağaçlara feromon tuzakları asılıyor

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde kahverengi kokarca zararlısı ile mücadele amacıyla feromon tuzakları da kullanılıyor.
Başta fındık olmak üzere pek çok meyve ve sebzeye zarar veren kahverengi kokarca zararlısı ile mücadelede kimyasal ve mekanik mücadele yöntemleri kullanılıyor. Tekkeköy ilçesinde de İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 20 feromon tuzağının ağaçlara kurulumu tamamlandı. Feromon tuzakları, Tekkeköy ilçesinde sahil kuşağındaki Ovabaşı, Hamzalı, Kababürük, Sıtmasuyu, Güzelyurt ile orta kuşakta bulunan Çırakman, Gökçe Balcalı, Yağbasan, Sarıyurt, Kerpiçli, Büyüklü ve yüksek kuşakta bulunan Yaylageriş, Çayırçökek ve Akbaşlar mahallerine yerleştirildi. Yerden 1,5-2 metre yüksekte asılan tuzakların salgıladığı koku sayesinde kahverengi kokarcaların gelmesi ve tuzağın içine girip hapsolması sağlanıyor. Etki süresi 12 hafta olan tuzaklar, haftada iki kez kontrol edilerek tuzağa düşmüş böcek miktarları belirlenecek. İçi dolan bidonlardaki böcekler imha edilerek popülasyonun azalması sağlanacak.  
Samsun'un Tekkeköy ilçesinde kahverengi kokarca zararlısı ile mücadele amacıyla feromon tuzakları da kullanılıyor.

Başta fındık olmak üzere pek çok meyve ve sebzeye zarar veren kahverengi kokarca zararlısı ile mücadelede kimyasal ve mekanik mücadele yöntemleri kullanılıyor.

Tekkeköy ilçesinde de İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 20 feromon tuzağının ağaçlara kurulumu tamamlandı.

Feromon tuzakları, Tekkeköy ilçesinde sahil kuşağındaki Ovabaşı, Hamzalı, Kababürük, Sıtmasuyu, Güzelyurt ile orta kuşakta bulunan Çırakman, Gökçe Balcalı, Yağbasan, Sarıyurt, Kerpiçli, Büyüklü ve yüksek kuşakta bulunan Yaylageriş, Çayırçökek ve Akbaşlar mahallerine yerleştirildi.

Yerden 1,5-2 metre yüksekte asılan tuzakların salgıladığı koku sayesinde kahverengi kokarcaların gelmesi ve tuzağın içine girip hapsolması sağlanıyor.

Etki süresi 12 hafta olan tuzaklar, haftada iki kez kontrol edilerek tuzağa düşmüş böcek miktarları belirlenecek. İçi dolan bidonlardaki böcekler imha edilerek popülasyonun azalması sağlanacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.