Pazarcılar artık yeni yerinde

YAŞAM 20.07.2017 - 15:10, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3760+ kez okundu.
 

Pazarcılar artık yeni yerinde

Salı Pazarı esnafı yapımı devam eden Bulancak Kültür Merkezi altında yerlerini aldılar.
Bulancak otobanı ile şehir içi yolu arasında kalan arsada 5 yıl boyunca çadır açan pazarcı esnafı yeni yerine taşındı. Pazar yerinin geçen hafta içinde son tadilatları yapılarak, kura çekimi sonrası pazarcıların yerleri belli olmuştu. 18 Temmuz Salı günü sabah saatlerinde Pazar yerine gelen pazarcılar tezgahlarını ve malzemelerini kendilerine ayrılan yerlere yerleştirerek buradaki ilk Salı pazarını yaptılar. Bulancak Belediyesi ile uzun bir süre yer tartışması ile gündem olan Pazar yerinde gün içinde yapılan incelemede pazarcılar ile görüşüp ilk gün izlenimlerini aldık. 5 yıl sonra yeni bir yerin getirdiği birkaç sorun ile akşamı bulan Pazar da en dikkat çeken konu bazı pazarcıların yerlerinin yeterli olmadığına dair sabah yapılan tartışmalar oldu. Kendilerine ayrılan yerleri beğenmeyen birkaç pazarcı esnafı Belediye Başkan yardımcısı Orhan Güngör ile görüşerek sorunun çözülmesini talep etti. Pazar yerinde pazarcılar ile yaptığımız sohbetlerde Pazar yerinde bazı aksaklıkların olduğu, bunlarında en kısa zamanda çözülmesi gerektiği ifade edildi. Genelde Pazar yerinin iyi olduğunu ifade eden Pazarcılar, "Birkaç ay içinde buradaki düzen daha iyi olacaktır. Yer tartışmaları eskiden bu yana olan şeylerdir. Bizim için önemli olan bundan sonra ortaya çıkacak sıkıntıların şimdiden tespit edilerek hızla çözülmesidir.  Burada yaz olduğu için boğucu bir hava var. Havalandırma hemen yapılarak bina içindeki pazarcılar rahat bir çalışma ortamı bulmalıdır. Işıklar havalar erken kararmaya başladığında yeterli olmayacaktır. Biz sahilde trafikten sıkıntı yaşamıştık ama burada özellikle Osman Gedikali caddesi boyunca aynı sıkıntıyı gün boyu yaşadık. Hala pazar yerine araçla girmek isteyenler var. Bunu da önlemeli. Kadınların yeri de doğru düzenlemeli. Dere kenarına yapılan yerde pazarın üstü sahildeki gibi kapatılabilir. Buradaki yeni yerlerimizden dolayı bizimle alış veriş yapanlar bizleri bulmakta biraz zorluk çektiler. Yeni pazar yerimiz ile ilgili elbette birkaç sıkıntı olacaktır. Bunlarda belediye ve pazarcılar arsındaki fikir alışverişi ile çözülecektir" dediler
Salı Pazarı esnafı yapımı devam eden Bulancak Kültür Merkezi altında yerlerini aldılar.

Bulancak otobanı ile şehir içi yolu arasında kalan arsada 5 yıl boyunca çadır açan pazarcı esnafı yeni yerine taşındı. Pazar yerinin geçen hafta içinde son tadilatları yapılarak, kura çekimi sonrası pazarcıların yerleri belli olmuştu. 18 Temmuz Salı günü sabah saatlerinde Pazar yerine gelen pazarcılar tezgahlarını ve malzemelerini kendilerine ayrılan yerlere yerleştirerek buradaki ilk Salı pazarını yaptılar. Bulancak Belediyesi ile uzun bir süre yer tartışması ile gündem olan Pazar yerinde gün içinde yapılan incelemede pazarcılar ile görüşüp ilk gün izlenimlerini aldık.

5 yıl sonra yeni bir yerin getirdiği birkaç sorun ile akşamı bulan Pazar da en dikkat çeken konu bazı pazarcıların yerlerinin yeterli olmadığına dair sabah yapılan tartışmalar oldu. Kendilerine ayrılan yerleri beğenmeyen birkaç pazarcı esnafı Belediye Başkan yardımcısı Orhan Güngör ile görüşerek sorunun çözülmesini talep etti.

Pazar yerinde pazarcılar ile yaptığımız sohbetlerde Pazar yerinde bazı aksaklıkların olduğu, bunlarında en kısa zamanda çözülmesi gerektiği ifade edildi. Genelde Pazar yerinin iyi olduğunu ifade eden Pazarcılar, "Birkaç ay içinde buradaki düzen daha iyi olacaktır. Yer tartışmaları eskiden bu yana olan şeylerdir. Bizim için önemli olan bundan sonra ortaya çıkacak sıkıntıların şimdiden tespit edilerek hızla çözülmesidir.  Burada yaz olduğu için boğucu bir hava var. Havalandırma hemen yapılarak bina içindeki pazarcılar rahat bir çalışma ortamı bulmalıdır. Işıklar havalar erken kararmaya başladığında yeterli olmayacaktır. Biz sahilde trafikten sıkıntı yaşamıştık ama burada özellikle Osman Gedikali caddesi boyunca aynı sıkıntıyı gün boyu yaşadık. Hala pazar yerine araçla girmek isteyenler var. Bunu da önlemeli. Kadınların yeri de doğru düzenlemeli. Dere kenarına yapılan yerde pazarın üstü sahildeki gibi kapatılabilir. Buradaki yeni yerlerimizden dolayı bizimle alış veriş yapanlar bizleri bulmakta biraz zorluk çektiler. Yeni pazar yerimiz ile ilgili elbette birkaç sıkıntı olacaktır. Bunlarda belediye ve pazarcılar arsındaki fikir alışverişi ile çözülecektir" dediler

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.