SOSYAL HAYATA DÖNEMİYORUZ! (GÜNÜN YILDIZ HABERİ)

GÜNDEM 07.09.2020 - 17:23, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3649+ kez okundu.
 

SOSYAL HAYATA DÖNEMİYORUZ! (GÜNÜN YILDIZ HABERİ)

Salgının devam etmesi bir türlü ülke olarak normal hayata dönemememize neden oluyor.
Mart ayından bu yana tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs vakası, son günlerde bir hayli artış gösterdi. Geçtiğimiz hafta yayınlanan genelge ile düğünlere gelen kısıtlamalara rağmen, artışın devam etmesi vatandaşları korkuturken, duyarsız insanlar ise hala tedbir almamaya devam ediyor. Tüm ülkede olduğu gibi Bulancak’ta da vaka sayıları azımsanmayacak kadar çok. Her ne kadar tedavi altına alınanlar karantina kurallarını uysa da, salgının bulaşma derecesi yüksek bir oranda devam ediyor. Gerek hastane gerekse evlerinde 14 gün karantina kurallarına uyarak tedavi altına alınan vakaların iyileşme oranı yüksek durumda iken, yeni vakaların da arttığı öğrenildi. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Sinan Yıldız’a konuşan Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna, vatandaşların maske, mesafe ve temizlik kurallarına özenle dikkat etmesini ısrarla dile getirdiklerini ifade ederek, vaka sayısının 2-3 hafta önce ki gibi olduğunu fakat 2-3 hafta önceki vaka sayısının bir hayli yüksek olduğunu söyledi. Kaymakam Tuna, “Aktif vaka sayımız düştü ama yeni vakalar gelmeye devam ediyor. O yüzden vatandaşlarımızın temkinli olması gerekiyor. Bu iş düzene binmeden ne okullarımız ne de sosyal hayatımız ne yazık ki düzelmeyecek. Dolayısıyla vatandaşlarımız maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet etmeleri gerekiyor” dedi. Öte yandan Kaymakam Tuna, Bulancak’ta şuanda evlerinde ve hastanede tedavi gören hasta sayısının 100’ün üzerinde kritik eşikte olduğunu ve tedbirleri uygulamakta oluşan rehavetin ileride daha ağır ve daha uzun süreli önlemlere neden olabileceğini sözlerine ekledi.
Salgının devam etmesi bir türlü ülke olarak normal hayata dönemememize neden oluyor.

Mart ayından bu yana tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs vakası, son günlerde bir hayli artış gösterdi.

Geçtiğimiz hafta yayınlanan genelge ile düğünlere gelen kısıtlamalara rağmen, artışın devam etmesi vatandaşları korkuturken, duyarsız insanlar ise hala tedbir almamaya devam ediyor.

Tüm ülkede olduğu gibi Bulancak’ta da vaka sayıları azımsanmayacak kadar çok. Her ne kadar tedavi altına alınanlar karantina kurallarını uysa da, salgının bulaşma derecesi yüksek bir oranda devam ediyor.

Gerek hastane gerekse evlerinde 14 gün karantina kurallarına uyarak tedavi altına alınan vakaların iyileşme oranı yüksek durumda iken, yeni vakaların da arttığı öğrenildi.

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Sinan Yıldız’a konuşan Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna, vatandaşların maske, mesafe ve temizlik kurallarına özenle dikkat etmesini ısrarla dile getirdiklerini ifade ederek, vaka sayısının 2-3 hafta önce ki gibi olduğunu fakat 2-3 hafta önceki vaka sayısının bir hayli yüksek olduğunu söyledi.

Kaymakam Tuna, “Aktif vaka sayımız düştü ama yeni vakalar gelmeye devam ediyor. O yüzden vatandaşlarımızın temkinli olması gerekiyor. Bu iş düzene binmeden ne okullarımız ne de sosyal hayatımız ne yazık ki düzelmeyecek. Dolayısıyla vatandaşlarımız maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet etmeleri gerekiyor” dedi.

Öte yandan Kaymakam Tuna, Bulancak’ta şuanda evlerinde ve hastanede tedavi gören hasta sayısının 100’ün üzerinde kritik eşikte olduğunu ve tedbirleri uygulamakta oluşan rehavetin ileride daha ağır ve daha uzun süreli önlemlere neden olabileceğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.