Sağlık çalışanlarımız bir bütündür!

GÜNDEM 30.03.2020 - 17:53, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3715+ kez okundu.
 

Sağlık çalışanlarımız bir bütündür!

Öz Büro İş Sendikası Giresun İl Başkanı Hamza Türkmen, “Sağlık çalışanlarımız Dünya'yı etkisi altına alan Korona virüs (Covid-19) salgınıyla her türlü riske rağmen sorumluluk bilinciyle hayatlarından ödün vererek yaptığı fedakâr mücadeleyle gurur kaynağımız olmuşlardır” dedi.
‘Bu mücadele de bütün risklere rağmen emeğini esirgemeyen sağlık çalışanlarının performans ücretlerinin tavandan ödeneceğinin açıklanması tebrik edilmesi gereken bir durumdur’ diye konuşan Türkmen, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımız, performans ücreti sadece memur çalışana ödenmektedir. Oysaki sağlık çalışanları sadece memurlardan ibaret değildir. Hastalarla veya yakınlarıyla ilk muhatap olan kayıtlarını (Giriş) işlemini yapan Veri Girişi Kontrol işletim (V.H.Kİ.) personelleri, hastanın, çalışanın ve kurumların güvenliğini sağlayan güvenlik personelleri hasta odalarını temizlerken her türlü enfeksiyon riski ile karşı karşıya olan temizlik işçileri… Hastanenin vazgeçilmesi hasta danışmanı ve yönlendirme, santral hizmeti verenler... Hastaların bakımı ve temizliğini yapan bakım personelleri vs… Hastanenin bakımı, tamiri ile ilgilenen teknik servis işçileri… ADSM ve hastanelerde çalışan klinik destek işçileri ve her türlü olumsuz şartlarda ekip arkadaşları ile birlikte hastalara müdahale eden ve naklini yapan 112 Ambulans şoförlerini… Bilgi işlem, MR personeli, yemekhane personelleri vs. Kısacası tüm Sağlık işçileri bu süreçte unutulmamalı! Sağlık çalışanları bir bütündür! Malesef Corona virüsü memur, işçi ayırt etmiyor. Herkes riske maruz olarak çalışmaktadır. Sağlık bir ekip işidir. İş barışını da zedeleyecek bu ayrımı kabul etmemiz mümkün değildir. Sorun evrensel mücadele ulusal ise bu ayrım neden?” ifadelerini kullandı.  
Öz Büro İş Sendikası Giresun İl Başkanı Hamza Türkmen, “Sağlık çalışanlarımız Dünya'yı etkisi altına alan Korona virüs (Covid-19) salgınıyla her türlü riske rağmen sorumluluk bilinciyle hayatlarından ödün vererek yaptığı fedakâr mücadeleyle gurur kaynağımız olmuşlardır” dedi.

‘Bu mücadele de bütün risklere rağmen emeğini esirgemeyen sağlık çalışanlarının performans ücretlerinin tavandan ödeneceğinin açıklanması tebrik edilmesi gereken bir durumdur’ diye konuşan Türkmen, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımız, performans ücreti sadece memur çalışana ödenmektedir. Oysaki sağlık çalışanları sadece memurlardan ibaret değildir. Hastalarla veya yakınlarıyla ilk muhatap olan kayıtlarını (Giriş) işlemini yapan Veri Girişi Kontrol işletim (V.H.Kİ.) personelleri, hastanın, çalışanın ve kurumların güvenliğini sağlayan güvenlik personelleri hasta odalarını temizlerken her türlü enfeksiyon riski ile karşı karşıya olan temizlik işçileri… Hastanenin vazgeçilmesi hasta danışmanı ve yönlendirme, santral hizmeti verenler... Hastaların bakımı ve temizliğini yapan bakım personelleri vs… Hastanenin bakımı, tamiri ile ilgilenen teknik servis işçileri…

ADSM ve hastanelerde çalışan klinik destek işçileri ve her türlü olumsuz şartlarda ekip arkadaşları ile birlikte hastalara müdahale eden ve naklini yapan 112 Ambulans şoförlerini… Bilgi işlem, MR personeli, yemekhane personelleri vs. Kısacası tüm Sağlık işçileri bu süreçte unutulmamalı! Sağlık çalışanları bir bütündür! Malesef Corona virüsü memur, işçi ayırt etmiyor. Herkes riske maruz olarak çalışmaktadır. Sağlık bir ekip işidir. İş barışını da zedeleyecek bu ayrımı kabul etmemiz mümkün değildir. Sorun evrensel mücadele ulusal ise bu ayrım neden?” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.