SICAKLARDAN MEYVELER YENİDEN OLDU

GÜNDEM 02.12.2019 - 09:26, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2486+ kez okundu.
 

SICAKLARDAN MEYVELER YENİDEN OLDU

Son bir aydır pastırma yazı denilen sıcak havanın etkisi ile birlikte Bulancak Kuşluhan köyündeki bazı meyve ağaçlarının meyvesinin yeniden verdiği gözlendi.
Son yıllarda Karadeniz bölgesinde kış mevsimin ılıman geçmesiyle iklim değişikliğine doğru bir gidişin olduğu belirtilirken, zaman zaman yaz meyvesi olan bazı meyvelerde yeniden meyve olmaya başlamıştı. Azda olsa bölgemizde bu tür olayla karşılaşsak ta, bu haberdeki gibi 3-4 cins meyvenin tekrar olduğunu da çok görmüş değiliz. Kuşluhan köyünde ikamet eden bir vatandaşın bahçesindeki meyve ağaçlarından çektiği meyve fotoları Aralık ayına girdiğimiz bugünlerde olacak şey değil dedirtiyor. Elma, yeni dünya(malta eriği), erik ve taflan ağacında meyvenin bu sıcaklarda yeniden olması nadir olan şeylerden. Karadeniz bölgesinin karasal iklim yapısının ılıman bir iklim yapısına doğru değişim göstermesinin bir belirtisi olduğunu tahmin ettiğimiz bu durum, artık Bulancak’ta görünmeye başladıysa gelecek kışlarda yaz meyvelerini kışında sofralarda yemeğe başlayacağız gibi. Bu meyvelerin fofolarını çekip te gazetemize gönderen vatandaşımız, “Bizim köyümüzde daha önceleri böyle bir durum ile karşılaşmadık. Bundan önce kışın bazen havalar sıcak geçmesine rağmen meyve ağaçlarımız hiçte olmamıştı. Bahçemizi gezerken meyve ağaçlarındaki bazı meyvelerin açtığını görmüştüm. Ancak bu hafta sonu erikte, elmada, taflanda ve yeni dünya meyvesi(malta eriği) denilen bizim burada muşmula olarak bilinen meyvede tekrar olmuş. Garip bir durum ama meyveler yenecek kadar olmuştu. Belki tadı olduğu mevsimdeki gibi değil ama yine de yenebilecek durumda” dedi.        
Son bir aydır pastırma yazı denilen sıcak havanın etkisi ile birlikte Bulancak Kuşluhan köyündeki bazı meyve ağaçlarının meyvesinin yeniden verdiği gözlendi.

Son yıllarda Karadeniz bölgesinde kış mevsimin ılıman geçmesiyle iklim değişikliğine doğru bir gidişin olduğu belirtilirken, zaman zaman yaz meyvesi olan bazı meyvelerde yeniden meyve olmaya başlamıştı. Azda olsa bölgemizde bu tür olayla karşılaşsak ta, bu haberdeki gibi 3-4 cins meyvenin tekrar olduğunu da çok görmüş değiliz. Kuşluhan köyünde ikamet eden bir vatandaşın bahçesindeki meyve ağaçlarından çektiği meyve fotoları Aralık ayına girdiğimiz bugünlerde olacak şey değil dedirtiyor.

Elma, yeni dünya(malta eriği), erik ve taflan ağacında meyvenin bu sıcaklarda yeniden olması nadir olan şeylerden. Karadeniz bölgesinin karasal iklim yapısının ılıman bir iklim yapısına doğru değişim göstermesinin bir belirtisi olduğunu tahmin ettiğimiz bu durum, artık Bulancak’ta görünmeye başladıysa gelecek kışlarda yaz meyvelerini kışında sofralarda yemeğe başlayacağız gibi.

Bu meyvelerin fofolarını çekip te gazetemize gönderen vatandaşımız, “Bizim köyümüzde daha önceleri böyle bir durum ile karşılaşmadık. Bundan önce kışın bazen havalar sıcak geçmesine rağmen meyve ağaçlarımız hiçte olmamıştı. Bahçemizi gezerken meyve ağaçlarındaki bazı meyvelerin açtığını görmüştüm. Ancak bu hafta sonu erikte, elmada, taflanda ve yeni dünya meyvesi(malta eriği) denilen bizim burada muşmula olarak bilinen meyvede tekrar olmuş. Garip bir durum ama meyveler yenecek kadar olmuştu. Belki tadı olduğu mevsimdeki gibi değil ama yine de yenebilecek durumda” dedi.        

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.