TRABZON'UN İMDADINA CANİKLİ YETİŞTİ!

YAŞAM 23.09.2016 - 18:24, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2337+ kez okundu.
 

TRABZON'UN İMDADINA CANİKLİ YETİŞTİ!

Her fırsatta Canikli'ye atıfta bulunan Trabzonluların imdadına Başbakan Yardımcısı Canikli yetişerek, meydana gelen mal kayıpları için ilk ödeneklerin aktarıldığını söyledi.
Başbakan Yardımcısı hemşerimiz Nurettin Canikli, Çarşamba günü meydana gelen sel afetinde ciddi derecede tahribat yaşayan ve 2 vatandaşın öldüğü Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde incelemelerde bulundu.Türkiye'nin son 15 yılına adını yazdıran bir isim olan Giresun'un gururu Başbakan Yardımcısı Canikli, vatandaşların mağduriyetlerinin giderileceğini söyledi.İnceleme ziyaretlerinde bulunan Canikli vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerini iletti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Canikli, "Normalde 80-85 kilogram metrekareye düşen yağış ortalaması, 300 kilogram olarak düştü. Tabii altyapının dayanması mümkün değil buna. Esasında Karadeniz'de, burası da dahil olmak üzere Beşikdüzü'n de, dere ıslahlarının önemli bir bölümü tamamlandı. Yani onlar yapılmamış olsaydı bu tür yağışlar Allah korusun çok daha büyük tahribatlara, can kayıplarına yol açardı. Bütün tedbirlere rağmen maalesef engellenemiyor. Azaltılıyor, çok daha büyük boyutlara ulaşması engelleniyor ama tamamen sıfırlanması maalesef sağlanamıyor. 2 vatandaşımızı kaybettik. Allah'tan rahmet diliyoruz. Bir kaybımız var, inşallah sağ salim bulunur. Mala gelen bir şekilde telafi ediliyor ama can kayıpları elbette daha çok yüreğimizi yakıyor. Bütün vatandaşlarımızın, zarar gören bütün esnafımızın zararları karşılanacak, ondan yana hiçbir kuşku söz konusu değil. Tamamı telafi edilecek ve önceki hale getirilecek. Mal kayıplarının telafisi konusunda herhangi bir sorun yaşanmayacak. O noktada bir problem yok. Bizi üzen can kayıplarıdır. Zaten acil olarak ödenekler aktarıldı. İlk anda acil ihtiyaçları karşılamak amacıyla onlar aktarıldı. Diğerleri de çok hızlı bir şekilde, inşallah tespitler yapıldıktan sonra en kısa zamanda vatandaşımızın mağduriyetini tamamen ortadan kaldıracağız" dedi.Başbakan Yardımcısı Canikli,Beşikdüzü'nde ki incelemelerin ardından beraberinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte Giresun'un Eynesil ilçesinde incelemelerde bulundu.
Her fırsatta Canikli'ye atıfta bulunan Trabzonluların imdadına Başbakan Yardımcısı Canikli yetişerek, meydana gelen mal kayıpları için ilk ödeneklerin aktarıldığını söyledi.
Başbakan Yardımcısı hemşerimiz Nurettin Canikli, Çarşamba günü meydana gelen sel afetinde ciddi derecede tahribat yaşayan ve 2 vatandaşın öldüğü Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde incelemelerde bulundu.
Türkiye'nin son 15 yılına adını yazdıran bir isim olan Giresun'un gururu Başbakan Yardımcısı Canikli, vatandaşların mağduriyetlerinin giderileceğini söyledi.
İnceleme ziyaretlerinde bulunan Canikli vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerini iletti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Canikli, "Normalde 80-85 kilogram metrekareye düşen yağış ortalaması, 300 kilogram olarak düştü. Tabii altyapının dayanması mümkün değil buna. Esasında Karadeniz'de, burası da dahil olmak üzere Beşikdüzü'n de, dere ıslahlarının önemli bir bölümü tamamlandı. Yani onlar yapılmamış olsaydı bu tür yağışlar Allah korusun çok daha büyük tahribatlara, can kayıplarına yol açardı. Bütün tedbirlere rağmen maalesef engellenemiyor. Azaltılıyor, çok daha büyük boyutlara ulaşması engelleniyor ama tamamen sıfırlanması maalesef sağlanamıyor. 2 vatandaşımızı kaybettik. Allah'tan rahmet diliyoruz. Bir kaybımız var, inşallah sağ salim bulunur. Mala gelen bir şekilde telafi ediliyor ama can kayıpları elbette daha çok yüreğimizi yakıyor. Bütün vatandaşlarımızın, zarar gören bütün esnafımızın zararları karşılanacak, ondan yana hiçbir kuşku söz konusu değil. Tamamı telafi edilecek ve önceki hale getirilecek. Mal kayıplarının telafisi konusunda herhangi bir sorun yaşanmayacak. O noktada bir problem yok. Bizi üzen can kayıplarıdır. Zaten acil olarak ödenekler aktarıldı. İlk anda acil ihtiyaçları karşılamak amacıyla onlar aktarıldı. Diğerleri de çok hızlı bir şekilde, inşallah tespitler yapıldıktan sonra en kısa zamanda vatandaşımızın mağduriyetini tamamen ortadan kaldıracağız" dedi.
Başbakan Yardımcısı Canikli,Beşikdüzü'nde ki incelemelerin ardından beraberinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte Giresun'un Eynesil ilçesinde incelemelerde bulundu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.