‘TRANSFER BUGÜNE ALT YAPI İSE GELECEĞE YATIRIMDIR’

SPOR 22.10.2020 - 16:54, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2685+ kez okundu.
 

‘TRANSFER BUGÜNE ALT YAPI İSE GELECEĞE YATIRIMDIR’

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun 23.09.2020 tarihli toplantısında, amatör maçların Ekim ayı sonuna kadar ertelenmesi ve bu tarihten sonra ilgili kurulların görüşleri doğrultusunda tekrar değerlendirme yapılması kararıyla ilgili BAL spor kulüplerinden görüş istedi.
1926 Bulancakspor Eski As Başkanları’ndan Gürdal Bodur, konfederasyonunun isteği üzerine Bölgesel Amatör Ligler hakkında görüşlerini açıkladı. Bodur, amatör sporun profesyonel liglerde olduğu gibi gerekli koruyucu tedbirlerin alınarak 2020-2021 Bölgesel Amatör Lig sezonunun en kısa zamanda başlaması gerektiği dile getirerek şunları söyledi; “Toplumumuza sağlıklı bir nesil yetiştirmek adına önce sağlık diyerek, sporun ve sporcunun her zaman yanında olduğumu belirterek 2020-2021 Bölgesel Amatör Lig sezonunun en kısa zamanda başlamasını talep ediyorum. Bu süreç kulübümüz açısından oldukça zor ve çetin geçmektedir. Türkiye'nin en büyük sosyal sorumluluk projesi olan amatör sporun profesyonel liglerde olduğu gibi gerekli koruyucu tedbirlerin alınarak müsabakaların en kısa zamanda başlatılmasını arzu etmekteyim. Kararın en kısa zamanda verilerek ortada dolaşan bilgi kirliliğine son verilip liglerin oynatılması en büyük temennimdir” 1926 Bulancakspor ile ilgili görüşlerini açıklayan Bodur, “Unutmayalım transfer bugüne, altyapı ise geleceğe yatırımdır. 1926 Bulancakspor’da 17-19 yaşları arasında çok yetenekli çocuklar var. Yine İhsaniyespor, Ballıcaspor ve diğer amatör spor kulüplerinden çok değerli gençler var. Alt yapıya değer veren kulüpler pahalı transferler yapmaktan kurtulacaklardır. Avrupa’da ki en büyük bütçelere sahip ve istediği futbolcuları transfer edebilecek kulüplerin bile alt yapıya son derece önem verdiği bir gerçektir. Önemli olan bu çocuklara karşı biraz zaman verelim ve sabırlı olalım. Bu başarı sabır ile birlikte gerçekleşecektir. Bununla ilgili futbol okulları açılmalı. Bunun sonucunda hem kulüplerimiz, hem Türk sporu hem de gençlerimiz kazançlı çıkacaktır” dedi.   Haber – Foto : Erol Küçük
Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun 23.09.2020 tarihli toplantısında, amatör maçların Ekim ayı sonuna kadar ertelenmesi ve bu tarihten sonra ilgili kurulların görüşleri doğrultusunda tekrar değerlendirme yapılması kararıyla ilgili BAL spor kulüplerinden görüş istedi.

1926 Bulancakspor Eski As Başkanları’ndan Gürdal Bodur, konfederasyonunun isteği üzerine Bölgesel Amatör Ligler hakkında görüşlerini açıkladı.

Bodur, amatör sporun profesyonel liglerde olduğu gibi gerekli koruyucu tedbirlerin alınarak 2020-2021 Bölgesel Amatör Lig sezonunun en kısa zamanda başlaması gerektiği dile getirerek şunları söyledi; “Toplumumuza sağlıklı bir nesil yetiştirmek adına önce sağlık diyerek, sporun ve sporcunun her zaman yanında olduğumu belirterek 2020-2021 Bölgesel Amatör Lig sezonunun en kısa zamanda başlamasını talep ediyorum. Bu süreç kulübümüz açısından oldukça zor ve çetin geçmektedir. Türkiye'nin en büyük sosyal sorumluluk projesi olan amatör sporun profesyonel liglerde olduğu gibi gerekli koruyucu tedbirlerin alınarak müsabakaların en kısa zamanda başlatılmasını arzu etmekteyim. Kararın en kısa zamanda verilerek ortada dolaşan bilgi kirliliğine son verilip liglerin oynatılması en büyük temennimdir”

1926 Bulancakspor ile ilgili görüşlerini açıklayan Bodur, “Unutmayalım transfer bugüne, altyapı ise geleceğe yatırımdır. 1926 Bulancakspor’da 17-19 yaşları arasında çok yetenekli çocuklar var. Yine İhsaniyespor, Ballıcaspor ve diğer amatör spor kulüplerinden çok değerli gençler var. Alt yapıya değer veren kulüpler pahalı transferler yapmaktan kurtulacaklardır. Avrupa’da ki en büyük bütçelere sahip ve istediği futbolcuları transfer edebilecek kulüplerin bile alt yapıya son derece önem verdiği bir gerçektir. Önemli olan bu çocuklara karşı biraz zaman verelim ve sabırlı olalım. Bu başarı sabır ile birlikte gerçekleşecektir. Bununla ilgili futbol okulları açılmalı. Bunun sonucunda hem kulüplerimiz, hem Türk sporu hem de gençlerimiz kazançlı çıkacaktır” dedi.

 

Haber – Foto : Erol Küçük

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.