‘Regaip, üç ayların başlangıcının habercisidir’

GÜNDEM 06.03.2019 - 17:54, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3399+ kez okundu.
 

‘Regaip, üç ayların başlangıcının habercisidir’

İl Müftüsü Muhittin Oral, “Bu mübarek vakitler ömrümüzün muhasebesini yapıp, yaratılış gayemizi yeniden idrak ettiğimiz, hayatın karmaşası içinde ihmal ettiğimiz görev ve sorumluluklarımızı hatırlayacağımız vakitler olmalıdır” dedi.
Giresun Müftüsü Muhittin Oral, üç aylar ve Regaib Kandili dolayısıyla mesaj yayımlayarak gün ve gecelerin ibadet, dua, Kur’an tilaveti ve iyiliklerle yaşanması gerektiğini belirtti. İl Müftüsü Oral, İslam aleminin 7 Mart 2019 Perşembe gününü Cumaya bağlayan gece, rahmet, bereket ve mağfiret iklimi mübarek üç ayların başlangıcının habercisi Regaib Kandili’ni bir kez daha idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşayacağını ifade etti. Özlenen rağbet edilen ve değer verilen anlamına gelen regaibin, hayatımızı gözden geçirmeye vesile olması  gerektiğini ifade eden Müftü Oral, “Recep, Şaban ve Ramazan’ı içinde bulunduran üç aylar Regaip Gecesiyle başlar, Miraç ve Berat gecesiyle devam eder, Bin aydan daha hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşır. Birlik ve beraberliğimizi sağlayan Ramazan bayramıyla taçlanır. Her yıl idrak ettiğimiz Regaib Gecesi, üç aylar olarak bilinen ve manevi coşkunun daha yoğun yaşandığı müstesna zaman dilimlerinin başladığını haber verir” dedi.
İl Müftüsü Muhittin Oral, “Bu mübarek vakitler ömrümüzün muhasebesini yapıp, yaratılış gayemizi yeniden idrak ettiğimiz, hayatın karmaşası içinde ihmal ettiğimiz görev ve sorumluluklarımızı hatırlayacağımız vakitler olmalıdır” dedi.

Giresun Müftüsü Muhittin Oral, üç aylar ve Regaib Kandili dolayısıyla mesaj yayımlayarak gün ve gecelerin ibadet, dua, Kur’an tilaveti ve iyiliklerle yaşanması gerektiğini belirtti.

İl Müftüsü Oral, İslam aleminin 7 Mart 2019 Perşembe gününü Cumaya bağlayan gece, rahmet, bereket ve mağfiret iklimi mübarek üç ayların başlangıcının habercisi Regaib Kandili’ni bir kez daha idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşayacağını ifade etti.

Özlenen rağbet edilen ve değer verilen anlamına gelen regaibin, hayatımızı gözden geçirmeye vesile olması  gerektiğini ifade eden Müftü Oral, “Recep, Şaban ve Ramazan’ı içinde bulunduran üç aylar Regaip Gecesiyle başlar, Miraç ve Berat gecesiyle devam eder, Bin aydan daha hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşır. Birlik ve beraberliğimizi sağlayan Ramazan bayramıyla taçlanır. Her yıl idrak ettiğimiz Regaib Gecesi, üç aylar olarak bilinen ve manevi coşkunun daha yoğun yaşandığı müstesna zaman dilimlerinin başladığını haber verir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.