VATANDAŞLARIN YARDIMINA KOŞUYORLAR

GÜNDEM 02.04.2020 - 18:04, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2197+ kez okundu.
 

VATANDAŞLARIN YARDIMINA KOŞUYORLAR

Valilik ve kaymakamlıklar koordinasyonunda oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları, sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanların ihtiyaçlarına hızır gibi yetişiyor. Gruplar, uygulamanın başladığı günden beri yüzlerce haneye ulaşarak, ilaçtan gıdaya tüm ihtiyaçlarını temin etti. Koronavirüs tedbirleri kapsamında, 65 yaş ve üstü  ile kronik rahatsızlığı bulunanların sokağa çıkmaları Bakanlık genelgesi ile kısıtlanmıştı. Bu kapsamda olup evde tek başına yaşayan, ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayanlar için valilikler ve kaymakamlar koordinesinde Vefa Sosyal Destek grupları oluşturuldu. Polis, Jandarma, Bekçi, AFAD personeli gibi kamu çalışanlarından oluşan Vefa Sosyal Destek Gruplarına vatandaşlar; 112, 155, 156 ve diğer numaralardan ulaşarak ihtiyaçlarını bildirebiliyorlar.  Sokağa çıkma kısıtlaması uygulamaya geçtiği 22 Mart’tan itibaren çalışmalarına başlayan Bulancak Kaymakamlığı tarafından görevlendirilen Bulancak Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Selçuk Türkmen başkanlığında oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubunda görev alan kişiler, Bulancak’ta 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanlara yardıma koşuyor. Bu kapsamda olanlar emekli maaşı, market alışverişi, sağlık ihtiyaçların için 112,155, 156 numaraların aranması istendi. 

Valilik ve kaymakamlıklar koordinasyonunda oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları, sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanların ihtiyaçlarına hızır gibi yetişiyor. Gruplar, uygulamanın başladığı günden beri yüzlerce haneye ulaşarak, ilaçtan gıdaya tüm ihtiyaçlarını temin etti. Koronavirüs tedbirleri kapsamında, 65 yaş ve üstü  ile kronik rahatsızlığı bulunanların sokağa çıkmaları Bakanlık genelgesi ile kısıtlanmıştı.

Bu kapsamda olup evde tek başına yaşayan, ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayanlar için valilikler ve kaymakamlar koordinesinde Vefa Sosyal Destek grupları oluşturuldu. Polis, Jandarma, Bekçi, AFAD personeli gibi kamu çalışanlarından oluşan Vefa Sosyal Destek Gruplarına vatandaşlar; 112, 155, 156 ve diğer numaralardan ulaşarak ihtiyaçlarını bildirebiliyorlar. 

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulamaya geçtiği 22 Mart’tan itibaren çalışmalarına başlayan Bulancak Kaymakamlığı tarafından görevlendirilen Bulancak Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Selçuk Türkmen başkanlığında oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubunda görev alan kişiler, Bulancak’ta 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanlara yardıma koşuyor. Bu kapsamda olanlar emekli maaşı, market alışverişi, sağlık ihtiyaçların için 112,155, 156 numaraların aranması istendi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.