‘Türkiye tarihi yeniden keşfediliyor’

GÜNDEM 20.12.2018 - 17:04, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2411+ kez okundu.
 

‘Türkiye tarihi yeniden keşfediliyor’

I. Türkiye Üniversitelerarası Tarih Kulüpleri ve Toplulukları Kongresi’ 15-16 Aralık 2018 tarihlerinde Yeditepe Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.
Kongrenin birinci gününde Türk tarihi adına yeni birçok çalışmanın yapıldığına dikkat çeken Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, “Günümüzde özellikle son zamanlarda Türkiye tarihi yeniden keşfediliyor. Tarihçilerin örgütlenmediğini görüyoruz. Buradan yola çıkarak Türkiye’de ilk defa Tarih kulüplerinin bir araya gelerek kongre yapması çok önemli bir başlangıçtır. Bundan sonra gelecekte daha çok bir araya gelerek Türkiye’de doğru tarih araştırmaları ve uluslararası düzeyde bilimsel araştırmalara katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum” diye konuştu. Türkiye’den 40 üniversitenin katıldığı kongrede üniversitemizi, Türk Tarihi ve Kültürü Araştırmaları Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Oğulcan Mert Kemaloğlu’nun yanı sıra topluluk öğrencileri Yusuf Burak Küçük ve Halenur Aslan temsil etti. Kongrenin ikinci gününde ‘Ulusal Komite Toplantısı’na katılan Türk Tarihi ve Kültürü Araştırmaları Topluluğu Başkanı Oğulcan Mert Kemaloğlu, düzenlenen kongrenin devamlılığı noktasında görüş ve önerilerini belirterek, oluşturulacak ‘Tarih Toplulukları Birliği’ hakkında düşüncelerini dile getirdi.  
I. Türkiye Üniversitelerarası Tarih Kulüpleri ve Toplulukları Kongresi’ 15-16 Aralık 2018 tarihlerinde Yeditepe Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Kongrenin birinci gününde Türk tarihi adına yeni birçok çalışmanın yapıldığına dikkat çeken Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, “Günümüzde özellikle son zamanlarda Türkiye tarihi yeniden keşfediliyor. Tarihçilerin örgütlenmediğini görüyoruz. Buradan yola çıkarak Türkiye’de ilk defa Tarih kulüplerinin bir araya gelerek kongre yapması çok önemli bir başlangıçtır. Bundan sonra gelecekte daha çok bir araya gelerek Türkiye’de doğru tarih araştırmaları ve uluslararası düzeyde bilimsel araştırmalara katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum” diye konuştu.

Türkiye’den 40 üniversitenin katıldığı kongrede üniversitemizi, Türk Tarihi ve Kültürü Araştırmaları Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Oğulcan Mert Kemaloğlu’nun yanı sıra topluluk öğrencileri Yusuf Burak Küçük ve Halenur Aslan temsil etti.

Kongrenin ikinci gününde ‘Ulusal Komite Toplantısı’na katılan Türk Tarihi ve Kültürü Araştırmaları Topluluğu Başkanı Oğulcan Mert Kemaloğlu, düzenlenen kongrenin devamlılığı noktasında görüş ve önerilerini belirterek, oluşturulacak ‘Tarih Toplulukları Birliği’ hakkında düşüncelerini dile getirdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.