SALGIN SÜRERSE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELEBİLİR! (ÖZEL HABER YORUM)

GÜNDEM 23.03.2020 - 17:29, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3913+ kez okundu.
 

SALGIN SÜRERSE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELEBİLİR! (ÖZEL HABER YORUM)

Sevgili okurlar…
Dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de ilk olarak 11 Mart’ta görülen koronavirüs gün geçtikçe salgın konumuna dönerek vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor. Açıklanan rakamlara bakıldığında Türkiye olarak süreç gayet iyi yönetiliyor. Fakat genele bakıldığında ve kıyaslama yapıldığında aslında hiçte öyle değil. Çünkü Türkiye’de son verilere göre toplam 20 bin 345 kişi üzerinde test yapıldı ve bin 236 kişiye pozitif yani koronavirüs teşhisi konuldu. Düşündüğünüzde 31 Aralık 2019 itibarıyla 83 milyon 154 bin 997 kişiye sahip olan ülkemizde daha nüfusun yüzde 1’i bile teste tabi tutulmadığı ortaya çıkıyor. Her gün yapılan testlerle ilerleme kaydediliyor fakat bu sayı neredeyse yüzde 6 oranına tekabül ediyor. Bu oranlara bakıldığında ve Türkiye nüfusunun tamamına bu testler uygulandığında pozitif hasta sayısı yaklaşık 5 milyon olacağı görülürken ölüm sayısı ise yalnızca Türkiye’de yüzde 0,14 ile 7 bin civarına yükselebilir. Bu sayılar elbette ki ortalama kıyaslanmış rakamlar… Bunların olmaması için elbette ki devletimiz gerekli önlemleri alıyor. Bu yüzden ilk olarak toplu alanlara yönelik kısıtlamalar getirildi. İnsanların toplu yaşadığı ortak alanlarda faaliyetler durduruldu. Okullara ara verildi. Camilerimizde bile Cuma namazı dahil toplu ibadete ara verildi. Son olarak da 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlara yönelik sokağa çıkma yasağı getirildi. Dediğim gibi her gün genelgeler yayınlanarak yeni yasaklar geliyor. Ve bunların hepsi insan sağlığı için uyulması gereken zorunlu yasaklamalar… Ve belki siz bu satırları okurken, Bazı yeni genelgelerde yayınlanmış olabilir. Çünkü gazetemiz baskıya girdiği saatlerde Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, yeni açıklamalar yapmak üzere hazırlanıyordu. Değerli okurlar. Eğer yasaklamalara uymaz ve bu olayı salgına dönüşmesine müsaade edersek sonu belli olan bir duruma doğru gitmiş olacağız. Onun adı da ‘SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI’ Zaten İçişleri Bakanı sayın Süleyman Soylu’da aynı kelimeleri kullanıyor. Eğer alınan bu önlemler başarılı olursa böyle bir şey olmaz. Fakat bunu vatandaş olarak bizler başaramaz isek, Tekrarlıyorum, Sokağa Çıkma Yasağı gelmemesi için hiçbir durum yok. O yüzden, Bizler kendimizi ve birlikte yaşamaya devam ettiğimiz insanları düşünüyorsak, Devletimizin dolayısıyla resmi makamların uyarılarına harfiyen uymalıyız. Eğer alınan tedbirleri uygularsak kısa sürede bu illetten kurtulacağımızı düşünüyorum. Tabi tekrarlıyorum. Vatandaş olarak önceliğimiz temastan uzak durmak, Dolayısıyla salgına fırsat vermemek… Devletimize düşen görevde bahsi geçen kitlerin bir an önce dağıtımının sağlanması ve test sayılarının artırılarak sürece hızlı bir şekilde katkı sağlanması… Çünkü Sağlık Bakanımız sayın Dr. Fahrettin Koca’nın dediği gibi, ‘TESPİT EDİLEN HER VAKA TOPLUM İÇİN RİSK OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR. Her yeni tanı üzücü fakat sizin için bir güvencedir’ Sağlıklı kalmanızı temenni ediyor, Uyarıları dikkate almanızı tavsiye ediyorum.  
Sevgili okurlar…

Dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de ilk olarak 11 Mart’ta görülen koronavirüs gün geçtikçe salgın konumuna dönerek vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor.

Açıklanan rakamlara bakıldığında Türkiye olarak süreç gayet iyi yönetiliyor.

Fakat genele bakıldığında ve kıyaslama yapıldığında aslında hiçte öyle değil.

Çünkü Türkiye’de son verilere göre toplam 20 bin 345 kişi üzerinde test yapıldı ve bin 236 kişiye pozitif yani koronavirüs teşhisi konuldu.

Düşündüğünüzde 31 Aralık 2019 itibarıyla 83 milyon 154 bin 997 kişiye sahip olan ülkemizde daha nüfusun yüzde 1’i bile teste tabi tutulmadığı ortaya çıkıyor.

Her gün yapılan testlerle ilerleme kaydediliyor fakat bu sayı neredeyse yüzde 6 oranına tekabül ediyor.

Bu oranlara bakıldığında ve Türkiye nüfusunun tamamına bu testler uygulandığında pozitif hasta sayısı yaklaşık 5 milyon olacağı görülürken ölüm sayısı ise yalnızca Türkiye’de yüzde 0,14 ile 7 bin civarına yükselebilir.

Bu sayılar elbette ki ortalama kıyaslanmış rakamlar…

Bunların olmaması için elbette ki devletimiz gerekli önlemleri alıyor.

Bu yüzden ilk olarak toplu alanlara yönelik kısıtlamalar getirildi.

İnsanların toplu yaşadığı ortak alanlarda faaliyetler durduruldu.

Okullara ara verildi.

Camilerimizde bile Cuma namazı dahil toplu ibadete ara verildi.

Son olarak da 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlara yönelik sokağa çıkma yasağı getirildi.

Dediğim gibi her gün genelgeler yayınlanarak yeni yasaklar geliyor.

Ve bunların hepsi insan sağlığı için uyulması gereken zorunlu yasaklamalar…

Ve belki siz bu satırları okurken,

Bazı yeni genelgelerde yayınlanmış olabilir.

Çünkü gazetemiz baskıya girdiği saatlerde Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, yeni açıklamalar yapmak üzere hazırlanıyordu.

Değerli okurlar.

Eğer yasaklamalara uymaz ve bu olayı salgına dönüşmesine müsaade edersek sonu belli olan bir duruma doğru gitmiş olacağız.

Onun adı da ‘SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI’

Zaten İçişleri Bakanı sayın Süleyman Soylu’da aynı kelimeleri kullanıyor.

Eğer alınan bu önlemler başarılı olursa böyle bir şey olmaz.

Fakat bunu vatandaş olarak bizler başaramaz isek,

Tekrarlıyorum,

Sokağa Çıkma Yasağı gelmemesi için hiçbir durum yok.

O yüzden,

Bizler kendimizi ve birlikte yaşamaya devam ettiğimiz insanları düşünüyorsak,

Devletimizin dolayısıyla resmi makamların uyarılarına harfiyen uymalıyız.

Eğer alınan tedbirleri uygularsak kısa sürede bu illetten kurtulacağımızı düşünüyorum.

Tabi tekrarlıyorum.

Vatandaş olarak önceliğimiz temastan uzak durmak,

Dolayısıyla salgına fırsat vermemek…

Devletimize düşen görevde bahsi geçen kitlerin bir an önce dağıtımının sağlanması ve test sayılarının artırılarak sürece hızlı bir şekilde katkı sağlanması…

Çünkü Sağlık Bakanımız sayın Dr. Fahrettin Koca’nın dediği gibi, ‘TESPİT EDİLEN HER VAKA TOPLUM İÇİN RİSK OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR. Her yeni tanı üzücü fakat sizin için bir güvencedir’

Sağlıklı kalmanızı temenni ediyor,

Uyarıları dikkate almanızı tavsiye ediyorum.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.