'Tatil değil Uzaktan Eğitim'

EĞİTİM 26.03.2020 - 16:52, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2988+ kez okundu.
 

'Tatil değil Uzaktan Eğitim'

Piraziz İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus Aydın, Uzaktan eğitim uygulaması ile ilgili yaptığı açıklamada,
“Tüm dünyayla birlikte ülkemizin de zorlu bir sınav verdiği koronavirüs salgınıyla mücadele döneminde Millî Eğitim Bakanlığımız yıllar boyu süregelen birikimi ve bilişim altyapısına yaptığı yatırımlarla çığır açan bir devrime imza attı” dedi. Müdür Aydın, “Bir süre önce okullarımız, bilim kurulunun aldığı yerinde bir kararla tedbir amacıyla fiilen öğrencilere kapılarını kapatmak zorunda kalmıştı. Millî Eğitim Bakanlığımız da böylesine hassas bir dönemde çok hızlı adımlar atarak önce Nisan ayında yapılacak olan bir haftalık ara tatili öne çekti. Bir hafta sonra da ilkokul, ortaokul ve liseler olmak üzere bütün eğitim kademelerinde uzaktan eğitime geçileceğini ilan etti. Hemen ardından da kolları sıvayarak bütün gayretiyle çalışmaya başladı. Tıpkı bu küresel salgın zamanında gece gündüz demeden cepheye koşan sağlık çalışanlarımız gibi MEB teşkilatımız da bu sıkıntılı zamanda üstüne düşeni yerine getirmek için mesai kavramı gözetmeden günler, geceler boyunca yüzlerce kişiyle yılmadan ve yorulmadan çalıştı. Millî Eğitim Bakanlığı'nın merkez ve taşra teşkilatları birkaç gün gibi kısa sürede hazırlanan ilkokul, ortaokul ve liselere yönelik ders programlarını, uzaktan eğitimin verileceği televizyon kanallarının frekanslarını ve EBA portalının şifreleriyle ilgili açıklamaları her mecradan açık ve anlaşılır şekilde duyurmakla meşgul oldu. Bu çabalar neticesinde TRT EBA TV öğrencilerimizin uzaktan eğitim görmesi amacıyla açıldı. 23 Mart Pazartesi günü 09:00'dan itibaren de ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere üç farklı kanaldan yayın yapmaya başladılar. Pazartesi sabah kalkıp ilgili kanalları açan öğrencilerimiz ve velilerimiz Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'un ilk dersi verdiğine ve bu üç televizyon kanalının da kesintisiz olarak eğitimlere başladığına şahit oldu. Bu eğitim çalışanlarımızın yıllar boyu verdiği emeğin karşılığı olan sessiz sedasız bir eğitim devrimiydi. 'Tatil değil Uzaktan Eğitim' sloganıyla artık her yer okul, her köşe bir eğitim ortamı haline gelmişti. Süre kısıtlıydı, vakit azdı ama bu ülkenin aydınlık yarınlarına olan inanç ve sevda büyük olunca ortaya böylesine gurur verici bir tablo çıktı. Bu süreçte emeği geçenlere, tüm öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz. Eğitim çalışanlarının bu başarısının ve özverili çalışmalarının karşısında, neye ve kime hizmet ettiği kamuoyunca malum olan bazı gerici zihniyete sahip zevatın ülkemizi ve milletimizi yine kısır tartışmaların ortasına çekme gayreti ve yapılanları görmezden gelerek milli birliğimizi bölme çabası da camiamızın üstün başarısının gölgesinde asla unutulmamak üzere tarihe not düşülmüştür. Bu vatanın her karışına sevdalı olan eğitim çalışanlarımız, dün en ücra köşelerinde hizmet ettikleri ülkeleri için; şimdi de Milli Eğitim Bakanlığımız öncülüğünde, evlerinden gece gündüz demeden çalışmaya devam etmektedir” dedi.
Piraziz İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus Aydın, Uzaktan eğitim uygulaması ile ilgili yaptığı açıklamada,

“Tüm dünyayla birlikte ülkemizin de zorlu bir sınav verdiği koronavirüs salgınıyla mücadele döneminde Millî Eğitim Bakanlığımız yıllar boyu süregelen birikimi ve bilişim altyapısına yaptığı yatırımlarla çığır açan bir devrime imza attı” dedi.

Müdür Aydın, “Bir süre önce okullarımız, bilim kurulunun aldığı yerinde bir kararla tedbir amacıyla fiilen öğrencilere kapılarını kapatmak zorunda kalmıştı. Millî Eğitim Bakanlığımız da böylesine hassas bir dönemde çok hızlı adımlar atarak önce Nisan ayında yapılacak olan bir haftalık ara tatili öne çekti. Bir hafta sonra da ilkokul, ortaokul ve liseler olmak üzere bütün eğitim kademelerinde uzaktan eğitime geçileceğini ilan etti. Hemen ardından da kolları sıvayarak bütün gayretiyle çalışmaya başladı. Tıpkı bu küresel salgın zamanında gece gündüz demeden cepheye koşan sağlık çalışanlarımız gibi MEB teşkilatımız da bu sıkıntılı zamanda üstüne düşeni yerine getirmek için mesai kavramı gözetmeden günler, geceler boyunca yüzlerce kişiyle yılmadan ve yorulmadan çalıştı. Millî Eğitim Bakanlığı'nın merkez ve taşra teşkilatları birkaç gün gibi kısa sürede hazırlanan ilkokul, ortaokul ve liselere yönelik ders programlarını, uzaktan eğitimin verileceği televizyon kanallarının frekanslarını ve EBA portalının şifreleriyle ilgili açıklamaları her mecradan açık ve anlaşılır şekilde duyurmakla meşgul oldu. Bu çabalar neticesinde TRT EBA TV öğrencilerimizin uzaktan eğitim görmesi amacıyla açıldı. 23 Mart Pazartesi günü 09:00'dan itibaren de ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere üç farklı kanaldan yayın yapmaya başladılar. Pazartesi sabah kalkıp ilgili kanalları açan öğrencilerimiz ve velilerimiz Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'un ilk dersi verdiğine ve bu üç televizyon kanalının da kesintisiz olarak eğitimlere başladığına şahit oldu. Bu eğitim çalışanlarımızın yıllar boyu verdiği emeğin karşılığı olan sessiz sedasız bir eğitim devrimiydi. 'Tatil değil Uzaktan Eğitim' sloganıyla artık her yer okul, her köşe bir eğitim ortamı haline gelmişti. Süre kısıtlıydı, vakit azdı ama bu ülkenin aydınlık yarınlarına olan inanç ve sevda büyük olunca ortaya böylesine gurur verici bir tablo çıktı. Bu süreçte emeği geçenlere, tüm öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz. Eğitim çalışanlarının bu başarısının ve özverili çalışmalarının karşısında, neye ve kime hizmet ettiği kamuoyunca malum olan bazı gerici zihniyete sahip zevatın ülkemizi ve milletimizi yine kısır tartışmaların ortasına çekme gayreti ve yapılanları görmezden gelerek milli birliğimizi bölme çabası da camiamızın üstün başarısının gölgesinde asla unutulmamak üzere tarihe not düşülmüştür. Bu vatanın her karışına sevdalı olan eğitim çalışanlarımız, dün en ücra köşelerinde hizmet ettikleri ülkeleri için; şimdi de Milli Eğitim Bakanlığımız öncülüğünde, evlerinden gece gündüz demeden çalışmaya devam etmektedir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.