Sanayide de işler kesat!

GÜNDEM 11.02.2019 - 17:55, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3827+ kez okundu.
 

Sanayide de işler kesat!

Bulancak dendi mi ilk akla gelen yerlerden olan Bulancak Yakup Zere Sanayi Sitesi, ilçe ekonomisinin ve ticari hayatının temel taşıdır diyebiliriz.
Yaklaşık 350-400 işyerinin faaliyette olduğu Bulancak Sanayi Sitesinde geçen hafta içinde ‘işler nasıl’ diye bir işyerlerinin bir kaçını dolaşmış ve son ekonomik durgunluktan sonra sanayide ‘işler ne alemde’ diyerek hal hatır sorduk ki; aldığımız cevapların hiçte iç açıcı olmadığını anladık. Gazetemiz Temmuz ayında doların çok hızlı artışı sonrası ülke genelinde bütün ekonomik ve ticari sektörleri etkileyen ve şu günlere kadar bir türlü alına tedbirlere rağmen istenilen düzeye getirilmeyen ekonomik ve ticari hayatın durgunluğu devam ediyor. Daha önce sayfalarımıza aktardığımız ilçenin esnafı, Salı pazarı, birkaç küçük işletmesi ve işçisinin, dara gelirlisinin, asgari ücretli çok sayıda çalışanının sıkıntılarını haberlerimiz ile vatandaşının nabzını tutmuş ve dertlerini yazmıştık.  Son olarak ta ilçe ekonomisinin bel kemiği olduğunu her zaman ifade etmekte bir sakınca görmediğimiz sanayi sitesinde iş yerlerinin çoğunda işler iyice azalmış durumda. Birkaç işyerinin sahibi olan tanıdık kişi ile hasbıhal edip, ‘İşler nasıl bu aralar’ diye sual edince, onlarda şunları söyledi; “Valla ne yalan söyleyelim, bir süredir bizde artık işsizlikten ne yapacağımızı bilemez haldeyiz. Yazın işler doların artışına kadar iyiydi. Eylül’den sonra ise bir miktar düştü. Daha sonraki birkaç ay içinde ise yavaş yavaş işler azalmaya başladı. yine bu aylarda işler azalmasına rağmen, evimize ekmek götürecek durumda idik. Şu anda sizinde gördüğünüz gibi çok sayıda sanayi esnafı iş yerinde oturuyor ve müşteri gelmesini bekliyor. Hemen hemen hepimizin işyerinin borcu var. Bu borçların ödenmesi içinde iş yapmalıyız. Hükümet ekonominin düzlemesi için bazı adımlar attı ancak bunu biz daha hmiş değiliz. Son birkaç haftadır da, işler yüzde 50’nin üzerinde düşmüş durumda. Ne yapacağımızda doğrusu bilmiyoruz. Önümüzdeki birkaç ay içinde işlerin düzelmesini ve eski günlerdeki gibi hareketli bir sanayi sitesi olmasını bekliyoruz. Yanisi; işlerimiz ticari deyişle kesat, başka söze gerek yok diyebiliriz” dediler.            
Bulancak dendi mi ilk akla gelen yerlerden olan Bulancak Yakup Zere Sanayi Sitesi, ilçe ekonomisinin ve ticari hayatının temel taşıdır diyebiliriz.

Yaklaşık 350-400 işyerinin faaliyette olduğu Bulancak Sanayi Sitesinde geçen hafta içinde ‘işler nasıl’ diye bir işyerlerinin bir kaçını dolaşmış ve son ekonomik durgunluktan sonra sanayide ‘işler ne alemde’ diyerek hal hatır sorduk ki; aldığımız cevapların hiçte iç açıcı olmadığını anladık.

Gazetemiz Temmuz ayında doların çok hızlı artışı sonrası ülke genelinde bütün ekonomik ve ticari sektörleri etkileyen ve şu günlere kadar bir türlü alına tedbirlere rağmen istenilen düzeye getirilmeyen ekonomik ve ticari hayatın durgunluğu devam ediyor. Daha önce sayfalarımıza aktardığımız ilçenin esnafı, Salı pazarı, birkaç küçük işletmesi ve işçisinin, dara gelirlisinin, asgari ücretli çok sayıda çalışanının sıkıntılarını haberlerimiz ile vatandaşının nabzını tutmuş ve dertlerini yazmıştık.  Son olarak ta ilçe ekonomisinin bel kemiği olduğunu her zaman ifade etmekte bir sakınca görmediğimiz sanayi sitesinde iş yerlerinin çoğunda işler iyice azalmış durumda. Birkaç işyerinin sahibi olan tanıdık kişi ile hasbıhal edip, ‘İşler nasıl bu aralar’ diye sual edince, onlarda şunları söyledi; “Valla ne yalan söyleyelim, bir süredir bizde artık işsizlikten ne yapacağımızı bilemez haldeyiz. Yazın işler doların artışına kadar iyiydi. Eylül’den sonra ise bir miktar düştü. Daha sonraki birkaç ay içinde ise yavaş yavaş işler azalmaya başladı. yine bu aylarda işler azalmasına rağmen, evimize ekmek götürecek durumda idik. Şu anda sizinde gördüğünüz gibi çok sayıda sanayi esnafı iş yerinde oturuyor ve müşteri gelmesini bekliyor. Hemen hemen hepimizin işyerinin borcu var. Bu borçların ödenmesi içinde iş yapmalıyız. Hükümet ekonominin düzlemesi için bazı adımlar attı ancak bunu biz daha hmiş değiliz. Son birkaç haftadır da, işler yüzde 50’nin üzerinde düşmüş durumda. Ne yapacağımızda doğrusu bilmiyoruz. Önümüzdeki birkaç ay içinde işlerin düzelmesini ve eski günlerdeki gibi hareketli bir sanayi sitesi olmasını bekliyoruz. Yanisi; işlerimiz ticari deyişle kesat, başka söze gerek yok diyebiliriz” dediler.            

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.