Tığlı, Espiye’yi Meclise taşıdı

SİYASET 20.01.2020 - 16:54, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3656+ kez okundu.
 

Tığlı, Espiye’yi Meclise taşıdı

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Espiye Devlet Hastanesinde yaşanan doktor eksikliği sıkıntısını Meclis gündemine taşıdı.
Milletvekili Tığlı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, 14 bin metrekare arazi üzerine, 4 bin 500 metrekarelik alana inşa edilen Espiye Devlet Hastanesinde, özellikle anestezi uzmanı olmayışı nedeniyle önemli ameliyatların yapılamadığını vurgulayarak, “75 yataklı yeni devlet hastanesinin son teknolojiyle donatıldığı, hatta açılışının yapıldığı 23 Mart 2017’de düzenlenen törende ilin mülki idare amiri tarafından bölgenin en güzel hastanesi olduğu ifade edilmişti. Açılış töreninde dönemin Giresun Valisi ‘bölgenin en güzel hastanesi’ çok güzel bir eser oldu demişti. Yine dönemin Başbakan Yardımcısının ‘son derece modern, son derece lüks bir hastane’ oldu diyerek övgülerine mazhar olan hastanemizde bugün birçok branşta doktor olmadığına ilişkin şikâyetler dikkat çekmektedir” diyerek çelişkiye dikkat çekti. Espiye Yeni Devlet Hastanesi’nin Giresun’da nüfus yoğunluğunun ve hasta yoğunluğunun yüksek olduğu ilçelerden birinde, Karadeniz Sahil Yolu kenarında hizmet verdiğini hatırlatan CHP milletvekili Tığlı, ayrıca ilçede bulunan Espiye L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda görev yapan personel ve hükümlülere de sağlık hizmeti verildiğini ifade etti.  
CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Espiye Devlet Hastanesinde yaşanan doktor eksikliği sıkıntısını Meclis gündemine taşıdı.

Milletvekili Tığlı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, 14 bin metrekare arazi üzerine, 4 bin 500 metrekarelik alana inşa edilen Espiye Devlet Hastanesinde, özellikle anestezi uzmanı olmayışı nedeniyle önemli ameliyatların yapılamadığını vurgulayarak, “75 yataklı yeni devlet hastanesinin son teknolojiyle donatıldığı, hatta açılışının yapıldığı 23 Mart 2017’de düzenlenen törende ilin mülki idare amiri tarafından bölgenin en güzel hastanesi olduğu ifade edilmişti. Açılış töreninde dönemin Giresun Valisi ‘bölgenin en güzel hastanesi’ çok güzel bir eser oldu demişti. Yine dönemin Başbakan Yardımcısının ‘son derece modern, son derece lüks bir hastane’ oldu diyerek övgülerine mazhar olan hastanemizde bugün birçok branşta doktor olmadığına ilişkin şikâyetler dikkat çekmektedir” diyerek çelişkiye dikkat çekti.

Espiye Yeni Devlet Hastanesi’nin Giresun’da nüfus yoğunluğunun ve hasta yoğunluğunun yüksek olduğu ilçelerden birinde, Karadeniz Sahil Yolu kenarında hizmet verdiğini hatırlatan CHP milletvekili Tığlı, ayrıca ilçede bulunan Espiye L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda görev yapan personel ve hükümlülere de sağlık hizmeti verildiğini ifade etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.