Sağlıklı beslenme projesine start verildi

GÜNDEM 21.08.2019 - 09:06, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3058+ kez okundu.
 

Sağlıklı beslenme projesine start verildi

Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı ve Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı çalışmaları kapsamında;
Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu ile Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu arasında imzalanan protokolle, tuzun aşırı tüketilmesinin önlenmesi ve toplumda sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin artırılması amaçlanmaktadır. Giresun İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından Giresunda “Aşırı Tuz ve Şeker Kullanımını Azaltan Lokantacılar ve Pastacılar Protokolü” çerçevesinde işbirliği yapan Doğa Koleji, Şehr-i Yeşil Restaurant ve Kuzey Kafe Restaurant ziyaret edilerek proje hakkında hedefler anlatıldı, bilgilendirme amaçlı afiş ve broşürler dağıtıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından lokantacı ve pastacılar arasında imzalanan protokol ile kamu, üniversite ve özel sektörün birlikte çalışması sağlanarak her yıl besinlerdeki tuz oranı yüzde 4, şeker oranı ise yüzde 5 oranında azaltılması planlanmaktadır.  
Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı ve Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı çalışmaları kapsamında;

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu ile Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu arasında imzalanan protokolle, tuzun aşırı tüketilmesinin önlenmesi ve toplumda sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin artırılması amaçlanmaktadır.

Giresun İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından Giresunda “Aşırı Tuz ve Şeker Kullanımını Azaltan Lokantacılar ve Pastacılar Protokolü” çerçevesinde işbirliği yapan Doğa Koleji, Şehr-i Yeşil Restaurant ve Kuzey Kafe Restaurant ziyaret edilerek proje hakkında hedefler anlatıldı, bilgilendirme amaçlı afiş ve broşürler dağıtıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından lokantacı ve pastacılar arasında imzalanan protokol ile kamu, üniversite ve özel sektörün birlikte çalışması sağlanarak her yıl besinlerdeki tuz oranı yüzde 4, şeker oranı ise yüzde 5 oranında azaltılması planlanmaktadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.