TMO FINDIK ALANA KADAR PAZARA FINDIK İNDİRMEYİN

GÜNDEM 10.08.2020 - 16:19, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3650+ kez okundu.
 

TMO FINDIK ALANA KADAR PAZARA FINDIK İNDİRMEYİN

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, 2020 yılı fındık hasat döneminin tüm üreticilere hayırlı olmasını diledi.
Batıdan doğuya Karadeniz Bölgesi’nde fındık hasadının başladığını belirten Karan, fındık bahçelerinin şenlendiğini kaydetti. Üreticilerin kazasız belasız, bereketli bir hasat dönemi geçirmesini isteyen Karan, bu yıl fındık üreticisinin hasat öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan tarihi taban fiyatın sevinciyle bahçesine mutlu, mesut girdiğini ifade etti. Üreticilerin belirlenen fındık hasat tarihlerine uyarak hasat yapmasını ve mümkün olduğu kadar yerden hasat yapılmasını isteyen Karan, bu sezon fındığın çok değerli olduğunu, verim ve kaliteden asla ödün verilmemesi gerektiğini vurguladı. Yılın 12 ayı dalın ucundaki fındığa umut bağlayan üreticilerin bu yıl açıklanan fındık fiyatından son derece memnun olduğunu dile getiren Karan, üreticilerden TMO alım kampanyasını açana kadar düşük fiyattan pazara fındık indirmemelerini istedi. Geçen son serbest piyasada fındık fiyatının 28 liraya kadar çıktığını hatırlatan Karan, “2019 yılı fındığına 28 lira verenler, yeni mahsul fındığı da TMO’nun alım fiyatının altında almamalı ve değerinde almalıdır. Ucuz fiyata almak isteyenlerde üreticimiz müsaade etmemelidir. TMO’nun bu yılki fındık alım fiyatı Giresun kalite için kilogramda 22.5, levant kalite için ise 22 liradır. Bunun altında serbest piyasada oluşacak fiyatı kabul etmiyoruz” dedi.    
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, 2020 yılı fındık hasat döneminin tüm üreticilere hayırlı olmasını diledi.

Batıdan doğuya Karadeniz Bölgesi’nde fındık hasadının başladığını belirten Karan, fındık bahçelerinin şenlendiğini kaydetti. Üreticilerin kazasız belasız, bereketli bir hasat dönemi geçirmesini isteyen Karan, bu yıl fındık üreticisinin hasat öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan tarihi taban fiyatın sevinciyle bahçesine mutlu, mesut girdiğini ifade etti.

Üreticilerin belirlenen fındık hasat tarihlerine uyarak hasat yapmasını ve mümkün olduğu kadar yerden hasat yapılmasını isteyen Karan, bu sezon fındığın çok değerli olduğunu, verim ve kaliteden asla ödün verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Yılın 12 ayı dalın ucundaki fındığa umut bağlayan üreticilerin bu yıl açıklanan fındık fiyatından son derece memnun olduğunu dile getiren Karan, üreticilerden TMO alım kampanyasını açana kadar düşük fiyattan pazara fındık indirmemelerini istedi. Geçen son serbest piyasada fındık fiyatının 28 liraya kadar çıktığını hatırlatan Karan, “2019 yılı fındığına 28 lira verenler, yeni mahsul fındığı da TMO’nun alım fiyatının altında almamalı ve değerinde almalıdır. Ucuz fiyata almak isteyenlerde üreticimiz müsaade etmemelidir. TMO’nun bu yılki fındık alım fiyatı Giresun kalite için kilogramda 22.5, levant kalite için ise 22 liradır. Bunun altında serbest piyasada oluşacak fiyatı kabul etmiyoruz” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.