Tarihi eser kaçakçıları Bulancak'ta yakalandı

ASAYİŞ 30.09.2016 - 12:56, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3882+ kez okundu.
 

Tarihi eser kaçakçıları Bulancak'ta yakalandı

Giresun Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince yakalandı
Giresun Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince, il genelinde Tarihi Eser Kaçakçılığı ile ilgili olarak yapılan çalışmalar kapsamında Gümüşhane ilinden İstanbul iline 34… plakalı araç ile yüklü miktarda Tarihi Eser götürüleceği yönünde alınan istihbari bilgi üzerine, Bulancak'ta bahse konu plakalı araç KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince durdurularak, 3 şahısın gözaltına alındığı öğrenildi. Arama kararına istinaden şüpheli şahıslar ve araçta yapılan aramalarda araçta bulunan şüpheli İ.Y. isimli şahsın üzerinde; 1 adet 9 mm çaplı ruhsatsız tabanca, bu tabancaya ait şarjör ve şarjöre takılı vaziyette 8 Adet 9 mm çaplı fişek, araçta yapılan aramalarda ise aracın farklı kısımlarında gizlenmiş 516 adet değişik dönemlere ait farklı baskı, motif, figür ve üzerinde yazılar bulunan tarihi eser olduğu değerlendirilen sikkeler, 140 adet tarihi eser olduğu değerlendirilen metal objeler, mühürler, hayvan figürleri, yüzük, kolye uçları, Metal heykelcikler, toprak kap, Ok uçları baharat öğütme aparatları, haç işaretleri, üzerlerinde figür ve değişik işlemeler bulunan metal levhalar, 1 adet tarihi eser olduğu değerlendirilen toprak kap ele geçirildi.Olay ile ilgili olarak araç içerisinde bulunan İ.Y., M.Ç. ve M.B. isimli şüpheli şahıslar ile bu şahıslarla ilişkili oldukları tespit edilen F.Y., N.Ş. ve A.Ç. isimli şahıslar hakkında Tarihi Eser Kaçakçılığı suçundan adli işlem yapılarak, çıkarıldıkları mahkemece İ.Y  ve M.Ç isimli şahıslar tutuklanmış, M.B ve F.Y isimli şüpheli şahıslar Adli Kontrol kararıyla, N.Ş. ve A.Ç. isimli şahıslar ise  Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadelerine müteakip serbest bırakılmışlardır.Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde aynı soruşturma kapsamında Gümüşhane ili Şiran ilçesinde, Giresun il Merkezi, Bulancak, Tirebolu ve Alucra ilçeleri olmak üzere, 2 il merkezi ve 4 ilçede yapılan çalışmalar sonucunda toplam; 6 şüpheli şahsın ikamet ve iş yeri adreslerinde aramalar yapılarak, 6 şüpheliden 2 şüpheli tutuklanmış, 2 şüpheli adli kontrol kararı ile diğer 2 şüpheli şahıs ise Cumhuriyet Savcılığından serbest kalmışlardır.
Giresun Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince yakalandı
Giresun Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince, il genelinde Tarihi Eser Kaçakçılığı ile ilgili olarak yapılan çalışmalar kapsamında Gümüşhane ilinden İstanbul iline 34… plakalı araç ile yüklü miktarda Tarihi Eser götürüleceği yönünde alınan istihbari bilgi üzerine, Bulancak'ta bahse konu plakalı araç KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince durdurularak, 3 şahısın gözaltına alındığı öğrenildi. Arama kararına istinaden şüpheli şahıslar ve araçta yapılan aramalarda araçta bulunan şüpheli İ.Y. isimli şahsın üzerinde; 1 adet 9 mm çaplı ruhsatsız tabanca, bu tabancaya ait şarjör ve şarjöre takılı vaziyette 8 Adet 9 mm çaplı fişek, araçta yapılan aramalarda ise aracın farklı kısımlarında gizlenmiş 516 adet değişik dönemlere ait farklı baskı, motif, figür ve üzerinde yazılar bulunan tarihi eser olduğu değerlendirilen sikkeler, 140 adet tarihi eser olduğu değerlendirilen metal objeler, mühürler, hayvan figürleri, yüzük, kolye uçları, Metal heykelcikler, toprak kap, Ok uçları baharat öğütme aparatları, haç işaretleri, üzerlerinde figür ve değişik işlemeler bulunan metal levhalar, 1 adet tarihi eser olduğu değerlendirilen toprak kap ele geçirildi.
Olay ile ilgili olarak araç içerisinde bulunan İ.Y., M.Ç. ve M.B. isimli şüpheli şahıslar ile bu şahıslarla ilişkili oldukları tespit edilen F.Y., N.Ş. ve A.Ç. isimli şahıslar hakkında Tarihi Eser Kaçakçılığı suçundan adli işlem yapılarak, çıkarıldıkları mahkemece İ.Y  ve M.Ç isimli şahıslar tutuklanmış, M.B ve F.Y isimli şüpheli şahıslar Adli Kontrol kararıyla, N.Ş. ve A.Ç. isimli şahıslar ise  Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadelerine müteakip serbest bırakılmışlardır.
Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde aynı soruşturma kapsamında Gümüşhane ili Şiran ilçesinde, Giresun il Merkezi, Bulancak, Tirebolu ve Alucra ilçeleri olmak üzere, 2 il merkezi ve 4 ilçede yapılan çalışmalar sonucunda toplam; 6 şüpheli şahsın ikamet ve iş yeri adreslerinde aramalar yapılarak, 6 şüpheliden 2 şüpheli tutuklanmış, 2 şüpheli adli kontrol kararı ile diğer 2 şüpheli şahıs ise Cumhuriyet Savcılığından serbest kalmışlardır.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.