PARTİLERDEN ORTAK İDLİB AÇIKLAMASI

SİYASET 09.03.2020 - 12:00, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2994+ kez okundu.
 

PARTİLERDEN ORTAK İDLİB AÇIKLAMASI

27 Şubat gecesi Sureyi İdlib’de şehit olan askerlerimiz için Bulancak’ta ilçe başkanlıkları bulunan partiler 7 Mart Cumartesi günü bir basın açıklaması yaparak kınadılar.
Bulancak sahil de Saray Kahvecisi’nde bir araya gelen AK parti, MHP, CHP, İYİ Parti, BBP, Saadet Partisi Bulancak ve Piraziz ilçe başkanları ortak absın açıklamasın da şunları ifade ettiler: “27 Şubat 2020 gecesi Suriye İdlib gerginliği azaltma bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait konvoya yapılan hain saldırıda 33 kahraman evladımız şehit edilmiş, 32 evladımız yaralanmıştır. Acımızı büyüktür. Milletimizin başı sağolsun. Bu alçak ve menfur saldırıyı, aşağıda imzası bulunan ilçemizin siyasi parti temsilcileri olarak şiddetle ve nefretle kınıyoruz. TBBM’nin ifade ettiği üzere askerlerimize yapılan saldırılara mukabele hakkımız Yüce meclisimiz tarafından mahfuz kalmak kaydıyla bölgede yaşana insani dramlara mani olmak için Uluslararası hukukun desteklediği biçimde çözümün siyasi yöntemlerle olması gerektiğini ifade ediyoruz. Kahraman Türk ordusunun TBMM tarafından kendisine verilen görevleri her zaman olduğu gibi bundan sonra da üstün başarıyla gerçekleştireceğine inancımız tamdır. İlçemiz siyasi parti temsilcileri olarak milletimizin bize verdiği temsil sorumluluğunu parti politikalarına ilişkin farklılıklar saklı kalmak kaydıyla yüksek idealler istikametindeki ortak bir anlayışla yerine getireceğimizi aziz milletimize kamuoyu önünde bir kez daha bildiririz” denildi. Açıklama sonrası AK parti İlçe Başkan yardımcısı Erol Türkmen, MHP İlçe Başkanı Olgun Gedik, CHP İlçe Başkanı Necmi Sıbıç, Saadet partisi İlçe Başkanı Yüksel Aslan, BBP İlçe başkanı Mustafa Kısacık, İYİ parti Yönetim Kurulu Üyesi Levent Akbulut, Saadet partisi Piraziz İlçe Başkanı Cevat Gündoğdu basın açıklamasının yapıldığı metni imzaladı.  
27 Şubat gecesi Sureyi İdlib’de şehit olan askerlerimiz için Bulancak’ta ilçe başkanlıkları bulunan partiler 7 Mart Cumartesi günü bir basın açıklaması yaparak kınadılar.

Bulancak sahil de Saray Kahvecisi’nde bir araya gelen AK parti, MHP, CHP, İYİ Parti, BBP, Saadet Partisi Bulancak ve Piraziz ilçe başkanları ortak absın açıklamasın da şunları ifade ettiler: “27 Şubat 2020 gecesi Suriye İdlib gerginliği azaltma bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait konvoya yapılan hain saldırıda 33 kahraman evladımız şehit edilmiş, 32 evladımız yaralanmıştır. Acımızı büyüktür. Milletimizin başı sağolsun. Bu alçak ve menfur saldırıyı, aşağıda imzası bulunan ilçemizin siyasi parti temsilcileri olarak şiddetle ve nefretle kınıyoruz. TBBM’nin ifade ettiği üzere askerlerimize yapılan saldırılara mukabele hakkımız Yüce meclisimiz tarafından mahfuz kalmak kaydıyla bölgede yaşana insani dramlara mani olmak için Uluslararası hukukun desteklediği biçimde çözümün siyasi yöntemlerle olması gerektiğini ifade ediyoruz. Kahraman Türk ordusunun TBMM tarafından kendisine verilen görevleri her zaman olduğu gibi bundan sonra da üstün başarıyla gerçekleştireceğine inancımız tamdır.

İlçemiz siyasi parti temsilcileri olarak milletimizin bize verdiği temsil sorumluluğunu parti politikalarına ilişkin farklılıklar saklı kalmak kaydıyla yüksek idealler istikametindeki ortak bir anlayışla yerine getireceğimizi aziz milletimize kamuoyu önünde bir kez daha bildiririz” denildi. Açıklama sonrası AK parti İlçe Başkan yardımcısı Erol Türkmen, MHP İlçe Başkanı Olgun Gedik, CHP İlçe Başkanı Necmi Sıbıç, Saadet partisi İlçe Başkanı Yüksel Aslan, BBP İlçe başkanı Mustafa Kısacık, İYİ parti Yönetim Kurulu Üyesi Levent Akbulut, Saadet partisi Piraziz İlçe Başkanı Cevat Gündoğdu basın açıklamasının yapıldığı metni imzaladı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.