Sahil boyunu ağaçlandırmayı unuttunuz mu?

YAŞAM 11.08.2017 - 05:59, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3234+ kez okundu.
 

Sahil boyunu ağaçlandırmayı unuttunuz mu?

Pazar günü plaj haberi yapmak için bisikletim ile Bulancak sahili kenarından Pazarsuyu'na kadar gitmiş ve geri dönmüştüm.
İskele başı mevkiinden Pazarsuyu'na kadar olan uzaklık 3-4 kilometre civarında bilebildiğimiz kadarıyla. Gidiş dönüşte bir şey dikkatimi çekince Bulancak İncüvez deresi köprüsünden sonrasında Pazarsuyu'na kadar deniz kıyısında ki sahil şeridinde hemen hemen hiç bir ağaçlandırma yapılmadığını fark ettim. İncüvez'den Sarayburnu Camiine kadar 3 ya da 4 ağaç saydım. Fotoğrafta bu açıkçada görülüyor. Daha sonra Karadere köprüsü, İncüvez arasındaki ağaçları saydım; o arada öyle çok ağaç dikilmediğini gördüm. Belki 10-15 ağaç vardı bu mevkii de. Karadere'den İskele başı mevkiine doğru olan alanda (vatandaşın yazın ve iyi havalarda oturmayı en çok tercih ettiği alan) ağaç dikimi de fena değildi. 1 gün sonra yine makinemi alarak bu seferde Emniyet Müdürlüğünün karşısından hareket ederek Burunucu tarafına gittim. Bulancak deresini geçtikten sonra da aynı düz manzara ortaya çıktı. Yaklaşık 2,5-3 kilometrelik bu deniz kenarı şeridinde de 3-5 ağaç vardı. Bulancak sahil şeridinin her iki yol tarafından geçen refüjde ağaçlandırma çok iyi yapılmış ve güzel bir yeşil görüntü oluşmuştu. Şunu anlarız; deniz kenarının bu alanlarında insanlar fazla gezmez, sahile çıkmaz diye bir fikir ağaçların dikilmesini istememiş olabilir. Unutulan bir şey var, Bulancak artık büyük bir ilçe ve Sarayburnu Camii tarafına doğru gelişmektedir. Bu alanlara sadece ağaçlar değil, oturmaya banklar ve Kamelya'larda yapılabilir. Sahile çıkan insan kendini çöl ortasında zannetmesin. Buralar bir an önce yeşil ile tanışmalı ve sahil boyu tam anlamı ile ağaçla buluşmalıdır.
Pazar günü plaj haberi yapmak için bisikletim ile Bulancak sahili kenarından Pazarsuyu'na kadar gitmiş ve geri dönmüştüm.

İskele başı mevkiinden Pazarsuyu'na kadar olan uzaklık 3-4 kilometre civarında bilebildiğimiz kadarıyla. Gidiş dönüşte bir şey dikkatimi çekince Bulancak İncüvez deresi köprüsünden sonrasında Pazarsuyu'na kadar deniz kıyısında ki sahil şeridinde hemen hemen hiç bir ağaçlandırma yapılmadığını fark ettim. İncüvez'den Sarayburnu Camiine kadar 3 ya da 4 ağaç saydım. Fotoğrafta bu açıkçada görülüyor. Daha sonra Karadere köprüsü, İncüvez arasındaki ağaçları saydım; o arada öyle çok ağaç dikilmediğini gördüm. Belki 10-15 ağaç vardı bu mevkii de. Karadere'den İskele başı mevkiine doğru olan alanda (vatandaşın yazın ve iyi havalarda oturmayı en çok tercih ettiği alan) ağaç dikimi de fena değildi.

1 gün sonra yine makinemi alarak bu seferde Emniyet Müdürlüğünün karşısından hareket ederek Burunucu tarafına gittim. Bulancak deresini geçtikten sonra da aynı düz manzara ortaya çıktı. Yaklaşık 2,5-3 kilometrelik bu deniz kenarı şeridinde de 3-5 ağaç vardı. Bulancak sahil şeridinin her iki yol tarafından geçen refüjde ağaçlandırma çok iyi yapılmış ve güzel bir yeşil görüntü oluşmuştu.

Şunu anlarız; deniz kenarının bu alanlarında insanlar fazla gezmez, sahile çıkmaz diye bir fikir ağaçların dikilmesini istememiş olabilir. Unutulan bir şey var, Bulancak artık büyük bir ilçe ve Sarayburnu Camii tarafına doğru gelişmektedir. Bu alanlara sadece ağaçlar değil, oturmaya banklar ve Kamelya'larda yapılabilir. Sahile çıkan insan kendini çöl ortasında zannetmesin. Buralar bir an önce yeşil ile tanışmalı ve sahil boyu tam anlamı ile ağaçla buluşmalıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.