Teröre Karadeniz'de geçit yok

ASAYİŞ 23.01.2017 - 18:02, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3244+ kez okundu.
 

Teröre Karadeniz'de geçit yok

Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya,...
...2016 yılında Çaldağ'da meydana gelen Astsubay Zafer Çalışkan'ın şehit olduğu terör saldırısı sonrası olayın faillerinden 3 teröristin ölü ele geçirildiğini 1 teröristin ise yaralı olarak yakalanarak tutuklandığını söyledi.Başsavcı Kaya, " Bölgemizde görev yapan tüm kamu çalışanları ile birlikte PKK terör örgütünün Karadeniz'de yapılanma ve varlığını koruma yönündeki eylemlerine yönelik adli soruşturmalar titizlikle yürütülmektedir. Merkez Çaldağ Jandarma Karakol Komutanlığına Aratepe Mevkii bölgesinden ormanlık alan içerisinden roketatar ve uzun namlulu silahlarla PKK terör örgütünce yapılan hain saldırı sonucunda Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Zafer Çalışkan diz ve kasık bölgesinden ilk ateşte yaralanmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olmuştur. Cumhuriyet Başsavcılığımızca konuya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı ile ortak çalışma yapılmış, yürütülen soruşturmada Jandarma Bölge Komutanlığı, Ordu, Sivas, Giresun İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Alay Komutanlıklarının özverili çalışmaları sonucunda, söz konusu saldırıya RPG-7 roketatar kullanmak suretiyle katılan Delil (kod) Çağdaş Hasdemir 18 Ağustos 2016 tarihinde, saldırıyı planlayan ve kalaşnikof kullanan Çektar (kod) Ali Fırat Yaşar, söz konusu hain saldırıda rol alan ve kalaşnikof kullanan Celal (kod) Cihan Özgür 29 Eylül 2016 tarihinde ölü olarak ele geçirilmiştir. Söz konusu saldırıda aktif olarak rol alan kalaşnikof kullanan Şiyar (kod) Hamdullah Zengin 19 Ekim 2016 tarihinde silahıyla birlikte yaralı olarak ele geçirilmiş, şüpheli tutuklanarak Giresun E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna alınmıştır. Konuyla ilgili bugüne kadar soruşturmanın devam ediyor olması nedeniyle kamuoyu bilgilendirilememiştir" dedi.   
Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya,...
...2016 yılında Çaldağ'da meydana gelen Astsubay Zafer Çalışkan'ın şehit olduğu terör saldırısı sonrası olayın faillerinden 3 teröristin ölü ele geçirildiğini 1 teröristin ise yaralı olarak yakalanarak tutuklandığını söyledi.
Başsavcı Kaya, " Bölgemizde görev yapan tüm kamu çalışanları ile birlikte PKK terör örgütünün Karadeniz'de yapılanma ve varlığını koruma yönündeki eylemlerine yönelik adli soruşturmalar titizlikle yürütülmektedir. Merkez Çaldağ Jandarma Karakol Komutanlığına Aratepe Mevkii bölgesinden ormanlık alan içerisinden roketatar ve uzun namlulu silahlarla PKK terör örgütünce yapılan hain saldırı sonucunda Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Zafer Çalışkan diz ve kasık bölgesinden ilk ateşte yaralanmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olmuştur. Cumhuriyet Başsavcılığımızca konuya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı ile ortak çalışma yapılmış, yürütülen soruşturmada Jandarma Bölge Komutanlığı, Ordu, Sivas, Giresun İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Alay Komutanlıklarının özverili çalışmaları sonucunda, söz konusu saldırıya RPG-7 roketatar kullanmak suretiyle katılan Delil (kod) Çağdaş Hasdemir 18 Ağustos 2016 tarihinde, saldırıyı planlayan ve kalaşnikof kullanan Çektar (kod) Ali Fırat Yaşar, söz konusu hain saldırıda rol alan ve kalaşnikof kullanan Celal (kod) Cihan Özgür 29 Eylül 2016 tarihinde ölü olarak ele geçirilmiştir. Söz konusu saldırıda aktif olarak rol alan kalaşnikof kullanan Şiyar (kod) Hamdullah Zengin 19 Ekim 2016 tarihinde silahıyla birlikte yaralı olarak ele geçirilmiş, şüpheli tutuklanarak Giresun E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna alınmıştır. Konuyla ilgili bugüne kadar soruşturmanın devam ediyor olması nedeniyle kamuoyu bilgilendirilememiştir" dedi.

  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.