Sanayi de işler durgunluk sinyalleri veriyor

EKONOMİ 09.02.2017 - 17:54, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 4062+ kez okundu.
 

Sanayi de işler durgunluk sinyalleri veriyor

Bulancak dendi mi ilk akla gelen ekonomik yapının can damarı Bulancak Sanayi sitesidir.
Kurulduğu günden bugüne Bulancak için en büyük istihdam alanı olan Bulancak sanayi sitesi 300 civarında işyeri ile ilçe ticari ve ekonomik hayatının vazgeçilmezidir.Hemen hemen bütün iş kollarının yer aldığı Sanayi sitesinde bu aralar iller biraz kesat gidiyor. Bir gazete muhabiri olarak haftada bir kez mutlaka uğradığım ve hal hatır 'sorup işler nasıl gidiyor' diye sorduğum esnaf arkadaşlardan bugünlerde çokta iyi cevaplar gelmiyor.Bir zamanlar Giresun-Ordu ve çevre il'lerden iş yaptırmak için Bulancak Sanayi sitesine insanlar akın ediyordu. Bulancak'ta 1000 kişinin üzerinde insanın ekmek kapısı olan Sanayi sitesinde kapalı dükkanlar eskisinden fazla olmaya başladı. Sanayi sitesinin eski cazibesinin kalmadığını da ifade eden esnaf, özellikle '15 Temmuz dan sonra ülke genelinde etkili olan durgunluk bizi de etkiledi. Kredi borçlarımız, sigorta prim borcumuz, işçi ücretleri konusu başta olmak üzere sıkıntılı bir durum ile karşı karşıya geldik. Hükümet bu durgunluğu aşmak için bir kaç tedbir alarak sıkıntıyı sona erdirmek istiyor. Fakat, bizim gibi küçük sanayi işletmeleri bir türlü seslerini duyuramıyor. Önümüze çok fazla engel çıkıyor. Bizde mağdur oluyoruz. Bulancak Sanayi sitesi esnafı olarak siyasiler ve yetkili kişiler sesimiz duyarlar umarız' diyerek sitemlerini iletiyorlar.          Haber: Erhan Gündoğar
Bulancak dendi mi ilk akla gelen ekonomik yapının can damarı Bulancak Sanayi sitesidir.
Kurulduğu günden bugüne Bulancak için en büyük istihdam alanı olan Bulancak sanayi sitesi 300 civarında işyeri ile ilçe ticari ve ekonomik hayatının vazgeçilmezidir.
Hemen hemen bütün iş kollarının yer aldığı Sanayi sitesinde bu aralar iller biraz kesat gidiyor. Bir gazete muhabiri olarak haftada bir kez mutlaka uğradığım ve hal hatır 'sorup işler nasıl gidiyor' diye sorduğum esnaf arkadaşlardan bugünlerde çokta iyi cevaplar gelmiyor.
Bir zamanlar Giresun-Ordu ve çevre il'lerden iş yaptırmak için Bulancak Sanayi sitesine insanlar akın ediyordu. Bulancak'ta 1000 kişinin üzerinde insanın ekmek kapısı olan Sanayi sitesinde kapalı dükkanlar eskisinden fazla olmaya başladı. Sanayi sitesinin eski cazibesinin kalmadığını da ifade eden esnaf, özellikle '15 Temmuz dan sonra ülke genelinde etkili olan durgunluk bizi de etkiledi. Kredi borçlarımız, sigorta prim borcumuz, işçi ücretleri konusu başta olmak üzere sıkıntılı bir durum ile karşı karşıya geldik. Hükümet bu durgunluğu aşmak için bir kaç tedbir alarak sıkıntıyı sona erdirmek istiyor. Fakat, bizim gibi küçük sanayi işletmeleri bir türlü seslerini duyuramıyor. Önümüze çok fazla engel çıkıyor. Bizde mağdur oluyoruz. Bulancak Sanayi sitesi esnafı olarak siyasiler ve yetkili kişiler sesimiz duyarlar umarız' diyerek sitemlerini iletiyorlar.          
Haber: Erhan Gündoğar
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.