Tapuları ellerinden alınan vatandaşlar haklarını arıyorlar

SİYASET 27.01.2020 - 17:18, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2613+ kez okundu.
 

Tapuları ellerinden alınan vatandaşlar haklarını arıyorlar

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Giresun Çanakçı Egeköy’de yüzlerce yıllık tapulu arazileri için mücadele veren vatandaşın sıkıntısını Meclis gündemine taşıdı.
CHP’li Tığlı, “Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, yıllardır üzerinde Türkiye Cumhuriyeti’nin mührünü taşıyan tapularının orman kadastrosu çalışmalarıyla iptal edilmesi vatandaşlarımızı mağdur etmiş, devlete olan güveni zedelemiştir. Halen, 4’ncü 5’nci kuşak neslin ikamet ettiği köyümüzde, bazıları 200-300 yıllık Osmanlı döneminden kalma bazıları da Cumhuriyet yıllarına ait tapular kadastro çalışmaları sonrası orman arazisi olarak değerlendirilerek iptal edilmiş ve geçimini tarım ve hayvancılıkla sürdüren yaklaşık 400 haneli Egeköy’de yaşayan vatandaşlarımızın hem tapulu arazileri ellerinden alınmış hem de binlerce liralık mahkeme, bilirkişi ve avukat masraflarıyla karşı karşıya bırakılmıştır” dedi. Hatta 1950 yılından sonra arazi uygunluğu nedeniyle Çaykur’un desteğiyle çay üretimi yapılmaya başlanmış, 2018 yılına kadar ruhsatlı çay bahçelerinden çıkan ürünlerin Çaykur’a verildiğini hatırlatan CHP’li Tığlı, ‘Tapuları iptal edilen bahçelerde üretilen ürünleri artık Çaykur’un da kabul etmediğini, köylünün fındık ve çay bahçesinin bir anda orman arazisi denilerek elinden alınmasını vatandaşımıza hangi hukuk ve adalet anlayışı ile izah edebilirsiniz’ dedi.  
CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Giresun Çanakçı Egeköy’de yüzlerce yıllık tapulu arazileri için mücadele veren vatandaşın sıkıntısını Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Tığlı, “Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, yıllardır üzerinde Türkiye Cumhuriyeti’nin mührünü taşıyan tapularının orman kadastrosu çalışmalarıyla iptal edilmesi vatandaşlarımızı mağdur etmiş, devlete olan güveni zedelemiştir. Halen, 4’ncü 5’nci kuşak neslin ikamet ettiği köyümüzde, bazıları 200-300 yıllık Osmanlı döneminden kalma bazıları da Cumhuriyet yıllarına ait tapular kadastro çalışmaları sonrası orman arazisi olarak değerlendirilerek iptal edilmiş ve geçimini tarım ve hayvancılıkla sürdüren yaklaşık 400 haneli Egeköy’de yaşayan vatandaşlarımızın hem tapulu arazileri ellerinden alınmış hem de binlerce liralık mahkeme, bilirkişi ve avukat masraflarıyla karşı karşıya bırakılmıştır” dedi.

Hatta 1950 yılından sonra arazi uygunluğu nedeniyle Çaykur’un desteğiyle çay üretimi yapılmaya başlanmış, 2018 yılına kadar ruhsatlı çay bahçelerinden çıkan ürünlerin Çaykur’a verildiğini hatırlatan CHP’li Tığlı, ‘Tapuları iptal edilen bahçelerde üretilen ürünleri artık Çaykur’un da kabul etmediğini, köylünün fındık ve çay bahçesinin bir anda orman arazisi denilerek elinden alınmasını vatandaşımıza hangi hukuk ve adalet anlayışı ile izah edebilirsiniz’ dedi.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.