SPOR BAKANLIĞI BULANCAK’I UNUTTU

SPOR 02.09.2020 - 17:17, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2437+ kez okundu.
 

SPOR BAKANLIĞI BULANCAK’I UNUTTU

2014 yılında teknik bir arıza sebebiyle o günkü bakanlık kararı ile spor faaliyetlerine ara verilen ve 1 yıl önce de tamamıyla yıkılan Bulancak İlçe Spor Salonunun kapatılmasından bu yana 6 yıl geçti.
Bu zaman içinde yeniden yapılacağı ifade edilen ve yerel basında yüzlerce haberi yapılarak “Spor salonu istiyoruz’ talebi bir türlü görülmeyen Bulancak’ta artık spor salonunun yapılması yakın zamanda söz konusu olmayacak gibi. Konuyu 6 yıl içinde defalarca yetkili makamlara, kişilere,  spor genel müdürlüğüne, aktaran, bilgi veren onca Bulancaklı kulüp yöneticisi, sporcusu, antrenörü, spor adamının talebi hiçbir şekilde duyulmadan bu günlere gelindi. Milletvekilinden, belediye başkanına, partilerin ilçe başkanlarına konu anlatıldı ve onlarda spor bakanlığı dahil olmak üzere, devletin bütün kademelerine iletmesine rağmen bir adım bile atılmış değil. Giresun milletvekilleri, spor bakanı ile ve spor bakan yardımcısı, spor genel müdürü ile bizzat görüşmelerine rağmen Bulancak için müjdeli bir haber alınamadı. Son olarak salgın öncesi Bulancak’ı ziyaret edeceği ifade edilen ancak bunu bir türlü yapmayan spor bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bulancak dışında gitmediği yer kalmadı. Son 3-4 ay içinde ülkemizin hemen hemen birçok yerini gezen ve yüzlerce spor tesisinin açılışını yapan spor bakanı Kasapoğlu, bu gidişle Bulancak’a gelecek değil gibi. Bulancak’ta salon sporu yapacak yer kalmadı Spor salonu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Bulancak Karadenizspor Kulübü Başkanı Erhan Gündoğar, “Spor bakanının Bulancak’a geleceğini daha önce yetkililer bana söylemişti. Bizde sevindik bakan ilçemize gelip te halimizi görecek diye. Spor salonu yapıldığından beri bu salonu ilçemiz için bir nimetti. 10 yıl bu salonda çok sayıda yerel, bölgesel, Türkiye yarıfinalleri, birinciliği, 1. Lig maçları, okul maçları gibi faaliyetlerin yanında, Bulancak’ta salon sporu yapan takımlar, bireysel sporlar içinde antrenman yapılan yerdi. Sonra teknik arıza var denilerek önce faaliyete kapatıldı ve 1 sene öncede tamamıyla yıkılarak Bulancaklı sporseverlere bir ceza verildi. Konuyu 6 yıl boyunca takip ettim ve gerekli yerlere spor salonu yapılsın talebimizi ilettim. Ancak bu konuda siyasi yetkililer hep ayak diredi. Zar zor spor bakanı ile görüşen milletvekilleri spor salonu yapılacak sözü almalarına rağmen bugüne kadar hiçbir ilerleme sağlanmadı. Son olarak 2020 yılı yatırım programında olduğu ifade edilen spor salonunun programda olmadığını da öğrendim. Spor bakanı her yeri geziyor ve spor tesisi açıyor. 5-10bin kişilik nüfus olan yerlerde spor salonu veya başka bir tesis için giden bakan ilçemizin yolunu unutmuş gibi. Bizde salon yıkılmadan bütün maçlarımızı burada yaptığımız için çok giderimiz olmuyordu. Sonra Giresun veya bir okul salonunda çalışma yapmaktan bıktık ve faaliyetlere ara verdik. Bu salon 2025 yılından önce yapılacak gibi değil. Bulancaklı sporseverler şimdilik spor salonu yapılacak diye beklemesin. Yakında Bulancak’ın adı salon sporlarında geçmez olur. Spor yapacak kimse olmayınca da spor bakanının ilçemize gelmesine gerek kalmaz. Bu kafalardan spor için bir şey talep etmenin bir anlamı yok” dedi.         
2014 yılında teknik bir arıza sebebiyle o günkü bakanlık kararı ile spor faaliyetlerine ara verilen ve 1 yıl önce de tamamıyla yıkılan Bulancak İlçe Spor Salonunun kapatılmasından bu yana 6 yıl geçti.

Bu zaman içinde yeniden yapılacağı ifade edilen ve yerel basında yüzlerce haberi yapılarak “Spor salonu istiyoruz’ talebi bir türlü görülmeyen Bulancak’ta artık spor salonunun yapılması yakın zamanda söz konusu olmayacak gibi.

Konuyu 6 yıl içinde defalarca yetkili makamlara, kişilere,  spor genel müdürlüğüne, aktaran, bilgi veren onca Bulancaklı kulüp yöneticisi, sporcusu, antrenörü, spor adamının talebi hiçbir şekilde duyulmadan bu günlere gelindi.

Milletvekilinden, belediye başkanına, partilerin ilçe başkanlarına konu anlatıldı ve onlarda spor bakanlığı dahil olmak üzere, devletin bütün kademelerine iletmesine rağmen bir adım bile atılmış değil. Giresun milletvekilleri, spor bakanı ile ve spor bakan yardımcısı, spor genel müdürü ile bizzat görüşmelerine rağmen Bulancak için müjdeli bir haber alınamadı.

Son olarak salgın öncesi Bulancak’ı ziyaret edeceği ifade edilen ancak bunu bir türlü yapmayan spor bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bulancak dışında gitmediği yer kalmadı. Son 3-4 ay içinde ülkemizin hemen hemen birçok yerini gezen ve yüzlerce spor tesisinin açılışını yapan spor bakanı Kasapoğlu, bu gidişle Bulancak’a gelecek değil gibi.

Bulancak’ta salon sporu yapacak yer kalmadı

Spor salonu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Bulancak Karadenizspor Kulübü Başkanı Erhan Gündoğar, “Spor bakanının Bulancak’a geleceğini daha önce yetkililer bana söylemişti. Bizde sevindik bakan ilçemize gelip te halimizi görecek diye. Spor salonu yapıldığından beri bu salonu ilçemiz için bir nimetti. 10 yıl bu salonda çok sayıda yerel, bölgesel, Türkiye yarıfinalleri, birinciliği, 1. Lig maçları, okul maçları gibi faaliyetlerin yanında, Bulancak’ta salon sporu yapan takımlar, bireysel sporlar içinde antrenman yapılan yerdi. Sonra teknik arıza var denilerek önce faaliyete kapatıldı ve 1 sene öncede tamamıyla yıkılarak Bulancaklı sporseverlere bir ceza verildi. Konuyu 6 yıl boyunca takip ettim ve gerekli yerlere spor salonu yapılsın talebimizi ilettim. Ancak bu konuda siyasi yetkililer hep ayak diredi. Zar zor spor bakanı ile görüşen milletvekilleri spor salonu yapılacak sözü almalarına rağmen bugüne kadar hiçbir ilerleme sağlanmadı. Son olarak 2020 yılı yatırım programında olduğu ifade edilen spor salonunun programda olmadığını da öğrendim. Spor bakanı her yeri geziyor ve spor tesisi açıyor. 5-10bin kişilik nüfus olan yerlerde spor salonu veya başka bir tesis için giden bakan ilçemizin yolunu unutmuş gibi. Bizde salon yıkılmadan bütün maçlarımızı burada yaptığımız için çok giderimiz olmuyordu. Sonra Giresun veya bir okul salonunda çalışma yapmaktan bıktık ve faaliyetlere ara verdik. Bu salon 2025 yılından önce yapılacak gibi değil. Bulancaklı sporseverler şimdilik spor salonu yapılacak diye beklemesin. Yakında Bulancak’ın adı salon sporlarında geçmez olur. Spor yapacak kimse olmayınca da spor bakanının ilçemize gelmesine gerek kalmaz. Bu kafalardan spor için bir şey talep etmenin bir anlamı yok” dedi.         

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.