ÜRETİCİ, ÜRÜNÜ EN YÜKSEK FİYATTAN SATMAK İSTİYOR

GÜNDEM 10.09.2020 - 15:00, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3674+ kez okundu.
 

ÜRETİCİ, ÜRÜNÜ EN YÜKSEK FİYATTAN SATMAK İSTİYOR

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, bu sezon üreticinin ürününün her zamankiden daha değerli olduğunun farkında olduğunu ve üreticinin kafasında fındık fiyatının 30 lira seviyelerinde oluğunu söyledi.
Fındık sektörünün güçlü alıcıları ve sanayicilerine çağrıda bulunan Karan, “Sezon öncesi gerçekleştirilen alivre satışlarını yerine getirmek istiyorsanız fındık fiyatını acilen yükseltin. Şu anki fiyatlardan üreticiden fındık satışı beklemeyin” dedi. Karan, bu sezon hasat öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan fındık taban fiyatıyla sevinen üreticinin bahçede hayal kırıklığı yaşadığını belirterek, geçen sezon ortalama bir ton ürün hasat eden üreticilerin bu sezon bunun yarısını hatta üçte biri oranında hasat gerçekleştirdiğini savundu. Bahçesinde beklediği ürünü bulamayan üreticilerin kafasında 30 lira gibi fiyat oluştuğuna dikkat çeken Karan, “Fındık sektörünün olmazsa olmaz kurallarından bir tanesi arz-talep unsurudur. Bilindiği gibi bunu da en fazla savunan alıcı tarafıdır. Diğer tarımsal ürünlerde olduğu gibi fındıkta bu sezon arz-talep unsuru ön planda olacak. Nasıl fındık rekoltesi yüksek olunca fiyat düşüyorsa, rekolte düşük olunca fiyat yüksek olacaktır. Sonuçta arz-talep meselesi. Bu sezon fındık az, geçen sezondan stok yok, fındık değerli mi değerli. Üreticimiz bunun farkında, haklı olarak ürününü en yüksek fiyattan satmak istiyor” dedi. 
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, bu sezon üreticinin ürününün her zamankiden daha değerli olduğunun farkında olduğunu ve üreticinin kafasında fındık fiyatının 30 lira seviyelerinde oluğunu söyledi.

Fındık sektörünün güçlü alıcıları ve sanayicilerine çağrıda bulunan Karan, “Sezon öncesi gerçekleştirilen alivre satışlarını yerine getirmek istiyorsanız fındık fiyatını acilen yükseltin. Şu anki fiyatlardan üreticiden fındık satışı beklemeyin” dedi.

Karan, bu sezon hasat öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan fındık taban fiyatıyla sevinen üreticinin bahçede hayal kırıklığı yaşadığını belirterek, geçen sezon ortalama bir ton ürün hasat eden üreticilerin bu sezon bunun yarısını hatta üçte biri oranında hasat gerçekleştirdiğini savundu.

Bahçesinde beklediği ürünü bulamayan üreticilerin kafasında 30 lira gibi fiyat oluştuğuna dikkat çeken Karan, “Fındık sektörünün olmazsa olmaz kurallarından bir tanesi arz-talep unsurudur. Bilindiği gibi bunu da en fazla savunan alıcı tarafıdır. Diğer tarımsal ürünlerde olduğu gibi fındıkta bu sezon arz-talep unsuru ön planda olacak. Nasıl fındık rekoltesi yüksek olunca fiyat düşüyorsa, rekolte düşük olunca fiyat yüksek olacaktır. Sonuçta arz-talep meselesi. Bu sezon fındık az, geçen sezondan stok yok, fındık değerli mi değerli. Üreticimiz bunun farkında, haklı olarak ürününü en yüksek fiyattan satmak istiyor” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.