Tosunoğlu’ndan ‘Uzakta Değiliz’ projesi

EĞİTİM 09.04.2020 - 13:31, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3000+ kez okundu.
 

Tosunoğlu’ndan ‘Uzakta Değiliz’ projesi

Dünya genelinde yaşanan koronavirüs salgınının, 184 ülkenin öğrencilerinin eğitimlerinin aksamasına yol açtığı bilinmektedir. Salgının yayıldığı ülkelerdeki öğrenci sayısının dünyadaki toplam öğrenci sayısının yüzde 87'sine karşılık geldiği ve bu rakamın 1,5 milyarın üzerinde olduğu ifade edilmektedir.  Türkiye'de koronavirüs tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından, Milli Eğitim Bakanlığı yürüttüğü çalışmalarla, dünyada Çin'den sonra ikinci ülke olarak uzaktan eğitime geçmiş bulunmakta. Bu kapsamda; Giresun’da uzaktan eğitimin takibi ve etkinliğinin artırılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Uzakta Değiliz’ adlı proje uygulanmaya başlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, projenin amaçlarını şöyle sıraladı; “Eğitim ve öğretim sürecinin devamının sağlanması ve verimliliğinin artırılması, İdareci, öğretmen, öğrenci ve velilerimizin eğitim ve öğretim gündemli görüşmelerinin devamının sağlanması, evlerinde uzaktan eğitime devam eden öğrencilerimizin psikososyal ve akademik durumlarının izlenmesi ve değerlendirilmesi, emekli olan ihtiyaç sahibi öğretmenlerimize ulaşılarak kendilerine destek olunmasıdır” dedi. İl genelinde uygulanacak olan projenin startı, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu tarafından verildi. Tosunoğlu, farklı okullardan üç öğrencinin ailelerini telefonla arayarak; uzaktan eğitim, EBA'nın kullanımı, "Evde Kal" çağrısına uyulması ve verimli zaman geçirme konusunda tavsiyelerde bulundu. Tosunoğlu, emekli öğretmenlerimizin hatırını sormak ve eksiklerini giderme noktasında yardımcı olmak amacıyla da beş emekli öğretmenle telefonda görüşerek, "Evde Kal" çağrısına uyulmasının salgınla mücadeledeki önemini dile getirdi.  

Dünya genelinde yaşanan koronavirüs salgınının, 184 ülkenin öğrencilerinin eğitimlerinin aksamasına yol açtığı bilinmektedir. Salgının yayıldığı ülkelerdeki öğrenci sayısının dünyadaki toplam öğrenci sayısının yüzde 87'sine karşılık geldiği ve bu rakamın 1,5 milyarın üzerinde olduğu ifade edilmektedir. 

Türkiye'de koronavirüs tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından, Milli Eğitim Bakanlığı yürüttüğü çalışmalarla, dünyada Çin'den sonra ikinci ülke olarak uzaktan eğitime geçmiş bulunmakta.

Bu kapsamda; Giresun’da uzaktan eğitimin takibi ve etkinliğinin artırılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Uzakta Değiliz’ adlı proje uygulanmaya başlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, projenin amaçlarını şöyle sıraladı; “Eğitim ve öğretim sürecinin devamının sağlanması ve verimliliğinin artırılması, İdareci, öğretmen, öğrenci ve velilerimizin eğitim ve öğretim gündemli görüşmelerinin devamının sağlanması, evlerinde uzaktan eğitime devam eden öğrencilerimizin psikososyal ve akademik durumlarının izlenmesi ve değerlendirilmesi, emekli olan ihtiyaç sahibi öğretmenlerimize ulaşılarak kendilerine destek olunmasıdır” dedi.

İl genelinde uygulanacak olan projenin startı, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu tarafından verildi. Tosunoğlu, farklı okullardan üç öğrencinin ailelerini telefonla arayarak; uzaktan eğitim, EBA'nın kullanımı, "Evde Kal" çağrısına uyulması ve verimli zaman geçirme konusunda tavsiyelerde bulundu. Tosunoğlu, emekli öğretmenlerimizin hatırını sormak ve eksiklerini giderme noktasında yardımcı olmak amacıyla da beş emekli öğretmenle telefonda görüşerek, "Evde Kal" çağrısına uyulmasının salgınla mücadeledeki önemini dile getirdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.