‘Üretmeyen ülke bağımsız olamaz’

GÜNDEM 01.02.2019 - 17:30, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2892+ kez okundu.
 

‘Üretmeyen ülke bağımsız olamaz’

Belediye Başkanı Kerim Aksu Giresun Ziraat Odası Genel Kuruluna katıldı.
Başkan Nurittin Karan tarafından karşılanan Aksu, yaptığı konuşmada, üretmeyen bir toplumun bağımsızlığını sürdüremeyeceğini söyledi. Türkiye’nin ekonomik bir kriz yaşadığına işaret eden Başkan Kerim Aksu şöyle devam etti; “Burada çiftçi temsilcileri var. Hepimiz hatırlıyoruz, ülkemiz tarımda kendi kendine yeten ender ülkelerden biriydi. Bugün hemen her alanda ithalatçı durumuna geldik. Soğanı, patlıcanı, biberi, nohutu, pirinci ithal ediyoruz. Nerede kaldı pirincin meşhur olduğu, nohutun meşhur olduğu bölgeler? Ürünleri ile anılan iller, ilçeler nerede? Arkadaşlar, en kısa zamanda tekrar üretime geçmeliyiz. Üretim seferberliği başlatmalıyız. Bu ülkenin verimli topraklarını yeniden tarıma açmalıyız. Korkum odur ki dünyanın %70 üretimini ve en kaliteli fındığını üreten Türkiye yarın fındık ithal ederse artık şaşırmayacağız. Bu konuda sivil toplum örgütlerimiz, odalarımız ayağa kalkmalıdır. Bu gidiş ülkemiz için sağlıklı değildir.“ Tarıma destek sağlayan kurum ve kuruluşların, üniversitelerin bu tehlikeyi ortadan kaldırmak için işbirliği yapması gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Kerim Aksu; “Üretmeyen, her şeyi ithal eden ülkelerin bağımsız kalması düşünülemez. Türkiye derhal her alanda üretime geçmelidir. Bizler üzerimize düşeni yapıyoruz. Tarım başta olmak üzere, sanayide, teknolojide, bilişimde üreten ülke olmak zorundayız. Giresun Ziraat Odamızı bundan önceki yöneticilerine ve yeni seçilecek yöneticilerine teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” şeklinde konuşmasını tamamladı.
Belediye Başkanı Kerim Aksu Giresun Ziraat Odası Genel Kuruluna katıldı.

Başkan Nurittin Karan tarafından karşılanan Aksu, yaptığı konuşmada, üretmeyen bir toplumun bağımsızlığını sürdüremeyeceğini söyledi.

Türkiye’nin ekonomik bir kriz yaşadığına işaret eden Başkan Kerim Aksu şöyle devam etti; “Burada çiftçi temsilcileri var. Hepimiz hatırlıyoruz, ülkemiz tarımda kendi kendine yeten ender ülkelerden biriydi. Bugün hemen her alanda ithalatçı durumuna geldik. Soğanı, patlıcanı, biberi, nohutu, pirinci ithal ediyoruz. Nerede kaldı pirincin meşhur olduğu, nohutun meşhur olduğu bölgeler? Ürünleri ile anılan iller, ilçeler nerede? Arkadaşlar, en kısa zamanda tekrar üretime geçmeliyiz. Üretim seferberliği başlatmalıyız. Bu ülkenin verimli topraklarını yeniden tarıma açmalıyız. Korkum odur ki dünyanın %70 üretimini ve en kaliteli fındığını üreten Türkiye yarın fındık ithal ederse artık şaşırmayacağız. Bu konuda sivil toplum örgütlerimiz, odalarımız ayağa kalkmalıdır. Bu gidiş ülkemiz için sağlıklı değildir.“

Tarıma destek sağlayan kurum ve kuruluşların, üniversitelerin bu tehlikeyi ortadan kaldırmak için işbirliği yapması gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Kerim Aksu; “Üretmeyen, her şeyi ithal eden ülkelerin bağımsız kalması düşünülemez. Türkiye derhal her alanda üretime geçmelidir. Bizler üzerimize düşeni yapıyoruz. Tarım başta olmak üzere, sanayide, teknolojide, bilişimde üreten ülke olmak zorundayız. Giresun Ziraat Odamızı bundan önceki yöneticilerine ve yeni seçilecek yöneticilerine teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.