SURİYE ŞEHİDİMİZ TOPRAĞA VERİLDİ

VEFAT 23.01.2017 - 17:39, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3596+ kez okundu.
 

SURİYE ŞEHİDİMİZ TOPRAĞA VERİLDİ

Suriye'de icra edilmekte olan Fırat Kalkanı Harekâtında Şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Emre Doruk'un için memleketi Alucra'da cenaze töreni düzenlendi.
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’de icra edilmekte olan ‘Fırat Kalkanı Harekâtı’ kapsamında yürütülen operasyonlar sırasında 20 Ocak Cuma günü, El Bab'ın Suflaniyah bölgesinde terör örgütü DEAŞ mensubu teröristlerce gerçekleştirilen bomba yüklü araç saldırısı sonucunda, 4 silah arkadaşı ile birlikte şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Emre Doruk, Pazar günü memleketi Alucra’da son yolculuğuna uğurlandı.Alucra Merkez Camiinde kılınan öğle namazını müteakip, İl Müftüsü Muhittin Oral’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, Piyade Uzman Çavuş Emre Doruk için askeri tören düzenlendi.Alucra Merkez’de Şehit Piyade Uzman Çavuş Emre Doruk için düzenlenen cenaze törenine; akrabaları ve il protokolünün yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.  Düzenlenen törenin ardından şehidimizin Ay-Yıldızlı Türk Bayrağına sarılı tabutu, omuzlarda taşınarak Alucra Akçiçek Köyü Mezarlığına getirilerek, tekbir sesleri ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Tören boyunca şehidimizin ailesini biran olsun yalnız bırakmayan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Vali Hasan Karahan acılı aileye taziyelerini ileterek sabır ve metanet dileklerinde bulundu. Şehit Piyade Uzman Çavuş Emre Doruk, dualar ve tekbirler arasında toprağa verildikten sonra tabutuna sarılı bulunan Türk Bayrağı ile cenaze merasimi boyunca tabutunun önünde taşınan çerçeveli fotoğrafı Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli tarafından, şehidin babasına Hasan Doruk’a teslim edildi. Cenaze törenine, şehidimizin ailesinin yanı sıra; Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Vali Hasan Karahan, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk,  Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, kaymakamlar, belediye başkanları, şehidimizin silah arkadaşları, daire amirleri, il genel meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.  
Suriye'de icra edilmekte olan Fırat Kalkanı Harekâtında Şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Emre Doruk'un için memleketi Alucra'da cenaze töreni düzenlendi.
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’de icra edilmekte olan ‘Fırat Kalkanı Harekâtı’ kapsamında yürütülen operasyonlar sırasında 20 Ocak Cuma günü, El Bab'ın Suflaniyah bölgesinde terör örgütü DEAŞ mensubu teröristlerce gerçekleştirilen bomba yüklü araç saldırısı sonucunda, 4 silah arkadaşı ile birlikte şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Emre Doruk, Pazar günü memleketi Alucra’da son yolculuğuna uğurlandı.
Alucra Merkez Camiinde kılınan öğle namazını müteakip, İl Müftüsü Muhittin Oral’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, Piyade Uzman Çavuş Emre Doruk için askeri tören düzenlendi.
Alucra Merkez’de Şehit Piyade Uzman Çavuş Emre Doruk için düzenlenen cenaze törenine; akrabaları ve il protokolünün yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.  Düzenlenen törenin ardından şehidimizin Ay-Yıldızlı Türk Bayrağına sarılı tabutu, omuzlarda taşınarak Alucra Akçiçek Köyü Mezarlığına getirilerek, tekbir sesleri ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Tören boyunca şehidimizin ailesini biran olsun yalnız bırakmayan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Vali Hasan Karahan acılı aileye taziyelerini ileterek sabır ve metanet dileklerinde bulundu. 
Şehit Piyade Uzman Çavuş Emre Doruk, dualar ve tekbirler arasında toprağa verildikten sonra tabutuna sarılı bulunan Türk Bayrağı ile cenaze merasimi boyunca tabutunun önünde taşınan çerçeveli fotoğrafı Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli tarafından, şehidin babasına Hasan Doruk’a teslim edildi. 
Cenaze törenine, şehidimizin ailesinin yanı sıra; Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Vali Hasan Karahan, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk,  Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, kaymakamlar, belediye başkanları, şehidimizin silah arkadaşları, daire amirleri, il genel meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.