TEKNOPARK Değerlendirme toplantısı yapıldı

GÜNDEM 09.07.2019 - 16:37, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3801+ kez okundu.
 

TEKNOPARK Değerlendirme toplantısı yapıldı

Giresun Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TEKNOPARK)yönetici şirket oluşturma çalışmaları kapsamında, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında bir toplantı yapıldı.
27 Şubat 2019 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Giresun 2.OSB içerisinde kurulması kararlaştırılan Giresun Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici şirket ve yönetim kurulu oluşturulması çalışmalarına kapsamında yapılan değerlendirme toplantısında konuşan Vali Sarıfakıoğulları, “Bu toplantıda hem bugüne kadar almış olduğumuz mesafeyi konuşacağız hem de önümüzdeki dönem yol haritasını ortaya koyacağız. Arzumuz şirket sözleşmesinin bir an önce hazırlanarak bir şahsiyet kazanması ve organize sanayi bölgesinde tahsis ettiğimiz yerlerde hem fiziki hem de içerik olarak hayata geçirilmesi ”dedi.      Toplantıda Teknoloji Geliştirme Bölgesi tanıtım sunumunun ardından, kurulacak yönetici şirketinin, yönetim kurulunun ve denetleme kurulunun oluşturulması konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu. Ülkemizin milli sanayi hamlesinin, önemli unsurlarından biri olan Teknoloji Geliştirme Bölgesinde(TGB) oluşturulacak ARGE alanları, ARGE ofisleri ve kuluçka alanları sayesinde ilimizde ve bölgemizde ARGE çalışmaları yapan veya yapmak için fırsat kollayan şirketler, genç girişimciler, öğrenciler ve akademisyenler teknoloji geliştirme bölgemizde alanlardan faydalanabilecek ve ARGE niteliğinde çalışmalar yapabilecektir. Teknokent’ler içerisinde yer alacak şirket ve girişimciler birçok vergi muafiyetinden faydalanabilecek ve böylelikle girişimcilerimize birçok kolaylıklar sağlanacaktır. Yine TGB içerisinde kurulacak şirketlerde çalıştırılacak nitelikli personel istihdamı da ilimiz ve bölgemiz için oldukça önemli olacaktır. Toplantıya Vali Harun Sarıfakıoğulları’nın yanı sıra Giresun Belediye Başkanı Av.Aytekin Şenlikoğlu, Giresun Üniversitesi Rektör V. Prof.Dr. Yılmaz Can, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ve yardımcısı Mustafa Halilbeyoğlu, Giresun 2.OSB Müdürü Mete Bahadır Yılmaz, Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Fatoğlu, Giresun Üniversitesi Teknik Bilimler MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. M.Anıl Kaya, Giresun Ticaret Borsası, Fiskobirlik, Karadeniz İhracatçılar Birliği ve Giresun İl Özel İdare kurum yetkilileri katıldı.  
Giresun Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TEKNOPARK)yönetici şirket oluşturma çalışmaları kapsamında, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında bir toplantı yapıldı.

27 Şubat 2019 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Giresun 2.OSB içerisinde kurulması kararlaştırılan Giresun Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici şirket ve yönetim kurulu oluşturulması çalışmalarına kapsamında yapılan değerlendirme toplantısında konuşan Vali Sarıfakıoğulları, “Bu toplantıda hem bugüne kadar almış olduğumuz mesafeyi konuşacağız hem de önümüzdeki dönem yol haritasını ortaya koyacağız. Arzumuz şirket sözleşmesinin bir an önce hazırlanarak bir şahsiyet kazanması ve organize sanayi bölgesinde tahsis ettiğimiz yerlerde hem fiziki hem de içerik olarak hayata geçirilmesi ”dedi.     

Toplantıda Teknoloji Geliştirme Bölgesi tanıtım sunumunun ardından, kurulacak yönetici şirketinin, yönetim kurulunun ve denetleme kurulunun oluşturulması konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu.

Ülkemizin milli sanayi hamlesinin, önemli unsurlarından biri olan Teknoloji Geliştirme Bölgesinde(TGB) oluşturulacak ARGE alanları, ARGE ofisleri ve kuluçka alanları sayesinde ilimizde ve bölgemizde ARGE çalışmaları yapan veya yapmak için fırsat kollayan şirketler, genç girişimciler, öğrenciler ve akademisyenler teknoloji geliştirme bölgemizde alanlardan faydalanabilecek ve ARGE niteliğinde çalışmalar yapabilecektir. Teknokent’ler içerisinde yer alacak şirket ve girişimciler birçok vergi muafiyetinden faydalanabilecek ve böylelikle girişimcilerimize birçok kolaylıklar sağlanacaktır. Yine TGB içerisinde kurulacak şirketlerde çalıştırılacak nitelikli personel istihdamı da ilimiz ve bölgemiz için oldukça önemli olacaktır.

Toplantıya Vali Harun Sarıfakıoğulları’nın yanı sıra Giresun Belediye Başkanı Av.Aytekin Şenlikoğlu, Giresun Üniversitesi Rektör V. Prof.Dr. Yılmaz Can, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ve yardımcısı Mustafa Halilbeyoğlu, Giresun 2.OSB Müdürü Mete Bahadır Yılmaz, Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Fatoğlu, Giresun Üniversitesi Teknik Bilimler MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. M.Anıl Kaya, Giresun Ticaret Borsası, Fiskobirlik, Karadeniz İhracatçılar Birliği ve Giresun İl Özel İdare kurum yetkilileri katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.