Torpilli ‘Yoğun Bakım’ TBMM gündeminde

GÜNDEM 13.03.2019 - 17:15, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3563+ kez okundu.
 

Torpilli ‘Yoğun Bakım’ TBMM gündeminde

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Yoğun Bakım servislerinde yaşanan torpil skandalını meclis gündemine taşıdı.
CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “Yoğun Bakım Servislerinde hastalara yatak bulunamaması sağlık politikalarında ki çaresizliğin göstergesidir. Bu durum, ağır ve kritik durumda olan hastaların yaşamsal risklerini arttırdığı gibi yer telaşına düşen hasta yakınları üzerinde yarattığı psikolojik baskı ile de işkence haline dönüşmektedir” dedi. “Giresun’da yoğun bakım ünitelerinde yaşanan yatak problemleri defalarca dile getirilmiş olsa da henüz kalıcı bir çözüm bulunamaması ve yaşanan mağduriyetlerin artarak devam etmesi, sadece ilimizin değil aslında tüm ülkenin sorunudur” diyen Tığlı, “Giresun’da ki yoğun bakım ünitelerinde toplam kaç adet yatak vardır? Yatak sayısı yetersizliği nedeniyle, Giresun’dan diğer illere yönlendirilen hasta sayılarına ilişkin veriler ne şekildedir?” Sorusuna da önergesinde yer verdi. CHP’li Tığlı, “Yatak sayısının yeterli olduğu, uygun şekilde kullanıldığı, yoğun bakım ünitelerinde yatak probleminin olmadığı, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan çeşitli açıklamalarda dile getirmiş olsa da aslında sorunun kaynağında yoğun bakım ünitelerinin bilinçsiz kullanılması, yeterli sayıda uzman personel olmaması ve hastanelere göre yatak dağılımında yaşanan dengesizliklerden kaynaklı olduğunu” vurguladı. Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “Sağlık Bakanlığı tarafından bugüne kadar sorunun çözümüne ilişkin gerçekçi bir açıklama yapılmaması hem konuya olan duyarsızlıklarını gösteriyor hem de özel sağlık kuruluşlarının Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan fazla para almak için hastaları aylarca yoğun bakımda tuttuğu, iddiaları doğru mudur? Yoğun bakımda yer bulmak isteyenlerin AKP‘li politikacılara ulaşmak dışında başka çözüm bulamadıkları iddialarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Sorularını da akıllara getiriyor” dedi.
CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Yoğun Bakım servislerinde yaşanan torpil skandalını meclis gündemine taşıdı.

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “Yoğun Bakım Servislerinde hastalara yatak bulunamaması sağlık politikalarında ki çaresizliğin göstergesidir. Bu durum, ağır ve kritik durumda olan hastaların yaşamsal risklerini arttırdığı gibi yer telaşına düşen hasta yakınları üzerinde yarattığı psikolojik baskı ile de işkence haline dönüşmektedir” dedi.


“Giresun’da yoğun bakım ünitelerinde yaşanan yatak problemleri defalarca dile getirilmiş olsa da henüz kalıcı bir çözüm bulunamaması ve yaşanan mağduriyetlerin artarak devam etmesi, sadece ilimizin değil aslında tüm ülkenin sorunudur” diyen Tığlı, “Giresun’da ki yoğun bakım ünitelerinde toplam kaç adet yatak vardır? Yatak sayısı yetersizliği nedeniyle, Giresun’dan diğer illere yönlendirilen hasta sayılarına ilişkin veriler ne şekildedir?” Sorusuna da önergesinde yer verdi.

CHP’li Tığlı, “Yatak sayısının yeterli olduğu, uygun şekilde kullanıldığı, yoğun bakım ünitelerinde yatak probleminin olmadığı, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan çeşitli açıklamalarda dile getirmiş olsa da aslında sorunun kaynağında yoğun bakım ünitelerinin bilinçsiz kullanılması, yeterli sayıda uzman personel olmaması ve hastanelere göre yatak dağılımında yaşanan dengesizliklerden kaynaklı olduğunu” vurguladı.

Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “Sağlık Bakanlığı tarafından bugüne kadar sorunun çözümüne ilişkin gerçekçi bir açıklama yapılmaması hem konuya olan duyarsızlıklarını gösteriyor hem de özel sağlık kuruluşlarının Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan fazla para almak için hastaları aylarca yoğun bakımda tuttuğu, iddiaları doğru mudur? Yoğun bakımda yer bulmak isteyenlerin AKP‘li politikacılara ulaşmak dışında başka çözüm bulamadıkları iddialarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Sorularını da akıllara getiriyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.