‘TABAN FİYAT 24 LİRANIN ALTINDA AÇIKLANMASIN’

GÜNDEM 18.06.2020 - 14:33, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3575+ kez okundu.
 

‘TABAN FİYAT 24 LİRANIN ALTINDA AÇIKLANMASIN’

Saadet Partisi İl Başkanı Abdülkadir Bektaş 2020 yılı fındık hasat sezonu öncesi Fındık üreticisi illerin milletvekillerinin Fındık Çalışma Grubu adı altında yapmış oldukları toplantı dolayısıyla vekillere teşekkür etti.
18 yıldır iktidarda olan AKP hükümetinin fındık için ilk defa olumlu bir adım attıklarının altını çizen Abdülkadir Bektaş; “inşallah yapılan bu toplantının devamı gelir ve fındık fiyatları küçük üreticiyi de kapsayacak bir şekilde TMO’nun piyasaya sattığı fındık fiyatının altına inmez. Tüm üreticilerimiz adına beklentimiz taban fiyatın bir an önce açıklanması ve 24,00 TL’nin altına inmemesi” dedi. Saadet Partisi olarak Fındık için toplanan milletvekillerine üreticilerimiz adına bazı önemli noktaları hatırlatmayı gerekli gördüklerini söyleyen Abdülkadir Bektaş; “Bu önemli noktaları maddeler halinde sıralamak gerekirse; geçen sezon TMO devreye girerek taban fiyatı açıkladı ama üretici taban fiyatının 2-3 lira altında piyasaya fındık satmak zorunda kaldı. Sebebi alım politikası çok katıydı, kota oranları düşüktü.  TMO fındığı 17,00 TL’den aldı ve sezon sonuna doğru fındık 26,00 TL’ye kadar çıktı. Durumu iyi olmayan üreticiler, fındığını düşük fiyattan satmak zorunda kaldı. Bu sezon iyi bir öngörü yapılarak küçük üreticilerin mağdur edilmesine fırsat verilmemelidir. Sevindiğiniz ve öğündüğünüz nokta fındığın HAMMADDE OLARAK İHRAÇ EDİLMESİ!!! Aslında olması gereken fındığın endrüstriyel süreçten geçirilerek daha fazla katma değer sağlayacak şekilde ihraç edilmesidir. Emin olun ki katma değer sağlanırsa bu sizin daha çok öğünmenizi sağlayacaktır. Fiskobirlik gibi bir kurum bu anlamda bir fırsattır buraya ciddi destek sağlayarak, fındığın işlenmesine ve değer bulmasında katkı sağlayabilirsiniz. 2019 ihracat rakamları göstermiştir ki Ferrero firması ülkemizde tekel olmuş durumdadır. Bu da üreticilerimizin emeğinin İtalya’da kendi fabrikasına bedava yolladığını göstermektedir. Fındık çalışma grubundaki milletvekillerinin bu konudaki tavsiyelerimize hassasiyet göstermesini üreticilerimiz adına istirham ediyoruz” diye konuştu.
Saadet Partisi İl Başkanı Abdülkadir Bektaş 2020 yılı fındık hasat sezonu öncesi Fındık üreticisi illerin milletvekillerinin Fındık Çalışma Grubu adı altında yapmış oldukları toplantı dolayısıyla vekillere teşekkür etti.

18 yıldır iktidarda olan AKP hükümetinin fındık için ilk defa olumlu bir adım attıklarının altını çizen Abdülkadir Bektaş; “inşallah yapılan bu toplantının devamı gelir ve fındık fiyatları küçük üreticiyi de kapsayacak bir şekilde TMO’nun piyasaya sattığı fındık fiyatının altına inmez. Tüm üreticilerimiz adına beklentimiz taban fiyatın bir an önce açıklanması ve 24,00 TL’nin altına inmemesi” dedi.

Saadet Partisi olarak Fındık için toplanan milletvekillerine üreticilerimiz adına bazı önemli noktaları hatırlatmayı gerekli gördüklerini söyleyen Abdülkadir Bektaş; “Bu önemli noktaları maddeler halinde sıralamak gerekirse; geçen sezon TMO devreye girerek taban fiyatı açıkladı ama üretici taban fiyatının 2-3 lira altında piyasaya fındık satmak zorunda kaldı. Sebebi alım politikası çok katıydı, kota oranları düşüktü.  TMO fındığı 17,00 TL’den aldı ve sezon sonuna doğru fındık 26,00 TL’ye kadar çıktı. Durumu iyi olmayan üreticiler, fındığını düşük fiyattan satmak zorunda kaldı. Bu sezon iyi bir öngörü yapılarak küçük üreticilerin mağdur edilmesine fırsat verilmemelidir. Sevindiğiniz ve öğündüğünüz nokta fındığın HAMMADDE OLARAK İHRAÇ EDİLMESİ!!! Aslında olması gereken fındığın endrüstriyel süreçten geçirilerek daha fazla katma değer sağlayacak şekilde ihraç edilmesidir. Emin olun ki katma değer sağlanırsa bu sizin daha çok öğünmenizi sağlayacaktır. Fiskobirlik gibi bir kurum bu anlamda bir fırsattır buraya ciddi destek sağlayarak, fındığın işlenmesine ve değer bulmasında katkı sağlayabilirsiniz. 2019 ihracat rakamları göstermiştir ki Ferrero firması ülkemizde tekel olmuş durumdadır. Bu da üreticilerimizin emeğinin İtalya’da kendi fabrikasına bedava yolladığını göstermektedir. Fındık çalışma grubundaki milletvekillerinin bu konudaki tavsiyelerimize hassasiyet göstermesini üreticilerimiz adına istirham ediyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.