Yoğun bakım sayıyı artıyor

SAĞLIK 19.12.2016 - 16:43, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3280+ kez okundu.
 

Yoğun bakım sayıyı artıyor

Giresun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Hasan H. Arlantürk,...
...bazı basın yayın organlarında 'Giresun’da yoğun bakım hastalarının 4-5 saat uzaklıktaki başka illere sevk edilmesini skandal olarak nitelendiren' haberlerin çıkması üzerine bir açıklama yaptı.Genel Sekreter Arslantürk, "İl genelinde Birliğimize bağlı kamu hastanelerinde Sağlık Bakanlığınca tüm yoğun bakımlarda (1., 2., 3. basamak) toplam 76 yatak planlanmışken, ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak bu yatak sayısı 105’e çıkarılmış ve Sağlık Bakanlığı tarafından tescillenmiştir. Ancak mevcut yoğun bakımlarımızda doluluk oranımız 2. ve 3. basamakta % 90 - 95’in üzerinde olması sebebiyle ve yoğun bakımlarımızda bulunan boş yataklar tüm Türkiye genelinde Sağlık Bakanlığı sistemleri üzerinden görüldüğünden ihtiyaç halinde il dışına sevk verdiğimiz gibi il dışından da sevk almaktayız. 2016 yılında yoğun bakım ihtiyacı sebebiyle il dışına gönderdiğimiz hasta sayısı 51, diğer illerden yoğun bakım ihtiyacı sebebiyle ilimize gelen hasta sayısı 39’dur. Bu verilerden de görüldüğü üzere yatak doluluğu vb. nedenlerle her il yoğun bakım ihtiyacı sebebiyle hasta sevk edebilmektedir. Birliğimize bağlı en büyük hastane olan Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi, 2008 yılında yeni binasına taşınmış, toplam 31 yoğun bakım yatağı ile hizmete açılmıştır. İlerleyen zamanda ilimizin yoğun bakım yatak ihtiyacının karşılanamaması üzerine 2010-2014 yıllarında 8 yatak arttırılarak 39 yatağa çıkarılmıştır. 2014 yılında hastanenin işletme ve kurulma maliyeti en yüksek birimi olan tam donanımlı, standartları yüksek, 4 adet izolasyon odası bulunan 20 yataklı 3. basamak yoğun bakım ünitesi hizmete açılmıştır. İlimizin en uzun yaşanan il olması, yaşlı nüfusun ve kronik hastalıkların fazla olması, hastanemizin ildeki en büyük kamu hastanesi olması sebebiyle yoğun bakım ihtiyacı olan hasta sayısı fazladır. 2016 yılında planlanan 16 yataklı 3. basamak tam donanımlı yoğun bakım ünitesi tamamlanmış Aralık ayı sonunda hizmete açılacaktır. Hastanemizdeki yoğun bakım yatak sayısı 82 yatağa çıkarılacak ve hastanemiz bölgemizin en fazla yoğun bakım yatağına sahip hastanesi olacaktır" diye konuştu.  
Giresun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Hasan H. Arlantürk,...
...bazı basın yayın organlarında 'Giresun’da yoğun bakım hastalarının 4-5 saat uzaklıktaki başka illere sevk edilmesini skandal olarak nitelendiren' haberlerin çıkması üzerine bir açıklama yaptı.
Genel Sekreter Arslantürk, "İl genelinde Birliğimize bağlı kamu hastanelerinde Sağlık Bakanlığınca tüm yoğun bakımlarda (1., 2., 3. basamak) toplam 76 yatak planlanmışken, ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak bu yatak sayısı 105’e çıkarılmış ve Sağlık Bakanlığı tarafından tescillenmiştir. Ancak mevcut yoğun bakımlarımızda doluluk oranımız 2. ve 3. basamakta % 90 - 95’in üzerinde olması sebebiyle ve yoğun bakımlarımızda bulunan boş yataklar tüm Türkiye genelinde Sağlık Bakanlığı sistemleri üzerinden görüldüğünden ihtiyaç halinde il dışına sevk verdiğimiz gibi il dışından da sevk almaktayız. 2016 yılında yoğun bakım ihtiyacı sebebiyle il dışına gönderdiğimiz hasta sayısı 51, diğer illerden yoğun bakım ihtiyacı sebebiyle ilimize gelen hasta sayısı 39’dur. Bu verilerden de görüldüğü üzere yatak doluluğu vb. nedenlerle her il yoğun bakım ihtiyacı sebebiyle hasta sevk edebilmektedir. Birliğimize bağlı en büyük hastane olan Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi, 2008 yılında yeni binasına taşınmış, toplam 31 yoğun bakım yatağı ile hizmete açılmıştır. İlerleyen zamanda ilimizin yoğun bakım yatak ihtiyacının karşılanamaması üzerine 2010-2014 yıllarında 8 yatak arttırılarak 39 yatağa çıkarılmıştır. 2014 yılında hastanenin işletme ve kurulma maliyeti en yüksek birimi olan tam donanımlı, standartları yüksek, 4 adet izolasyon odası bulunan 20 yataklı 3. basamak yoğun bakım ünitesi hizmete açılmıştır. İlimizin en uzun yaşanan il olması, yaşlı nüfusun ve kronik hastalıkların fazla olması, hastanemizin ildeki en büyük kamu hastanesi olması sebebiyle yoğun bakım ihtiyacı olan hasta sayısı fazladır. 2016 yılında planlanan 16 yataklı 3. basamak tam donanımlı yoğun bakım ünitesi tamamlanmış Aralık ayı sonunda hizmete açılacaktır. Hastanemizdeki yoğun bakım yatak sayısı 82 yatağa çıkarılacak ve hastanemiz bölgemizin en fazla yoğun bakım yatağına sahip hastanesi olacaktır" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.