Valilik uyardı dolandırıcılara dikkat

GÜNDEM 23.07.2019 - 16:55, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3132+ kez okundu.
 

Valilik uyardı dolandırıcılara dikkat

Giresun valiliğinden yapılan kamuoyu açıklamasında ‘Tekerlekli Sandalye Kampanyası" başlatıldığını belirterek para talebinde bulunduğu bilgileri ve şikayetleri alınması üzerine, vatandaşlarımızın dolandırıcılık mağduru olmaması için bir açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
Son günlerde bazı kişi ya da kişilerin çeşitli şirket, kuruluş veya işadamlarını telefonla arayarak, kendisini Giresun Valiliği Özel Kalem Müdürü olarak tanıtıp “İlimizde ki hasta, engelli, yardıma muhtaç kişilere yardım topluyoruz, Valiliğimizce başlatılan tekerlekli sandalye, akülü araba kampanyamıza katkılarınızı bekliyoruz” şeklinde yardım adı altında para talep edildiği bilgisi alınmıştır. Vatandaşlarımızın bu tür ihtiyaçları, başvuru yapmaları halinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanmakta olup, Valiliğimizde görev yapan hiç bir vali yardımcımızın, il müdürümüzün, şube müdürlerimizin veya diğer Valiliğimiz çalışanlarının böyle bir yardım talebinde bulunması söz konusu değildir. Sık sık kamuoyuna da yansımakta olan bu türde telefonla dolandırıcılık olaylarının önlenmesi ve teşebbüsünde bulunan şahıs ya da şahısların yakalanması için alınan duyum ve ihbarlar kolluk kuvvetlerimiz tarafından derhal işleme alınarak, gerekli çalışmalar başlatılmaktadır. Vatandaşlarımızın da bu şekilde veya benzer yollarla gerçekleştirilmeye çalışılan dolandırıcılık olaylarında mağdur olmamaları için öncelikle bu gibi taleplere itibar etmemeleri, böyle bir taleple karşılaşmaları halinde ise derhal 155 POLİS veya 156 JANDARMA ihbar hattını arayarak haber vermeleri, hem kendilerinin mağdur olmalarını önleyecektir hem de telefonla dolandırıcılık suçu işleyen kişilerin yakalanmasına yardımcı olacaktır.  
Giresun valiliğinden yapılan kamuoyu açıklamasında ‘Tekerlekli Sandalye Kampanyası" başlatıldığını belirterek para talebinde bulunduğu bilgileri ve şikayetleri alınması üzerine, vatandaşlarımızın dolandırıcılık mağduru olmaması için bir açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Son günlerde bazı kişi ya da kişilerin çeşitli şirket, kuruluş veya işadamlarını telefonla arayarak, kendisini Giresun Valiliği Özel Kalem Müdürü olarak tanıtıp “İlimizde ki hasta, engelli, yardıma muhtaç kişilere yardım topluyoruz, Valiliğimizce başlatılan tekerlekli sandalye, akülü araba kampanyamıza katkılarınızı bekliyoruz” şeklinde yardım adı altında para talep edildiği bilgisi alınmıştır.

Vatandaşlarımızın bu tür ihtiyaçları, başvuru yapmaları halinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanmakta olup, Valiliğimizde görev yapan hiç bir vali yardımcımızın, il müdürümüzün, şube müdürlerimizin veya diğer Valiliğimiz çalışanlarının böyle bir yardım talebinde bulunması söz konusu değildir.

Sık sık kamuoyuna da yansımakta olan bu türde telefonla dolandırıcılık olaylarının önlenmesi ve teşebbüsünde bulunan şahıs ya da şahısların yakalanması için alınan duyum ve ihbarlar kolluk kuvvetlerimiz tarafından derhal işleme alınarak, gerekli çalışmalar başlatılmaktadır.

Vatandaşlarımızın da bu şekilde veya benzer yollarla gerçekleştirilmeye çalışılan dolandırıcılık olaylarında mağdur olmamaları için öncelikle bu gibi taleplere itibar etmemeleri, böyle bir taleple karşılaşmaları halinde ise derhal 155 POLİS veya 156 JANDARMA ihbar hattını arayarak haber vermeleri, hem kendilerinin mağdur olmalarını önleyecektir hem de telefonla dolandırıcılık suçu işleyen kişilerin yakalanmasına yardımcı olacaktır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.