Yeni soğuk hava geldi, karla mücadele devam ediyor

YAŞAM 30.01.2017 - 16:36, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3605+ kez okundu.
 

Yeni soğuk hava geldi, karla mücadele devam ediyor

Balkanlar üzerinden gelen ve geçen hafta ilimizi etkisi altına alan soğuk hava dalgası yerini dün Sibirya üzerinden gelen yeni bir soğuk hava dalgasına bıraktı.
Geçen hafta Çarşamba akşamından itibaren başlayan ve aralıklarla devam eden yağış şehir merkezinde 30 santimetre, Seldeğirmeni Mahallesi'nin yükseklerinde 70 santimetre, Kayadibi Mahallesi'nde 70 santimetre, Cumhuriyet Mahallesinde 50 santimetre olarak ölçüldü. Giresun Belediyesi karla mücadele ekipleri kar yağışının başlaması ile birlikte 24 saat çalışmalarını sürdürdü. Şehir merkezi, Kayadibi, Samanlıkkıranı, Cumhuriyet, Seldeğirmeni, Kavaklar, Çaykara, Yalı, Aydınlar, Küçükköy mahallelerinde ana yollar kapanmadan ulaşıma açık tutuldu. Belediye Başkan Vekili Ahmet Yusufağaoğlu, şehir sınırları içerisinde kapalı yol bulunmadığını ve ekiplerin 24 saat görev yaptığını belirterek, “Greyder, dozer, küçük kepçe ve özel donanımlı kar küreme aracı ile yolları açık tutuyoruz. Kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Bunun için açtığımız yolları tekrar açmak zorunda kalıyoruz. Ayrıca buzlanmaya karşı ekiplerimiz tuz ve solüsyonla yolları kontrol altına alıyor. Yaklaşık 200 kişilik kürek ekibimiz meydanları, yaya yollarını temizlemeye devam ediyor. Bu gün itibarıyla kapalı yolumuz bulunmuyor” dedi.Belediye Başkan Vekili Yusufağaoğlu, kar yağışının Perşembe gününe kadar devam edeceğini dikkate alınarak, vatandaşların zorunlu kalmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamaları uyarısında bulundu.Meteoroloji yetkilileri, Sibirya üzerinden gelen soğuk hava dalgasının özellikle sahil kesiminde etkisini sürdüreceğini, olumsuz hava koşullarının Perşembe gününe kadar devam etmesinin beklendiğini ifade ettiler.
Balkanlar üzerinden gelen ve geçen hafta ilimizi etkisi altına alan soğuk hava dalgası yerini dün Sibirya üzerinden gelen yeni bir soğuk hava dalgasına bıraktı.
Geçen hafta Çarşamba akşamından itibaren başlayan ve aralıklarla devam eden yağış şehir merkezinde 30 santimetre, Seldeğirmeni Mahallesi'nin yükseklerinde 70 santimetre, Kayadibi Mahallesi'nde 70 santimetre, Cumhuriyet Mahallesinde 50 santimetre olarak ölçüldü. Giresun Belediyesi karla mücadele ekipleri kar yağışının başlaması ile birlikte 24 saat çalışmalarını sürdürdü. Şehir merkezi, Kayadibi, Samanlıkkıranı, Cumhuriyet, Seldeğirmeni, Kavaklar, Çaykara, Yalı, Aydınlar, Küçükköy mahallelerinde ana yollar kapanmadan ulaşıma açık tutuldu. Belediye Başkan Vekili Ahmet Yusufağaoğlu, şehir sınırları içerisinde kapalı yol bulunmadığını ve ekiplerin 24 saat görev yaptığını belirterek, “Greyder, dozer, küçük kepçe ve özel donanımlı kar küreme aracı ile yolları açık tutuyoruz. Kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Bunun için açtığımız yolları tekrar açmak zorunda kalıyoruz. Ayrıca buzlanmaya karşı ekiplerimiz tuz ve solüsyonla yolları kontrol altına alıyor. Yaklaşık 200 kişilik kürek ekibimiz meydanları, yaya yollarını temizlemeye devam ediyor. Bu gün itibarıyla kapalı yolumuz bulunmuyor” dedi.
Belediye Başkan Vekili Yusufağaoğlu, kar yağışının Perşembe gününe kadar devam edeceğini dikkate alınarak, vatandaşların zorunlu kalmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamaları uyarısında bulundu.
Meteoroloji yetkilileri, Sibirya üzerinden gelen soğuk hava dalgasının özellikle sahil kesiminde etkisini sürdüreceğini, olumsuz hava koşullarının Perşembe gününe kadar devam etmesinin beklendiğini ifade ettiler.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.