Yücel, Çanakkale Bahçeşehir Kolejini tanıttı

GÜNDEM 21.03.2019 - 17:47, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2364+ kez okundu.
 

Yücel, Çanakkale Bahçeşehir Kolejini tanıttı

Pirazizli hemşerimiz Enver Yücel, Çanakkale Bahçeşehir Koleji'nin tanıtımı amacıyla kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda, Avrupa'nın en büyük eğitim kurumlarından olduklarını söyledi.
43 yıldır bu kuruma liderlik yaptığını anlatan Yücel, “Anaokulundan, üniversiteye kadar dünyanın da sayılı eğitim gruplarından birisiyiz. Ne yapıyoruz? Çocuk yetiştiriyoruz, insan yetiştiriyoruz. Bilim üretiyoruz, araştırma yapıyoruz. Ülkemize ve insanlığa hizmet etmek istiyoruz. Yolumuz belli, gideceğimiz yer belli. Değerlerimizle, medeniyet ve kültürümüzle Cumhuriyetimizin kurucusunun Mustafa Kemal’in gösterdiği o muasır medeniyet düzeyine ulaşma hedefimiz var” diye konuştu. Yücel, İstanbul'daki üniversitelerinin yanında, Amerika Washington’da bir Amerikan üniversitesi, Almanya’nın başkenti Berlin’de yine bir Alman üniversitesi, Gürcistan Batum’da, Kıbrıs’ta üniversiteleri olan Kanada’da, Hong Kong’ta okul ve merkezleri olan büyük bir camia olduklarını hatırlattı. Yücel, şöyle devam etti; “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) kampüsünün gelecekte Türkiye'nin en iyi kampüslerinden biri olabileceğini görüyorum. Bu kampüsü Türkiye’de kolej, lise anlamında daha neler yapabileceğini bugünden görüyorum çünkü okulu üniversite sahiplenmiş. Vilayet sahiplenmiş, halk sahiplenmiş. Bunları çoğu yerde bulamıyoruz. Bunlar bize ne getirecek. Biz artık eğitimin nasıl olabileceğini, gelecek nereye gidiyor bunları düşünebiliyoruz, görebiliyoruz. Eğer biz ülke olarak değişen bu dünyaya ayak uyduramazsak, buna ayak uydurabilecek nesiller ve çocuklar yetiştiremezsek, 4’üncü endüstri devrimi denen bu çağdan onu da ıskalarız. Sanayi Devrimi'ni yakalayamadık. Şimdi bu çağı yakalamamız lazım” dedi.
Pirazizli hemşerimiz Enver Yücel, Çanakkale Bahçeşehir Koleji'nin tanıtımı amacıyla kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda, Avrupa'nın en büyük eğitim kurumlarından olduklarını söyledi.

43 yıldır bu kuruma liderlik yaptığını anlatan Yücel, “Anaokulundan, üniversiteye kadar dünyanın da sayılı eğitim gruplarından birisiyiz. Ne yapıyoruz? Çocuk yetiştiriyoruz, insan yetiştiriyoruz. Bilim üretiyoruz, araştırma yapıyoruz. Ülkemize ve insanlığa hizmet etmek istiyoruz. Yolumuz belli, gideceğimiz yer belli. Değerlerimizle, medeniyet ve kültürümüzle Cumhuriyetimizin kurucusunun Mustafa Kemal’in gösterdiği o muasır medeniyet düzeyine ulaşma hedefimiz var” diye konuştu.

Yücel, İstanbul'daki üniversitelerinin yanında, Amerika Washington’da bir Amerikan üniversitesi, Almanya’nın başkenti Berlin’de yine bir Alman üniversitesi, Gürcistan Batum’da, Kıbrıs’ta üniversiteleri olan Kanada’da, Hong Kong’ta okul ve merkezleri olan büyük bir camia olduklarını hatırlattı. Yücel, şöyle devam etti; “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) kampüsünün gelecekte Türkiye'nin en iyi kampüslerinden biri olabileceğini görüyorum. Bu kampüsü Türkiye’de kolej, lise anlamında daha neler yapabileceğini bugünden görüyorum çünkü okulu üniversite sahiplenmiş. Vilayet sahiplenmiş, halk sahiplenmiş. Bunları çoğu yerde bulamıyoruz. Bunlar bize ne getirecek. Biz artık eğitimin nasıl olabileceğini, gelecek nereye gidiyor bunları düşünebiliyoruz, görebiliyoruz. Eğer biz ülke olarak değişen bu dünyaya ayak uyduramazsak, buna ayak uydurabilecek nesiller ve çocuklar yetiştiremezsek, 4’üncü endüstri devrimi denen bu çağdan onu da ıskalarız. Sanayi Devrimi'ni yakalayamadık. Şimdi bu çağı yakalamamız lazım” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.