‘Vergi, devletler için en önemli finansman kaynağıdır’

SİYASET 26.02.2020 - 17:52, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2806+ kez okundu.
 

‘Vergi, devletler için en önemli finansman kaynağıdır’

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, 31’inci Vergi Haftası kutlamaları çerçevesinde Defterdar Musa Koçulu ve birim müdürlerini makamında kabul etti.
Defterdar Koçulu, 24 Şubat - 01 Mart 2020 tarihleri arasında kutlanacak olan Vergi Haftası etkinlikleri hakkında Vali Sarıfakıoğulları’na bilgi verdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Sarıfakıoğulları, bu yılki afişlerde vurgulandığı gibi “Vergi Güçtür” sözünün çok anlamlı olduğunu belirtti. Kamu hizmetlerinin görülmesinde verginin, devletler için en önemli finansman kaynağı sayıldığını ifade eden Vali Sarıfakıoğulları, vergi vermenin her vatandaş için bir ödev ve aynı zamanda bir zorunluluk olduğuna dikkat çekerek, vergi bilinci ve gönüllü uyumun önemine vurgu yaptı. Vergi Haftası etkinliklerinin verimli geçmesi temennisinde bulunan, Vali Sarıfakıoğulları, Defterdar Koçulu ve ekibine başarılar diledi. Defterdar Koçulu, kamuoyunda vergi bilincinin oluşturulması, geliştirilmesi, yerleştirilmesi, farkındalığının artırılması ve toplumun tüm kesimlerine benimsetilerek gönüllü uyumun artırılması amacıyla kutlanan Vergi Haftasında; kamuoyuna, mükelleflere ve öğrencilere yönelik yapılacak etkinliklerden bazılarını şöyle sıraladı. Beyan, ödeme ve diğer vergisel yükümlülüklerini zamanında yerine getiren gönüllü uyumu yüksek mükelleflerin ve esnafların ziyaret edilmesi, Şehit aileleri ve gazilerin ziyaret edilmesi, Giresun Üniversitesi işbirliği ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100. Yılında “Vergi” konulu sempozyum düzenlenmesi, Giresun Üniversitesinde stantlar kurarak, kayıt dışı ekonomi, vergi bilinci, mükellef hakları, kariyer imkanları vb. konularda bilgilendirme yapılması, Yeni işe başlayan mükelleflerin hak ve yükümlülükleri, genç girişimciler ve e-dönüşüm (Dijital dönüşüm) konularında seminer ve bilgilendirmeler yapılması, Engelli Yardımlaşma/Dayanışma Derneklerine ziyaretlerin yapılması, Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile okullarımızda Vergi Bilinci eğitimlerinin gerçekleştirilmesi ve okulların ziyaret edilerek vergi konusunda bilgilendirme yapılması Kızılay işbirliği ile kan bağışı kampanyası düzenlenmesi, Çalışanlara yönelik kişisel gelişim seminerleri düzenlenmesi ile etkin iletişim ve takım çalışmasını güçlendirici etkinlikler düzenlenmesi.  
Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, 31’inci Vergi Haftası kutlamaları çerçevesinde Defterdar Musa Koçulu ve birim müdürlerini makamında kabul etti.

Defterdar Koçulu, 24 Şubat - 01 Mart 2020 tarihleri arasında kutlanacak olan Vergi Haftası etkinlikleri hakkında Vali Sarıfakıoğulları’na bilgi verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Sarıfakıoğulları, bu yılki afişlerde vurgulandığı gibi “Vergi Güçtür” sözünün çok anlamlı olduğunu belirtti.

Kamu hizmetlerinin görülmesinde verginin, devletler için en önemli finansman kaynağı sayıldığını ifade eden Vali Sarıfakıoğulları, vergi vermenin her vatandaş için bir ödev ve aynı zamanda bir zorunluluk olduğuna dikkat çekerek, vergi bilinci ve gönüllü uyumun önemine vurgu yaptı.

Vergi Haftası etkinliklerinin verimli geçmesi temennisinde bulunan, Vali Sarıfakıoğulları, Defterdar Koçulu ve ekibine başarılar diledi.

Defterdar Koçulu, kamuoyunda vergi bilincinin oluşturulması, geliştirilmesi, yerleştirilmesi, farkındalığının artırılması ve toplumun tüm kesimlerine benimsetilerek gönüllü uyumun artırılması amacıyla kutlanan Vergi Haftasında; kamuoyuna, mükelleflere ve öğrencilere yönelik yapılacak etkinliklerden bazılarını şöyle sıraladı.

Beyan, ödeme ve diğer vergisel yükümlülüklerini zamanında yerine getiren gönüllü uyumu yüksek mükelleflerin ve esnafların ziyaret edilmesi, Şehit aileleri ve gazilerin ziyaret edilmesi, Giresun Üniversitesi işbirliği ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100. Yılında “Vergi” konulu sempozyum düzenlenmesi, Giresun Üniversitesinde stantlar kurarak, kayıt dışı ekonomi, vergi bilinci, mükellef hakları, kariyer imkanları vb. konularda bilgilendirme yapılması, Yeni işe başlayan mükelleflerin hak ve yükümlülükleri, genç girişimciler ve e-dönüşüm (Dijital dönüşüm) konularında seminer ve bilgilendirmeler yapılması, Engelli Yardımlaşma/Dayanışma Derneklerine ziyaretlerin yapılması, Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile okullarımızda Vergi Bilinci eğitimlerinin gerçekleştirilmesi ve okulların ziyaret edilerek vergi konusunda bilgilendirme yapılması

Kızılay işbirliği ile kan bağışı kampanyası düzenlenmesi,

Çalışanlara yönelik kişisel gelişim seminerleri düzenlenmesi ile etkin iletişim ve takım çalışmasını güçlendirici etkinlikler düzenlenmesi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.