OSB İle Elektrik sorunu çözülecek

GÜNDEM 01.05.2019 - 16:45, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3006+ kez okundu.
 

OSB İle Elektrik sorunu çözülecek

GİRESUN (AA) - AK Parti Giresun Milletvekili Av. Kadir Aydın Giresun 2. OSB’de incelemelerde bulundu.
Giresun 2. OSB Müdürü Mete Bahadır Yılmaz ve Giresun 2. OSB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Fatoğlu’dan bilgi alan Milletvekili Aydın, yapımı devam eden 154 kV Giresun OSB Trafo Merkezinin bölgenin uzun yıllar elektrik ihtiyacını karşılayacağını söyledi. OSB Müdürü Yılmaz Milletvekili Aydın’a verdiği teknik bilgide, OSB’ye ait olan 317 ada 7 nolu parselde kayıtlı olan 14 bin 61 metrekare büyüklüğündeki parselin trafo yapılmak üzere TEİAŞ 14. Bölge Müdürlüğüne tahsis edildiğini belirterek, OSB’nin son durumu hakkında bilgi paylaşımında bulundu. 40 yıldır bölgenin beklentisi haline gelen ve artan elektrik enerjisi ihtiyacını karşılamak üzere, Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi içerisinde 4 Ocak 2019’da ihalesi yapılan 154 kV Giresun OSB Trafo Merkezimizin yapımına başlanıldığını kaydeden Müdür Yılmaz, trafo merkezi için OSB eliyle Giresun’a 22 milyon liralık bir yatırım daha yapıldığını ifade etti. OSB’nin genel durumu hakkında verdiği bilgilerde ise, “Şubat 2019 itibarıyla OSB’mizde 30 adet firmaya parsel tahsisi yapılmıştır. 6 adet fabrika faal olarak çalışmakta, 9 adet fabrika inşaatı ise devam etmektedir. Aktif olan fabrikalarda şuan itibarıyla 850 kişi istihdam edilmektedir. Kamulaştırma, altyapı dahil Organize Sanayi Bölgesi için yapılan yatırım tutarı 2016 yılı birim fiyatları ile 75 milyon liradır. Diğer yatırımlarla birlikte OSB kurulması ve geliştirilmesi için hükümetimizin verdiği destek 100 milyon liradan fazladır. Bu rakamlara yatırımcılarımızın yaptığı fabrikalar dahil değildir” dedi. AK Parti Giresun Milletvekili Av. Kadir Aydın ise, “Bölgemizin en önemli sorunlarından biri elektrik sorunudur. OSB içerisinde yapımına başlanılan bu trafo merkezi ile bölgemiz uzun yıllar boyunca sistemsel olarak bir sıkıntı çekmeyecektir. Bu merkez Bulancak’ta tektir. Yaklaşık 4 bin 500 ila 5 bin kişi istihdam hedefi ile çıktığımız OSB’de fabrikalarımızın bacalarının birer birer tüttüğünü görmek bizleri ayrı bir şekilde mutlu etmektedir. OSB’nin kuruluş aşamasında görevimiz Belediye Başkanlığıydı. O zamanlar beraberimizdeki ekibimizle birlikte verdiğimiz mücadelenin bu şekilde büyüyor olması ve her geçen gün Giresun ve bölge halkına hizmet ediyor olması bizleri memnun ediyor. Bulancak Pazarsuyu köyü sınırları içinde 445 bin 303 metrekare üzerinde inşa edilen Giresun 2. OSB için yaklaşık 49 milyon liralık kamulaştırma yapıldı. Bugün yapılan bu çalışmaların meyvesini alıyor olmak bölge insanımızı da ziyadesiyle mutlu etmektedir. OSB’miz tam anlamıyla faaliyete geçmeye başladığında Giresun göç veren değil göç alan bir il olacaktır” diye konuştu.
GİRESUN (AA) - AK Parti Giresun Milletvekili Av. Kadir Aydın Giresun 2. OSB’de incelemelerde bulundu.

Giresun 2. OSB Müdürü Mete Bahadır Yılmaz ve Giresun 2. OSB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Fatoğlu’dan bilgi alan Milletvekili Aydın, yapımı devam eden 154 kV Giresun OSB Trafo Merkezinin bölgenin uzun yıllar elektrik ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

OSB Müdürü Yılmaz Milletvekili Aydın’a verdiği teknik bilgide, OSB’ye ait olan 317 ada 7 nolu parselde kayıtlı olan 14 bin 61 metrekare büyüklüğündeki parselin trafo yapılmak üzere TEİAŞ 14. Bölge Müdürlüğüne tahsis edildiğini belirterek, OSB’nin son durumu hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

40 yıldır bölgenin beklentisi haline gelen ve artan elektrik enerjisi ihtiyacını karşılamak üzere, Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi içerisinde 4 Ocak 2019’da ihalesi yapılan 154 kV Giresun OSB Trafo Merkezimizin yapımına başlanıldığını kaydeden Müdür Yılmaz, trafo merkezi için OSB eliyle Giresun’a 22 milyon liralık bir yatırım daha yapıldığını ifade etti.

OSB’nin genel durumu hakkında verdiği bilgilerde ise, “Şubat 2019 itibarıyla OSB’mizde 30 adet firmaya parsel tahsisi yapılmıştır. 6 adet fabrika faal olarak çalışmakta, 9 adet fabrika inşaatı ise devam etmektedir. Aktif olan fabrikalarda şuan itibarıyla 850 kişi istihdam edilmektedir. Kamulaştırma, altyapı dahil Organize Sanayi Bölgesi için yapılan yatırım tutarı 2016 yılı birim fiyatları ile 75 milyon liradır. Diğer yatırımlarla birlikte OSB kurulması ve geliştirilmesi için hükümetimizin verdiği destek 100 milyon liradan fazladır. Bu rakamlara yatırımcılarımızın yaptığı fabrikalar dahil değildir” dedi.

AK Parti Giresun Milletvekili Av. Kadir Aydın ise, “Bölgemizin en önemli sorunlarından biri elektrik sorunudur. OSB içerisinde yapımına başlanılan bu trafo merkezi ile bölgemiz uzun yıllar boyunca sistemsel olarak bir sıkıntı çekmeyecektir. Bu merkez Bulancak’ta tektir. Yaklaşık 4 bin 500 ila 5 bin kişi istihdam hedefi ile çıktığımız OSB’de fabrikalarımızın bacalarının birer birer tüttüğünü görmek bizleri ayrı bir şekilde mutlu etmektedir. OSB’nin kuruluş aşamasında görevimiz Belediye Başkanlığıydı. O zamanlar beraberimizdeki ekibimizle birlikte verdiğimiz mücadelenin bu şekilde büyüyor olması ve her geçen gün Giresun ve bölge halkına hizmet ediyor olması bizleri memnun ediyor. Bulancak Pazarsuyu köyü sınırları içinde 445 bin 303 metrekare üzerinde inşa edilen Giresun 2. OSB için yaklaşık 49 milyon liralık kamulaştırma yapıldı. Bugün yapılan bu çalışmaların meyvesini alıyor olmak bölge insanımızı da ziyadesiyle mutlu etmektedir. OSB’miz tam anlamıyla faaliyete geçmeye başladığında Giresun göç veren değil göç alan bir il olacaktır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.