ŞENLİK HAVASINDA ÖĞRENMEK DAHA KOLAY

KÜLTÜR 07.11.2016 - 17:43, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2814+ kez okundu.
 

ŞENLİK HAVASINDA ÖĞRENMEK DAHA KOLAY

Giresun Öğrenme Şenliği programı Cuma günü Gazi Caddesinden, Atatürk Meydanına Mehter Takımı eşliğinde yapılan kortej yürüyüşü ile başladı.
'Öğrenen Bireyden Öğrenen Topluma' sloganıyla yapılan yürüyüşün ardından şenlik Atatürk Meydanında düzenlenen programla devam etti. Bu yıl ikincisi düzenlenen öğrenme şenliğine eşi hanımefendi Şule Meral Karahan ile birlikte katılan Vali Hasan Karahan, ilginin yoğun olmasından duyduğu memnuniyet dile getirerek "Öğrenme şenlikleri etkinliğinin ikincisini yapıyoruz. Sizlerin de gördüğü gibi Giresun’da da büyük ilgi alaka var. Amma velakin gelin görün ki hayat böyle değil. İnsanlara hayat öyle şeyler öğretiyor ki keşke bunları öğrenmeseydik diyoruz. 15 Temmuz da olduğu gibi. Kendi silahımızla, kendi uçağımızla, kendi askerimiz kendi vatandaşımıza bir kısım Türk askeri üniforması giymiş ama Türk askerini temsil etmekten yoksunlar, tarihte yaşamadığımız belki 5 bin yıllık Türk tarihinde öğrenemediğimizi bize o gece öğrettiler. Onlara haklarımızı helal etmiyoruz. Ama demek ki öğrenmenin sonu yokmuş, öğrenmenin yaşı yokmuş, öğrenmenin vakti yokmuş. Gençlerimiz çok güzel bu olayı hem marşla hem de işaret diliyle canlandırdılar. İşaret dili sanki öyle anlaşılıyor ki bazen sözden daha etkili oluyor. Hakikati, olayın vahametini, yapılan ihanetin büyüklüğünü sanki o işaret dili daha iyi, daha etkili, daha hissettirecek şekilde bizlere gösteriyor. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Giresun son yıllarda pek çok alanda olduğu gibi eğitim alanında da mesafeler kat etti, güzellikler yaşıyor. İnşallah bundan sonrada yaşamaya devam edecek. Sayın Genel Müdürümüm dediği gibi 56 vilayette öğrenme şenlikleri yapılıyor. Giresun ilklerden, ikincisini yapıyor. İnşallah devam edecek. Katılımın yoğunluğu, ilgi alaka bizleri mutlu ediyor. İnşallah bu tür projelerle Giresun’un geleceğine yatırım yapıyoruz. Giresun’un istikbaline yatırım yapıyoruz. Eğitimle yol aldığımız zaman aşamayacağımız engel olmayacağına inanıyoruz. Bu vesileyle geldiğiniz için programımızda yer aldığınız için teşekkür ediyorum. Projemize ortaklık yapan, projemize katkıda bulunan kurumumuza huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.Milli Eğitim Bakanlığı ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından pilot seçilen illerde 2013 yılından itibaren öğrenme şenlikleri düzenlediğini belirten Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdür Vekili Hasan Yılmaz ise, bugüne kadar 56 ilimizde öğrenme şenliği yapıldığını belirterek, "Buradaki esas gaye bir olmak, beraber olmak, iri olmak, diri olmak. Bu etkinliğin asıl amacı, şenlik havasında öğrenmenin kolay olduğunu, öğrenmenin eğlenceli olduğunu halkımıza göstermek ve beraberliği devam ettirmektir. Başka katkısı da hayat boyu öğrenmeye katılım oranına olan faydasıdır" diye konuştu.  
Giresun Öğrenme Şenliği programı Cuma günü Gazi Caddesinden, Atatürk Meydanına Mehter Takımı eşliğinde yapılan kortej yürüyüşü ile başladı.
'Öğrenen Bireyden Öğrenen Topluma' sloganıyla yapılan yürüyüşün ardından şenlik Atatürk Meydanında düzenlenen programla devam etti. 
Bu yıl ikincisi düzenlenen öğrenme şenliğine eşi hanımefendi Şule Meral Karahan ile birlikte katılan Vali Hasan Karahan, ilginin yoğun olmasından duyduğu memnuniyet dile getirerek "Öğrenme şenlikleri etkinliğinin ikincisini yapıyoruz. Sizlerin de gördüğü gibi Giresun’da da büyük ilgi alaka var. Amma velakin gelin görün ki hayat böyle değil. İnsanlara hayat öyle şeyler öğretiyor ki keşke bunları öğrenmeseydik diyoruz. 15 Temmuz da olduğu gibi. Kendi silahımızla, kendi uçağımızla, kendi askerimiz kendi vatandaşımıza bir kısım Türk askeri üniforması giymiş ama Türk askerini temsil etmekten yoksunlar, tarihte yaşamadığımız belki 5 bin yıllık Türk tarihinde öğrenemediğimizi bize o gece öğrettiler. Onlara haklarımızı helal etmiyoruz. Ama demek ki öğrenmenin sonu yokmuş, öğrenmenin yaşı yokmuş, öğrenmenin vakti yokmuş. Gençlerimiz çok güzel bu olayı hem marşla hem de işaret diliyle canlandırdılar. İşaret dili sanki öyle anlaşılıyor ki bazen sözden daha etkili oluyor. Hakikati, olayın vahametini, yapılan ihanetin büyüklüğünü sanki o işaret dili daha iyi, daha etkili, daha hissettirecek şekilde bizlere gösteriyor. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Giresun son yıllarda pek çok alanda olduğu gibi eğitim alanında da mesafeler kat etti, güzellikler yaşıyor. İnşallah bundan sonrada yaşamaya devam edecek. Sayın Genel Müdürümüm dediği gibi 56 vilayette öğrenme şenlikleri yapılıyor. Giresun ilklerden, ikincisini yapıyor. İnşallah devam edecek. Katılımın yoğunluğu, ilgi alaka bizleri mutlu ediyor. İnşallah bu tür projelerle Giresun’un geleceğine yatırım yapıyoruz. Giresun’un istikbaline yatırım yapıyoruz. Eğitimle yol aldığımız zaman aşamayacağımız engel olmayacağına inanıyoruz. Bu vesileyle geldiğiniz için programımızda yer aldığınız için teşekkür ediyorum. Projemize ortaklık yapan, projemize katkıda bulunan kurumumuza huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından pilot seçilen illerde 2013 yılından itibaren öğrenme şenlikleri düzenlediğini belirten Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdür Vekili Hasan Yılmaz ise, bugüne kadar 56 ilimizde öğrenme şenliği yapıldığını belirterek, "Buradaki esas gaye bir olmak, beraber olmak, iri olmak, diri olmak. Bu etkinliğin asıl amacı, şenlik havasında öğrenmenin kolay olduğunu, öğrenmenin eğlenceli olduğunu halkımıza göstermek ve beraberliği devam ettirmektir. Başka katkısı da hayat boyu öğrenmeye katılım oranına olan faydasıdır" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.