Vatandaş “İllallah” ediyor

GÜNDEM 29.05.2019 - 17:50, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2678+ kez okundu.
 

Vatandaş “İllallah” ediyor

Ne saygı biliyorlar, ne de kural tanıyorlar!
Son yıllarda trafikte kural dışı hareket edenlerin artan cezalar ile kurallara uyması sağlanmaya çalışılsa da, gerek ilçemizde, gerekse ülke genelinde, trafikte magandalık yapanların sayısı bir türlü azalmıyor. Basın yayın organlarında, televizyonlar da ve sosyal ağların canlı olanlarında hemen hemen her gün bu trafik magandalarının yaptığı(bir marifetmiş gibi) trafikteki tehlikeli hareketler ve can güvenliğini hiçe sayan kural dışılıkları, insanların tepkisine yol açmaya devam ediyor. Bulancak’ta emniyetin yaptığı bütün çalışmalara rağmen, gazetemize konu hakkında çok sayıda şikayette bulunan vatandaşlarımız, “Artık illallah ettik” diyerek bu magandalara çözüm bulunmasını istiyor.   Günün her saatinde Bulancak’ta vatandaşı kullandığı araçlar ile rahatsız eden, onlarca ehliyetsiz araç kullanan, plakası, ruhsatı, ehliyeti, kaskı, koruyucu aparatı olmayan çok sayıda motosiklet, hiçbir trafik kuralına uymadıkları gibi, toplumdaki saygı kurallarından da bir haber şekilde araç kullanarak vatandaşı çileden çıkartmaya devam ediyorlar. Bulancak ilçe emniyet müdürlüğünün yaptığı kontrollerde yakalanan birçok kural dışı davranan sürücü cezalar almasına rağmen ilk fırsatta, yine aynı kural dışı durumda, trafik denetimlerinin olmadığı zamanlarda ve yerlerde(ara sokaklar, mobese olmayan caddeler, şehir içine uzak yerlerde)gece, gündüz fark etmeden aynı şekilde vatandaşının can güvenliğini tehlikeye atarak araç ve özellikle kullandıkları motosiklet ile akrobasi hareketlerine, trafik kazalarına yol açacak bir durumda devam ediyorlar. Konu hakkında gazetemize ve muhabirlerimize dertlerini aktaran vatandaşlar, “Vallahi artık iyice çileden çıktık. Sabahı akşamı, gecesi gündüzü yok, ne yapacağımızı şaşırdık. Altında bir araç veya bir motosiklet olan, sanki yarış yapıyormuşcasına araç kullanıyor ve de trafik kurallarını takmadan rahatlıkla ilçenin her yanında hareket ediyorlar. Bu kişilere uyarıda bulunduğunuzda da kavga etmeden de çözüm bulamıyoruz. Emniyete ihbar ediyoruz, zaten gelene kadar kaçıyorlar. Özellikle motosikletlerin çoğunun plakası olmadığı içinde şikayet halinde bir şeyde yapılamıyor. Bazı yerlerde trafikle ilgili uyarıcı şeylerde olmayınca, bu kişiler buralarda cirit atıyor. Çoğu kez vatandaşlar olarak bu kişiler ile tartışmak zorunda kalıyoruz. Yetkili yerlere ne kadar şikayet etsek de, iyice yaka silker olduk. Bunlar; ne ramazanı, ne bayramı, ne de seyranı tanıyor. Ne saygıları var, ne de trafik kurallarını tanıyorlar. Anlayacağınız illahlah ettik, ne huzur bıraktılar, ne de rahat” diyerek yetkili makamların gereğini yapmasını talep ediyorlar.
Ne saygı biliyorlar, ne de kural tanıyorlar!

Son yıllarda trafikte kural dışı hareket edenlerin artan cezalar ile kurallara uyması sağlanmaya çalışılsa da, gerek ilçemizde, gerekse ülke genelinde, trafikte magandalık yapanların sayısı bir türlü azalmıyor. Basın yayın organlarında, televizyonlar da ve sosyal ağların canlı olanlarında hemen hemen her gün bu trafik magandalarının yaptığı(bir marifetmiş gibi) trafikteki tehlikeli hareketler ve can güvenliğini hiçe sayan kural dışılıkları, insanların tepkisine yol açmaya devam ediyor.

Bulancak’ta emniyetin yaptığı bütün çalışmalara rağmen, gazetemize konu hakkında çok sayıda şikayette bulunan vatandaşlarımız, “Artık illallah ettik” diyerek bu magandalara çözüm bulunmasını istiyor.  

Günün her saatinde Bulancak’ta vatandaşı kullandığı araçlar ile rahatsız eden, onlarca ehliyetsiz araç kullanan, plakası, ruhsatı, ehliyeti, kaskı, koruyucu aparatı olmayan çok sayıda motosiklet, hiçbir trafik kuralına uymadıkları gibi, toplumdaki saygı kurallarından da bir haber şekilde araç kullanarak vatandaşı çileden çıkartmaya devam ediyorlar.

Bulancak ilçe emniyet müdürlüğünün yaptığı kontrollerde yakalanan birçok kural dışı davranan sürücü cezalar almasına rağmen ilk fırsatta, yine aynı kural dışı durumda, trafik denetimlerinin olmadığı zamanlarda ve yerlerde(ara sokaklar, mobese olmayan caddeler, şehir içine uzak yerlerde)gece, gündüz fark etmeden aynı şekilde vatandaşının can güvenliğini tehlikeye atarak araç ve özellikle kullandıkları motosiklet ile akrobasi hareketlerine, trafik kazalarına yol açacak bir durumda devam ediyorlar. Konu hakkında gazetemize ve muhabirlerimize dertlerini aktaran vatandaşlar, “Vallahi artık iyice çileden çıktık. Sabahı akşamı, gecesi gündüzü yok, ne yapacağımızı şaşırdık. Altında bir araç veya bir motosiklet olan, sanki yarış yapıyormuşcasına araç kullanıyor ve de trafik kurallarını takmadan rahatlıkla ilçenin her yanında hareket ediyorlar. Bu kişilere uyarıda bulunduğunuzda da kavga etmeden de çözüm bulamıyoruz. Emniyete ihbar ediyoruz, zaten gelene kadar kaçıyorlar. Özellikle motosikletlerin çoğunun plakası olmadığı içinde şikayet halinde bir şeyde yapılamıyor. Bazı yerlerde trafikle ilgili uyarıcı şeylerde olmayınca, bu kişiler buralarda cirit atıyor. Çoğu kez vatandaşlar olarak bu kişiler ile tartışmak zorunda kalıyoruz. Yetkili yerlere ne kadar şikayet etsek de, iyice yaka silker olduk. Bunlar; ne ramazanı, ne bayramı, ne de seyranı tanıyor. Ne saygıları var, ne de trafik kurallarını tanıyorlar. Anlayacağınız illahlah ettik, ne huzur bıraktılar, ne de rahat” diyerek yetkili makamların gereğini yapmasını talep ediyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.