SALGIN FINDIĞI DA UNUTTURDU

GÜNDEM 01.04.2020 - 17:12, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2411+ kez okundu.
 

SALGIN FINDIĞI DA UNUTTURDU

Karadeniz bölgesinin en önemli gelir kaynağı olan ve yüzbinlerce fındık üreticisinin dört gözle beklediği 2020 yılı fındık hasadına 3-4 ay varken “fındık ne olacak” sesi duyulmaz oldu.
Uzun yıllar sonra geçtiğimiz dönemde hükümetin açıkladığı taban fiyat sonrası fiyatı 20lira ve üzerine çıkan fındık ta 2020 ürünü ile ilgili şu ana kadar yetkili ve siyasilerin tek bir açıklaması da yok. Fındık Çalıştay’ı da koronavirüs salgınının hayatı felç etmesiyle birlikte daha sonra yapılacak. Bu bir yana bölgedeki il ve ilçeler ile köylerde ikamet eden fındık üreticileri de fındığı unutmuş gibi görünüyor. Mart ayı geldi mi(aslında 12 ay boyunca fındık konuşulan bu bölgede)hemen hemen her yerde bütün konuşmalar fındık üstüne olurdu. Hayat fındığa bağlı olarak devam eder ve fındık hasadı ile bir dünya iş yapılırdı. 2020 yılının bu günlerinde yerelde bile basın yayın kuruluşlarında tam anlamı ile koronavirüs baş köşeye oturmuş durumda. Fındık hakkında tek tük haber ancak çıkıyor. Bu salgın bitene kadar veya bitse de fındık hakkında eskisi kadar konuşulacak mı merak ediyoruz. Bu aylarda fındıkla ilgili en çok konuşulan konu fiyat ve rekoltenin ne kadar olacağıydı. Bu ikisinin haber olmadığı gün ve an yoktu. Birden bir salgın çıktı ve fındığı tahtından indirerek fındık üreticisine bile unutturdu. Fındık hasadı yaklaştığında haber üstüne haber, açıklama üstüne açıklama yapan bütün kesimler(salgının fındığa etkisini bile iki kelam ile anlatmayı da unuttular bu arada)tek bir kelime bile etmiyor ve açıklamada yapmıyor. Salgın sonrası ekonomik olarak fındık ne halde olacak kimse bunu da bilmiyor. Fındık üreticileri de bu konuda bir talepte bulunmuşta değil. Eğer salgın fındığı da vurursa bunun sıkıntısı da kolay kolay telafi edilemez gibi duruyor. Şimdiden yetkili ve siyasi makamlar fındığa “ne olacak soruna” cevap aramalıdır.    
Karadeniz bölgesinin en önemli gelir kaynağı olan ve yüzbinlerce fındık üreticisinin dört gözle beklediği 2020 yılı fındık hasadına 3-4 ay varken “fındık ne olacak” sesi duyulmaz oldu.

Uzun yıllar sonra geçtiğimiz dönemde hükümetin açıkladığı taban fiyat sonrası fiyatı 20lira ve üzerine çıkan fındık ta 2020 ürünü ile ilgili şu ana kadar yetkili ve siyasilerin tek bir açıklaması da yok. Fındık Çalıştay’ı da koronavirüs salgınının hayatı felç etmesiyle birlikte daha sonra yapılacak. Bu bir yana bölgedeki il ve ilçeler ile köylerde ikamet eden fındık üreticileri de fındığı unutmuş gibi görünüyor. Mart ayı geldi mi(aslında 12 ay boyunca fındık konuşulan bu bölgede)hemen hemen her yerde bütün konuşmalar fındık üstüne olurdu. Hayat fındığa bağlı olarak devam eder ve fındık hasadı ile bir dünya iş yapılırdı. 2020 yılının bu günlerinde yerelde bile basın yayın kuruluşlarında tam anlamı ile koronavirüs baş köşeye oturmuş durumda. Fındık hakkında tek tük haber ancak çıkıyor. Bu salgın bitene kadar veya bitse de fındık hakkında eskisi kadar konuşulacak mı merak ediyoruz. Bu aylarda fındıkla ilgili en çok konuşulan konu fiyat ve rekoltenin ne kadar olacağıydı. Bu ikisinin haber olmadığı gün ve an yoktu. Birden bir salgın çıktı ve fındığı tahtından indirerek fındık üreticisine bile unutturdu.

Fındık hasadı yaklaştığında haber üstüne haber, açıklama üstüne açıklama yapan bütün kesimler(salgının fındığa etkisini bile iki kelam ile anlatmayı da unuttular bu arada)tek bir kelime bile etmiyor ve açıklamada yapmıyor. Salgın sonrası ekonomik olarak fındık ne halde olacak kimse bunu da bilmiyor. Fındık üreticileri de bu konuda bir talepte bulunmuşta değil. Eğer salgın fındığı da vurursa bunun sıkıntısı da kolay kolay telafi edilemez gibi duruyor. Şimdiden yetkili ve siyasi makamlar fındığa “ne olacak soruna” cevap aramalıdır.    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.