Rektör Coşkun'dan sendikalara iade-i ziyaret

EĞİTİM 22.12.2016 - 08:57, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2773+ kez okundu.
 

Rektör Coşkun'dan sendikalara iade-i ziyaret

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, göreve atandığı günlerde tebrik ziyaretlerine gelen sendikalara iade-i ziyaret yaptı.
19 Aralık 2016 tarihinde gerçekleşen ziyaretler kapsamında Rektör Coşkun ve beraberindeki heyet, Giresun’da şubesi bulunan Kamu-Sen ve Memur-Sen başkanlarını ziyaret etti. Kamu-Sen Giresun Şubesine yapılan ilk ziyarette Rektör Coşkun'u Başkan Arif Çetinkaya ve arkadaşları karşıladı.Bu ziyaretlerin çok önceden planlandığını ancak, FETÖ Terör örgütü tarafından düzenlenen hain darbe girişimden kaynaklanan aksamalar yüzünden ertelendiğini söyleyen Rektör Coşkun, "Bu örgüt ülkemizin önüne son çok büyük engeller çıkardı. Bizde bunlardan etkilendik. Daha önceden yapacağımız ziyaretler gecikti. Ancak yeniden planlama yaptık. İnsanlarımız her alanda hakkını aramalı. Sendikalar bu konuda önemli bir hizmet sunuyor. Sizlerin de sendikal çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Bu ülkede, sağcı solcu yoktur, namuslular ve namussuzlar vardır. Bu ülkeyi vicdanlılar ve vicdansızlar diye ayırmalıyız. Biz başından beri milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde hareket ediyoruz. Devlet üniversitesi rektörü olarak devletin yanında olan her kurum ile iş birliği yaparım. Sendikal tartışmaları da bu formatta götürmeliyiz. Devlet bürokrasisi içinde terör tehdidine karşı titiz davranmayan veya art niyetli davranan yetkililer olduğu düşünülüyor. Sürekli uyanık olmalıyız. Bu topraklarda oturmanın bir bedeli var" dedi.Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Çetinkaya ise, "Fetö soruşturmalarını yakından takip ediyoruz. Bu süreçte yapılacak uygulamalarda hukuka uygunluk esas olmalı. Mağduriyetlere meydan verilmemeli. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ‘Gün bütün ayrılıkları bir tarafa bırakma günüdür’ Milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde olmalıyız" diye konuştu. Ardından MEMUR-SEN il binasına geçerek MEMUR-SEN Konfederasyonuna bağlı sendika başkanlarını ziyaret eden Rektör Coşkun, Memur-Sen İl Temsilcisi ve Diyanet-Sen Şube Başkanı Sami Şimşek, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Öz, Sağlık Sen Şube Başkanı Kerim Süral ve diğer sendika başkanları karşıladılar. Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette, Eğitim Bir Sen üniversite temsilcisi Öğr. Gör. Recep Yağcı, iyileştirilmesi gereken hususlarla ilgili dilek ve temennilerini dile getirdi.  
Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, göreve atandığı günlerde tebrik ziyaretlerine gelen sendikalara iade-i ziyaret yaptı.
19 Aralık 2016 tarihinde gerçekleşen ziyaretler kapsamında Rektör Coşkun ve beraberindeki heyet, Giresun’da şubesi bulunan Kamu-Sen ve Memur-Sen başkanlarını ziyaret etti. 
Kamu-Sen Giresun Şubesine yapılan ilk ziyarette Rektör Coşkun'u Başkan Arif Çetinkaya ve arkadaşları karşıladı.
Bu ziyaretlerin çok önceden planlandığını ancak, FETÖ Terör örgütü tarafından düzenlenen hain darbe girişimden kaynaklanan aksamalar yüzünden ertelendiğini söyleyen Rektör Coşkun, "Bu örgüt ülkemizin önüne son çok büyük engeller çıkardı. Bizde bunlardan etkilendik. Daha önceden yapacağımız ziyaretler gecikti. Ancak yeniden planlama yaptık. İnsanlarımız her alanda hakkını aramalı. Sendikalar bu konuda önemli bir hizmet sunuyor. Sizlerin de sendikal çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Bu ülkede, sağcı solcu yoktur, namuslular ve namussuzlar vardır. Bu ülkeyi vicdanlılar ve vicdansızlar diye ayırmalıyız. Biz başından beri milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde hareket ediyoruz. Devlet üniversitesi rektörü olarak devletin yanında olan her kurum ile iş birliği yaparım. Sendikal tartışmaları da bu formatta götürmeliyiz. Devlet bürokrasisi içinde terör tehdidine karşı titiz davranmayan veya art niyetli davranan yetkililer olduğu düşünülüyor. Sürekli uyanık olmalıyız. Bu topraklarda oturmanın bir bedeli var" dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Çetinkaya ise, "Fetö soruşturmalarını yakından takip ediyoruz. Bu süreçte yapılacak uygulamalarda hukuka uygunluk esas olmalı. Mağduriyetlere meydan verilmemeli. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ‘Gün bütün ayrılıkları bir tarafa bırakma günüdür’ Milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde olmalıyız" diye konuştu. 
Ardından MEMUR-SEN il binasına geçerek MEMUR-SEN Konfederasyonuna bağlı sendika başkanlarını ziyaret eden Rektör Coşkun, Memur-Sen İl Temsilcisi ve Diyanet-Sen Şube Başkanı Sami Şimşek, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Öz, Sağlık Sen Şube Başkanı Kerim Süral ve diğer sendika başkanları karşıladılar. 
Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette, Eğitim Bir Sen üniversite temsilcisi Öğr. Gör. Recep Yağcı, iyileştirilmesi gereken hususlarla ilgili dilek ve temennilerini dile getirdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.