Telefonla dolandırılınca hayata küstü

ASAYİŞ 20.02.2017 - 17:42, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2651+ kez okundu.
 

Telefonla dolandırılınca hayata küstü

Bir gün olsun insanları kandırmaktan vazgeçmeyen dolandırıcılar Bulancak'ta geçen hafta bir vatandaşın az kalsın hayatına mal olacaktı.
Bulancak'ta yaşayan emekli memur İhsan Kuloğlu(62) adındaki vatandaş emekli maaş promosyonları için bir bankadan bilgi almak için Bulancak'ta ki şubesine gidiyor. Burada konu hakkında bilgi alıyor ve otogara giderken gelen telefona cevap veriyor. Bankadan aradığını söyleyen bir kişi, İhsan Kuloğlu’na bankada var olan parasının bir başkasının hesabına aktarılacağını ve kredi kartı ile şifresinin onayının gerektiği söyleniyor. Kuloğlu, olayı anlamadığı için ‘evet’ demiyor. Ancak telefondaki kişi hesabındaki(3.500tl)’nin F.Ç. adlı kişiye aktarıldığını ifade ederek telefonu kapatıyor. Olayın ne olduğunu bir türlü çözemeyen Kuloğlu eşi Nezahat Kuloğlu’nu arıyor ve birlikte bankaya giderek kendisine gelen telefondan bahsediyor. Bankadan ise böyle bir arama yapılmadığı söyleniyor. Bu cevaptan sonra dolandırıldığını anlayan Kuloğlu, akşama kadar üzüntülü bir şekilde evinde otururken kalbinden rahatsızlanınca Samsun’a tıp fakültesine götürülüyor. Daha önce de kalbinde bir sorun olan Kuloğlu ameliyata alınarak kalbine pil takılıyor. Konuyu savcılığa şikayet eden Kuloğlu’nun eşi Nezahat Kuloğlu, 'Dolandırıcılar yüzünden eşim az kalsın hayatından olacaktı. Birisi bankada eşimin yanında müşteri gibi takip etmiş ve bilgilerini öğrenerek o’nu telefonla arayarak kandırmış. Allah belalarını versin. Daha ne diyeyim' diye sitemde bulundu.Her zaman söylüyoruz. Telefonla dolandırıcılık yapanlara hiçbir kişisel kimlik bilgilerini veya hesap numaranızı vermeyin.  
Bir gün olsun insanları kandırmaktan vazgeçmeyen dolandırıcılar Bulancak'ta geçen hafta bir vatandaşın az kalsın hayatına mal olacaktı.
Bulancak'ta yaşayan emekli memur İhsan Kuloğlu(62) adındaki vatandaş emekli maaş promosyonları için bir bankadan bilgi almak için Bulancak'ta ki şubesine gidiyor. Burada konu hakkında bilgi alıyor ve otogara giderken gelen telefona cevap veriyor. Bankadan aradığını söyleyen bir kişi, İhsan Kuloğlu’na bankada var olan parasının bir başkasının hesabına aktarılacağını ve kredi kartı ile şifresinin onayının gerektiği söyleniyor. Kuloğlu, olayı anlamadığı için ‘evet’ demiyor. Ancak telefondaki kişi hesabındaki(3.500tl)’nin F.Ç. adlı kişiye aktarıldığını ifade ederek telefonu kapatıyor. Olayın ne olduğunu bir türlü çözemeyen Kuloğlu eşi Nezahat Kuloğlu’nu arıyor ve birlikte bankaya giderek kendisine gelen telefondan bahsediyor. Bankadan ise böyle bir arama yapılmadığı söyleniyor. Bu cevaptan sonra dolandırıldığını anlayan Kuloğlu, akşama kadar üzüntülü bir şekilde evinde otururken kalbinden rahatsızlanınca Samsun’a tıp fakültesine götürülüyor. Daha önce de kalbinde bir sorun olan Kuloğlu ameliyata alınarak kalbine pil takılıyor. Konuyu savcılığa şikayet eden Kuloğlu’nun eşi Nezahat Kuloğlu, 'Dolandırıcılar yüzünden eşim az kalsın hayatından olacaktı. Birisi bankada eşimin yanında müşteri gibi takip etmiş ve bilgilerini öğrenerek o’nu telefonla arayarak kandırmış. Allah belalarını versin. Daha ne diyeyim' diye sitemde bulundu.
Her zaman söylüyoruz. Telefonla dolandırıcılık yapanlara hiçbir kişisel kimlik bilgilerini veya hesap numaranızı vermeyin.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.