‘Üretici tekelci zihniyetlere bırakılmamalı’

GÜNDEM 20.06.2019 - 17:35, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3694+ kez okundu.
 

‘Üretici tekelci zihniyetlere bırakılmamalı’

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, devlet adına müdahil alım yapan Toprak Mahsulleri Ofisi’ni fındıkta tekel oluşturmakla suçlayan Karadeniz Fındık Mamulleri ve İhracatçıları Birliği Başkanı Edip Sevinç’in cehalet içerisinde olduğunu söyledi.
Ordu’da katıldığı bir televizyon programında TMO’yu tekelcilikle suçlayan Sevinç’e tepki gösteren Karan, bu cesareti nerden alıyor diye sordu. Karan, Sevinç’e TMO’nun Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı tarımsal alanda üreticilerin menfaatini korumak ve müdahil alım görevi yürüten bir kurum olduğunu hatırlatarak, “devletin kurumunu tekelcilikle suçlamak tam manasıyla bir cehalettir. Türk fındığı üzerinde tekel oluşturmak ve üreticinin emeğini ucuza kapatmak isteyenleri herkes çok iyi bilmekte. Üreticinin gözünün içine baka baka hiç utanmadan, sıkılmadan devletin kurumunu tekelci olmakla suçlayacaksın. Türk fındığı üzerinde tekel oluşturmaya çalışan firmayı ise fındıkta en büyük alıcı diye öve öve göklere çıkaracaksın. Takke düşmüş kel görünmüştür. İşte gerçek yüzünüz ve üreticiye bakış acınız. Artık devleti suçlayarak kurumlarına dil uzatmaya başladınız” dedi. Karan yaptığı açıklamada, 2009 yılında AK Parti Hükümeti tarafından yürürlüğe konulan fındıkta yeni strateji çerçevesinde dikim alanlarının sınırlandırılması ve ruhsatsız alanların sökülmesine evet diyenlerin şimdi ormanlık alanlara fındık dikimi yapılsın dediğini de hatırlatarak, ormanlık alanlara dikim yapılmasının altında yatan asıl amacı sordu. Ormanlık alanlar tekelcilere peşkeş mi çekilmek isteniyor diye soran Karan, fındık üretiminde istikrar sağlanmak istenilirken, üretimin tekelci zihniyetlere bırakılmamasını istedi.
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, devlet adına müdahil alım yapan Toprak Mahsulleri Ofisi’ni fındıkta tekel oluşturmakla suçlayan Karadeniz Fındık Mamulleri ve İhracatçıları Birliği Başkanı Edip Sevinç’in cehalet içerisinde olduğunu söyledi.

Ordu’da katıldığı bir televizyon programında TMO’yu tekelcilikle suçlayan Sevinç’e tepki gösteren Karan, bu cesareti nerden alıyor diye sordu. Karan, Sevinç’e TMO’nun Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı tarımsal alanda üreticilerin menfaatini korumak ve müdahil alım görevi yürüten bir kurum olduğunu hatırlatarak, “devletin kurumunu tekelcilikle suçlamak tam manasıyla bir cehalettir. Türk fındığı üzerinde tekel oluşturmak ve üreticinin emeğini ucuza kapatmak isteyenleri herkes çok iyi bilmekte. Üreticinin gözünün içine baka baka hiç utanmadan, sıkılmadan devletin kurumunu tekelci olmakla suçlayacaksın. Türk fındığı üzerinde tekel oluşturmaya çalışan firmayı ise fındıkta en büyük alıcı diye öve öve göklere çıkaracaksın. Takke düşmüş kel görünmüştür. İşte gerçek yüzünüz ve üreticiye bakış acınız. Artık devleti suçlayarak kurumlarına dil uzatmaya başladınız” dedi.

Karan yaptığı açıklamada, 2009 yılında AK Parti Hükümeti tarafından yürürlüğe konulan fındıkta yeni strateji çerçevesinde dikim alanlarının sınırlandırılması ve ruhsatsız alanların sökülmesine evet diyenlerin şimdi ormanlık alanlara fındık dikimi yapılsın dediğini de hatırlatarak, ormanlık alanlara dikim yapılmasının altında yatan asıl amacı sordu. Ormanlık alanlar tekelcilere peşkeş mi çekilmek isteniyor diye soran Karan, fındık üretiminde istikrar sağlanmak istenilirken, üretimin tekelci zihniyetlere bırakılmamasını istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.