Türkiye Keipa Dönem Başkanlığı'nı devraldı

EKONOMİ 05.12.2016 - 16:39, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3057+ kez okundu.
 

Türkiye Keipa Dönem Başkanlığı'nı devraldı

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi 48. Genel Kurul çalışmaları Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yapıldı.
Dün sona eren toplantıda, Türkiye, Romanya, Yunanistan, Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Moldova, Rusya ve Ukrayna'dan parlemonto ve hükümet temsilciler katılarak, bölge ve dünya gündemine ilişkin konuları görüştüler.  Başkanlığını AKP Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can’ın yaptığı delegasyonda;CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, AKP milletvekilleri Sabri Öztürk, Metin Gündoğdu, Ahmet Demircan, Özcan Ulupınar yer aldı.CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, “KEİPA bölgesel barış, istikrar ve ekonomik kalkınma projesi. Bu işlevini yerine getiriyor. Bu kapsamda, Belgrad’da çok önemli gündem maddelerini tartıştık, görüş ve önerilerimizle toplantılara katkı sunduk. Bir dahaki dönem başkanlık Türkiye’de olacağı için daha etkin olacağız. Özellikle ülkemizin yöremizin çevre ve eğitim konularında, çözüm önerilerimle KEİPA komisyonlarına raporlar sunacağım”dedi.Toplantının son gün oturumunda, düzenlenen törenle,Sırbistan Meclis Başkanı MajaGojkovic KEİPA Başkanlığını Türkiye'ye devretti. KEİPA başkanlığı toplantı bitiminde bir sonuç bildirgesi yayımlayacak.
Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi 48. Genel Kurul çalışmaları Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yapıldı.
Dün sona eren toplantıda, Türkiye, Romanya, Yunanistan, Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Moldova, Rusya ve Ukrayna'dan parlemonto ve hükümet temsilciler katılarak, bölge ve dünya gündemine ilişkin konuları görüştüler. 
Başkanlığını AKP Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can’ın yaptığı delegasyonda;CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, AKP milletvekilleri Sabri Öztürk, Metin Gündoğdu, Ahmet Demircan, Özcan Ulupınar yer aldı.
CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, “KEİPA bölgesel barış, istikrar ve ekonomik kalkınma projesi. Bu işlevini yerine getiriyor. Bu kapsamda, Belgrad’da çok önemli gündem maddelerini tartıştık, görüş ve önerilerimizle toplantılara katkı sunduk. Bir dahaki dönem başkanlık Türkiye’de olacağı için daha etkin olacağız. Özellikle ülkemizin yöremizin çevre ve eğitim konularında, çözüm önerilerimle KEİPA komisyonlarına raporlar sunacağım”dedi.
Toplantının son gün oturumunda, düzenlenen törenle,Sırbistan Meclis Başkanı MajaGojkovic KEİPA Başkanlığını Türkiye'ye devretti. 
KEİPA başkanlığı toplantı bitiminde bir sonuç bildirgesi yayımlayacak.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.