YSK DEMOKRASİMİZE DARBE VURDU

SİYASET 08.05.2019 - 09:10, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2432+ kez okundu.
 

YSK DEMOKRASİMİZE DARBE VURDU

Giresun Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 25 ve 26.Dönem Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu ‘İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi ve yenilenmesi kararı, hukuki gerekçelere dayanmıyor inandırıcı değil’ dedi.
Bektaşoğlu, yaptığı yazılı açıklamada; İnandırıcı değil, Vicdanlar yaralanmıştır. İktidarı elinde bulunduran gücün telkin, yönlendirmeleriyle ve baskılarıyla alınan bu kararla sandıktan çıkan seçmen iradesi yok sayılmıştır. 13 bin oyla elde edilen bir hak gasp edilmiştir. Demokrasimize ağır bir darbe vurulmuştur. Bu kararla sadece İstanbul Büyükşehir seçimlerinin değil, aynı sandık kurullarının yaptığı İstanbul’un bütün ilçelerinin, benzer yöntemlerle yapılan, 31 Mart seçimlerinin bütün illerdeki sonuçları, hatta daha önceki seçimler bile tartışmalı ve şaibeli hale gelmiştir. Partimizin yetkili kurulları nasıl bir değerlendirme yapacak bilmiyoruz, oradan çıkan kararları bekliyoruz. Ama biliyor ve inanıyoruz ki; yeniden seçim, Sayın Ekrem İmamoğlu’nun yeniden seçilmesiyle sonuçlanacaktır. İmamoğlu kazanacak, demokrasi, hak, hukuk ve adalet kazanacak, AKP bir kez daha kaybedecektir. İstanbul’a gelen bahar günlerini sürdürmek için hep birlikte İstanbul’da olacağız’ dedi.
Giresun Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 25 ve 26.Dönem Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu ‘İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi ve yenilenmesi kararı, hukuki gerekçelere dayanmıyor inandırıcı değil’ dedi.

Bektaşoğlu, yaptığı yazılı açıklamada; İnandırıcı değil, Vicdanlar yaralanmıştır. İktidarı elinde bulunduran gücün telkin, yönlendirmeleriyle ve baskılarıyla alınan bu kararla sandıktan çıkan seçmen iradesi yok sayılmıştır. 13 bin oyla elde edilen bir hak gasp edilmiştir. Demokrasimize ağır bir darbe vurulmuştur.

Bu kararla sadece İstanbul Büyükşehir seçimlerinin değil, aynı sandık kurullarının yaptığı İstanbul’un bütün ilçelerinin, benzer yöntemlerle yapılan, 31 Mart seçimlerinin bütün illerdeki sonuçları, hatta daha önceki seçimler bile tartışmalı ve şaibeli hale gelmiştir.

Partimizin yetkili kurulları nasıl bir değerlendirme yapacak bilmiyoruz, oradan çıkan kararları bekliyoruz. Ama biliyor ve inanıyoruz ki; yeniden seçim, Sayın Ekrem İmamoğlu’nun yeniden seçilmesiyle sonuçlanacaktır. İmamoğlu kazanacak, demokrasi, hak, hukuk ve adalet kazanacak, AKP bir kez daha kaybedecektir. İstanbul’a gelen bahar günlerini sürdürmek için hep birlikte İstanbul’da olacağız’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.