‘ŞEHRİMİZİ PARKLARLA DONATIYORUZ’

GÜNDEM 09.09.2020 - 17:22, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3247+ kez okundu.
 

‘ŞEHRİMİZİ PARKLARLA DONATIYORUZ’

Giresun Belediyesi yaptığı çalışmalarla birlikte çocuklara yeni oyun alanları kazandırıyor.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün çocuk oyun alanı, spor alanı, park, bahçe ve yeşil alan konusunda sürdürmüş olduğu çalışmalar neticesinde şehrimizin dört bir yanındaki park sayısı 57’ye ulaşırken, uygulamaya konulması planlanan parklarla birlikte sayının 70 sınırına dayandırılması hedefleniyor. Şehrimizde şu anda 53 çocuk parkı hizmette olurken, 4 parkın yapımı ise devam ediyor. Ekipler tarafından; Teyyaredüzü Mahallesi Şehit Tuğgeneral Bahtiyar Aydın Caddesi (Çarşamba pazarı mevkii) Aksu Mahallesi memur sen mevkii ve Nizamiye Mahallesi Yüzbaşısuyu Sokak’ta yeni park yapım çalışmaları sürüyor. Ayrıca, Teyyaredüzü Mahallesi Boztekke Caddesi’nde bitirilme aşamasına gelen ve büyük park olarak bilinen park ise açılışa hazırlanıyor. Haydar Aliyev ismini taşıyacak olan park şehrimizin en büyük çocuk parkı konumunda bulunuyor. Diğer yandan, mahalle ayrımı gözetmeksizin yapılması planlanan 20 yeni parkın ise uygulamaya konulmaya hazırlanıyor. Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu yaptığı açıklamada: “Çocuklarımızın boş vakitlerini daha sağlıklı ortamlarda eğlenerek geçirmeleri için Giresun Belediyesi olarak tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz.” diyerek şöyle devam etti:  “Söz verdiğimiz gibi şehrimizde yeşil alanların sayısını artırmak için çalışmalarımız sürüyor. Her mahallemizde güvenilir çocuk oyun alanları yapmayı amaçlıyoruz. Şehrimizdeki parklarımızı sadece çocuklarımız için değil büyük küçük herkesin faydalanabileceği şekilde düzenliyoruz. Alanlar uygun olduğu sürece yeni yaptığımız tüm parkları çocuk oyun grupları, oturma, spor ve yürüyüş alanları ile donatıyoruz. Bir taraftan yeni parkları kurarken bir taraftan da eski parkların onarımlarını bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyoruz. Park çalışmalarımız bundan sonra da vatandaşlarımızdan gelen talepler ve ihtiyaçlar çerçevesinde devam edecek. Bu parklarımız tüm halkımıza hayırlı olsun. Biz Giresun’umuzu çok seviyoruz.” dedi.
Giresun Belediyesi yaptığı çalışmalarla birlikte çocuklara yeni oyun alanları kazandırıyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün çocuk oyun alanı, spor alanı, park, bahçe ve yeşil alan konusunda sürdürmüş olduğu çalışmalar neticesinde şehrimizin dört bir yanındaki park sayısı 57’ye ulaşırken, uygulamaya konulması planlanan parklarla birlikte sayının 70 sınırına dayandırılması hedefleniyor.

Şehrimizde şu anda 53 çocuk parkı hizmette olurken, 4 parkın yapımı ise devam ediyor. Ekipler tarafından; Teyyaredüzü Mahallesi Şehit Tuğgeneral Bahtiyar Aydın Caddesi (Çarşamba pazarı mevkii) Aksu Mahallesi memur sen mevkii ve Nizamiye Mahallesi Yüzbaşısuyu Sokak’ta yeni park yapım çalışmaları sürüyor. Ayrıca, Teyyaredüzü Mahallesi Boztekke Caddesi’nde bitirilme aşamasına gelen ve büyük park olarak bilinen park ise açılışa hazırlanıyor. Haydar Aliyev ismini taşıyacak olan park şehrimizin en büyük çocuk parkı konumunda bulunuyor.

Diğer yandan, mahalle ayrımı gözetmeksizin yapılması planlanan 20 yeni parkın ise uygulamaya konulmaya hazırlanıyor.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu yaptığı açıklamada: “Çocuklarımızın boş vakitlerini daha sağlıklı ortamlarda eğlenerek geçirmeleri için Giresun Belediyesi olarak tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz.” diyerek şöyle devam etti:

 “Söz verdiğimiz gibi şehrimizde yeşil alanların sayısını artırmak için çalışmalarımız sürüyor. Her mahallemizde güvenilir çocuk oyun alanları yapmayı amaçlıyoruz. Şehrimizdeki parklarımızı sadece çocuklarımız için değil büyük küçük herkesin faydalanabileceği şekilde düzenliyoruz. Alanlar uygun olduğu sürece yeni yaptığımız tüm parkları çocuk oyun grupları, oturma, spor ve yürüyüş alanları ile donatıyoruz. Bir taraftan yeni parkları kurarken bir taraftan da eski parkların onarımlarını bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyoruz. Park çalışmalarımız bundan sonra da vatandaşlarımızdan gelen talepler ve ihtiyaçlar çerçevesinde devam edecek. Bu parklarımız tüm halkımıza hayırlı olsun. Biz Giresun’umuzu çok seviyoruz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.