Taylandlı anne oğul Müslüman oldu

GÜNDEM 09.03.2020 - 17:15, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2902+ kez okundu.
 

Taylandlı anne oğul Müslüman oldu

Tayland vatandaşı ve Budizm dinine mensup olan Phonchanıt ve oğlu Puttımate Lumla Bulancak Müftülüğüne gelerek, İlçe Müftüsü Cevat Erişti ile görüştü.
Araştırarak ve isteyerek kendi arzusuyla Müslüman olmak istediklerini beyan eden Taylandlı anne oğul, gerekli işlemler tamamlandıktan sonra Müftülükte yapılan ihtida merasimi ile kelimeyi şehadet getirerek Müslüman oldular ve isimlerini Pelin ve Sinan olarak değiştirdiler. Müftü Erişti, “Dinimiz en son ve en mükemmel  dindir. Hepimizin dinimizi en güzel  şekilde yaşamamız ve başkalarına da örnek olmamız gerekir. Dinimizin emirlerini yerine getirme ve yasaklarından sakınma hususunda  hassas olmamız gerekmektedir. Bu kardeşlerimizi kutluyorum. Ne kadar güzel Rabbim kendilerine hidayet nasip etti. Bundan sonraki hayatınızı Rabbimin rızası doğrultusunda geçirmenizi temenni ediyorum”  dedi.  
Tayland vatandaşı ve Budizm dinine mensup olan Phonchanıt ve oğlu Puttımate Lumla Bulancak Müftülüğüne gelerek, İlçe Müftüsü Cevat Erişti ile görüştü.

Araştırarak ve isteyerek kendi arzusuyla Müslüman olmak istediklerini beyan eden Taylandlı anne oğul, gerekli işlemler tamamlandıktan sonra Müftülükte yapılan ihtida merasimi ile kelimeyi şehadet getirerek Müslüman oldular ve isimlerini Pelin ve Sinan olarak değiştirdiler.

Müftü Erişti, “Dinimiz en son ve en mükemmel  dindir. Hepimizin dinimizi en güzel  şekilde yaşamamız ve başkalarına da örnek olmamız gerekir. Dinimizin emirlerini yerine getirme ve yasaklarından sakınma hususunda  hassas olmamız gerekmektedir. Bu kardeşlerimizi kutluyorum. Ne kadar güzel Rabbim kendilerine hidayet nasip etti. Bundan sonraki hayatınızı Rabbimin rızası doğrultusunda geçirmenizi temenni ediyorum”  dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.