PİYASADA DURGUNLUK AYNEN DEVAM

GÜNDEM 01.07.2019 - 09:31, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3789+ kez okundu.
 

PİYASADA DURGUNLUK AYNEN DEVAM

Türkiye geçen sene bu aylarda doların hızlı bir şekilde 4lira civarından, 7.5 liraya kadar çıkmasından sonra büyük bir durgunluğa girmiş ve ekonomide sıkıntılı günler başlamıştı.
Gazete olarak biz de, Bulancak’ta bu durgunluğu yakından takip ederek okurlarımıza aktarmıştık. Aradan yaklaşık 1 sene geçtikten sonra dolar 6liranın altına inmiş durumda ama işler hiçte beklenildiği gibi değil. Bulancak’taki ekonomik sektörler ile ilgili yaptığımız çok sayıda haberimizden sonra ekonomik yapıda önemli bir değişiklik pek de görünmüyor. Geçen hafta içinde ilçe genelinde muhabirlerimiz cadde ve sokaklarda gezdi ve esnafımız ile görüşüp, gelinen yer hakkında bilgi aldı. Bu haber fotolarını geçen hafta içinde çektik. Kiralık işyerleri ve daireler ile ilgili fotolar bunlar. 6-7 ay öncede bu fotolardan çekmiş ve haber yaparak durumu ortay koymuştuk. Aradan geçen süre zarfında değişen bir şey yok gibi. Bulancak’ta Sanayi sitesi ve Bulancak Devlet Hastanesi arasındaki güzergahta cadde ve sokak aralarında 100 yakın kiralık-satılık iş yeri, kiralık-satılık daire ilanı ile karşılaştık. Bu sadece Bulancak’taki bizim görebildiklerimiz.(Aynı zamanda işimiz ve haber için gittiğimizde Giresun ve Piraziz’de bu tür kiralık ve satılık iş yeri ve daire ilanı ile de karşılaştık.) Birde işin bir yanı da, iş yeri ve daire kiralamak ve satın almak için bu yerlere kimsenin ilgi göstermemesi. Bu konuda bir esnafımız, “Eskiden bu dükkanlardan birisi çıktığında, 1 ya da 2 gün içinde yeni kiracısı gelir ve hemen işine başlardı. Bu resmini çektiğiniz kiralık yere, 1 ay oldu, halen gelen giden bir kimse yok. Bırakın yeri kiralamayı, soran bile yok. Bakalım burası ne zaman kiralanacak” diye dert yandı. Bir diğer hususta ilçe genelinde yapılmış çok sayıda dairenin uzun bir süredir satılmayı beklediği ve vatandaşında bu yönde bir talebinin olmadığını söyleyebiliriz. Bulancak’ta şimdilik görünen durum bu. Yakın bir zamanda da bir değişim görünmüyor. Gazete olarak, Bulancak’taki ekonomik yapıdaki sıkıntıları ve vatandaşın sorunlarını yakından takip edip, sayfalarımıza aktaracağız.   
Türkiye geçen sene bu aylarda doların hızlı bir şekilde 4lira civarından, 7.5 liraya kadar çıkmasından sonra büyük bir durgunluğa girmiş ve ekonomide sıkıntılı günler başlamıştı.

Gazete olarak biz de, Bulancak’ta bu durgunluğu yakından takip ederek okurlarımıza aktarmıştık.

Aradan yaklaşık 1 sene geçtikten sonra dolar 6liranın altına inmiş durumda ama işler hiçte beklenildiği gibi değil. Bulancak’taki ekonomik sektörler ile ilgili yaptığımız çok sayıda haberimizden sonra ekonomik yapıda önemli bir değişiklik pek de görünmüyor.

Geçen hafta içinde ilçe genelinde muhabirlerimiz cadde ve sokaklarda gezdi ve esnafımız ile görüşüp, gelinen yer hakkında bilgi aldı.

Bu haber fotolarını geçen hafta içinde çektik. Kiralık işyerleri ve daireler ile ilgili fotolar bunlar. 6-7 ay öncede bu fotolardan çekmiş ve haber yaparak durumu ortay koymuştuk. Aradan geçen süre zarfında değişen bir şey yok gibi. Bulancak’ta Sanayi sitesi ve Bulancak Devlet Hastanesi arasındaki güzergahta cadde ve sokak aralarında 100 yakın kiralık-satılık iş yeri, kiralık-satılık daire ilanı ile karşılaştık. Bu sadece Bulancak’taki bizim görebildiklerimiz.(Aynı zamanda işimiz ve haber için gittiğimizde Giresun ve Piraziz’de bu tür kiralık ve satılık iş yeri ve daire ilanı ile de karşılaştık.)

Birde işin bir yanı da, iş yeri ve daire kiralamak ve satın almak için bu yerlere kimsenin ilgi göstermemesi. Bu konuda bir esnafımız, “Eskiden bu dükkanlardan birisi çıktığında, 1 ya da 2 gün içinde yeni kiracısı gelir ve hemen işine başlardı. Bu resmini çektiğiniz kiralık yere, 1 ay oldu, halen gelen giden bir kimse yok. Bırakın yeri kiralamayı, soran bile yok. Bakalım burası ne zaman kiralanacak” diye dert yandı.

Bir diğer hususta ilçe genelinde yapılmış çok sayıda dairenin uzun bir süredir satılmayı beklediği ve vatandaşında bu yönde bir talebinin olmadığını söyleyebiliriz. Bulancak’ta şimdilik görünen durum bu. Yakın bir zamanda da bir değişim görünmüyor. Gazete olarak, Bulancak’taki ekonomik yapıdaki sıkıntıları ve vatandaşın sorunlarını yakından takip edip, sayfalarımıza aktaracağız.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.