TMO YANLIŞTAN DÖNDÜ

GÜNDEM 21.08.2019 - 09:08, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2734+ kez okundu.
 

TMO YANLIŞTAN DÖNDÜ

2019 sezonu fındığa hükümetin verdiği 17lira alım fiyatını olumlu bulan fındık üreticisi fındığı alacak olan TMO’nun dönüm başı 54kilo fındık alınacak açıklaması ile büyük bir şaşkınlık yaşadı.
TMO’nun gün ve sıra alımı için TMO internet sitesine giriş yapan fındık üreticileri alım kilosunun dönüme 54 kilo olacak rakamını görünce şaşırıp kalmıştı.  17liradan fındığını TMO’ya satmaya hazırlanan fındık üreticisi internet sitesinden yaptıkları başvuruda TMO’ya verecekleri dönüm başı fındığın kilosunu daha önceden 80kilo olarak alınacağı ifade edilen rakamı girince rakam kabul olmayınca ne yapacaklarını bilemeyen üretici dönüm başı 54 kiloya sitenin onay vermesi ile şaşırıp kaldı. Gün boyu TMO yetkililerine ulaşmaya çalışan fındık üreticileri, siyasilerinde konu hakkında gelen şikayetler doğrultusunda gerekli girişimleri yapması ile dün öğle saatlerine doğru TMO tarafından yeni kota rakamları açıklandı. Bu yeni durum sonrası TMO Giresun merkez ilçede 65kilo, Dereli’de 70kilo, Bulancak’ta da 80kilo dönüm başı fındık alacak. Fındığını TMO’ya verecek olan fındık üretici bu yeni alım rakamı ile biraz olsun rahatlarken, en büyük sıkıntının TMO’nun Giresun ve ilçelerinde lisanslı depolarının olmayışı da dönüm başı alımın istenilen rakamlara izin vermediği de bir diğer konu.   
2019 sezonu fındığa hükümetin verdiği 17lira alım fiyatını olumlu bulan fındık üreticisi fındığı alacak olan TMO’nun dönüm başı 54kilo fındık alınacak açıklaması ile büyük bir şaşkınlık yaşadı.

TMO’nun gün ve sıra alımı için TMO internet sitesine giriş yapan fındık üreticileri alım kilosunun dönüme 54 kilo olacak rakamını görünce şaşırıp kalmıştı. 

17liradan fındığını TMO’ya satmaya hazırlanan fındık üreticisi internet sitesinden yaptıkları başvuruda TMO’ya verecekleri dönüm başı fındığın kilosunu daha önceden 80kilo olarak alınacağı ifade edilen rakamı girince rakam kabul olmayınca ne yapacaklarını bilemeyen üretici dönüm başı 54 kiloya sitenin onay vermesi ile şaşırıp kaldı.

Gün boyu TMO yetkililerine ulaşmaya çalışan fındık üreticileri, siyasilerinde konu hakkında gelen şikayetler doğrultusunda gerekli girişimleri yapması ile dün öğle saatlerine doğru TMO tarafından yeni kota rakamları açıklandı. Bu yeni durum sonrası TMO Giresun merkez ilçede 65kilo, Dereli’de 70kilo, Bulancak’ta da 80kilo dönüm başı fındık alacak.

Fındığını TMO’ya verecek olan fındık üretici bu yeni alım rakamı ile biraz olsun rahatlarken, en büyük sıkıntının TMO’nun Giresun ve ilçelerinde lisanslı depolarının olmayışı da dönüm başı alımın istenilen rakamlara izin vermediği de bir diğer konu.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.