ÜCRETSİZ MASKE DAĞITIMINA BAŞLANDI

17.04.2020 - 17:15, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3777+ kez okundu.
 

ÜCRETSİZ MASKE DAĞITIMINA BAŞLANDI

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları’nın talimatıyla, yeni tip Koronavirüs (COVİD-19) tedbirleri kapsamında Giresun da vatandaşlarımıza ücretsiz maske dağıtılmaya başlandı.
Koronavirüs pandemi salgınından korunma tedbirleri bakımından el hijyeni ve sosyal mesafenin korunması kadar maske kullanılmasının da önemli bir tedbir olduğuna dikkat çeken Vali Harun Sarıfakıoğulları, görevli personeller tarafından sosyal mesafe kuralına riayet edilmek suretiyle vatandaşlarımıza dağıtılan maskelerin yine aynı hassasiyetle kullanılarak, alınan tedbirlere ve yapılan uyarılara vatandaşlarımızın mutlaka uymalarını istedi. Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle maske satışının yasaklanması üzerine, alınan koronavirüs tedbirleri kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından Valiliklere gönderilen maskeler,  Giresun Valiliği’nin organizasyonu ile ilgili kurumlara dağıtılmak üzere verildi. İlgili kurumlara ulaştırılan maskeler; Giresun İl Merkezinde, Giresun Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün marifetiyle (Gazi Caddesi, Deppoy Mevkii, Malpazarı Mevkii, Atatürk Meydan ve semt pazarlarının kurulduğu noktalarda) vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtılırken, ilçelerimizde ise Kaymakamlıkların koordinesinde dağıtılmaktadır. Maskeler; kolluk kuvvetlerimizce oluşturulan kontrol noktalarında durdurulan araçlarda bulunan sürücü ve yolculara da ücretsiz olarak dağıtılırken, zaman zaman da sokağa çıkan vatandaşlarımızın ateş ölçümleri yapılmaktadır. Giresun, il genelinde şu ana kadar günlük 5 Bin 500 olmak üzere toplam 44 Bin maske; Giresun Belediyesi, İl Jandarma, İl Emniyet Müdürlükleri, bazı kamu kurum ve kuruluşları ile ilçelerde Kaymakamlıklar tarafından vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtıldı.  Sağlık Bakanlığımız tarafından gönderiler maskeler, belirlenen günlerde ve belirlene yerlerde; pazar yerleri, halk otobüsleri, dolmuş durakları gibi vatandaşlarımızın yoğun olduğu yerlerde Valiliğimiz tarafından yetki verilen kamu görevlilerimiz tarafından dağıtılmaya devam edilecektir.
Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları’nın talimatıyla, yeni tip Koronavirüs (COVİD-19) tedbirleri kapsamında Giresun da vatandaşlarımıza ücretsiz maske dağıtılmaya başlandı.

Koronavirüs pandemi salgınından korunma tedbirleri bakımından el hijyeni ve sosyal mesafenin korunması kadar maske kullanılmasının da önemli bir tedbir olduğuna dikkat çeken Vali Harun Sarıfakıoğulları, görevli personeller tarafından sosyal mesafe kuralına riayet edilmek suretiyle vatandaşlarımıza dağıtılan maskelerin yine aynı hassasiyetle kullanılarak, alınan tedbirlere ve yapılan uyarılara vatandaşlarımızın mutlaka uymalarını istedi.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle maske satışının yasaklanması üzerine, alınan koronavirüs tedbirleri kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından Valiliklere gönderilen maskeler,  Giresun Valiliği’nin organizasyonu ile ilgili kurumlara dağıtılmak üzere verildi.

İlgili kurumlara ulaştırılan maskeler; Giresun İl Merkezinde, Giresun Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün marifetiyle (Gazi Caddesi, Deppoy Mevkii, Malpazarı Mevkii, Atatürk Meydan ve semt pazarlarının kurulduğu noktalarda) vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtılırken, ilçelerimizde ise Kaymakamlıkların koordinesinde dağıtılmaktadır. Maskeler; kolluk kuvvetlerimizce oluşturulan kontrol noktalarında durdurulan araçlarda bulunan sürücü ve yolculara da ücretsiz olarak dağıtılırken, zaman zaman da sokağa çıkan vatandaşlarımızın ateş ölçümleri yapılmaktadır.

Giresun, il genelinde şu ana kadar günlük 5 Bin 500 olmak üzere toplam 44 Bin maske; Giresun Belediyesi, İl Jandarma, İl Emniyet Müdürlükleri, bazı kamu kurum ve kuruluşları ile ilçelerde Kaymakamlıklar tarafından vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtıldı. 

Sağlık Bakanlığımız tarafından gönderiler maskeler, belirlenen günlerde ve belirlene yerlerde; pazar yerleri, halk otobüsleri, dolmuş durakları gibi vatandaşlarımızın yoğun olduğu yerlerde Valiliğimiz tarafından yetki verilen kamu görevlilerimiz tarafından dağıtılmaya devam edilecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.